Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.01.2008., 18:37   #1
Seba78
Premium

Seba78's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
4000+ x2 AM2 iskoristivost?

Slozio sam frendu novu makinu (AM2 x2) i sve radi super...

Moje pitanje je... s obzirom da mi je to bilo prvo iskustvo sa x2 procesorima, zelio sam vidjeti kako to cudo funkcionira...
Jedino u tom trenutku iskoristivo je bio Convertxtodvd programcic...

Za njega znam da ne podrzava visejezgrene procesore nego bi drugu jezgru trebao "pokrenuti" ako se program pokrene dva ili vise puta tj konverzija dva ili vise filma odjednom.

Rezultat je bio da iako su u jednom trenutku cak i tri inacice programa bile pokrenute... druga jezgra nije radila nista.

S obzirom da ce frend taj programcic koristiti cesto, a na netu vidim da pokretanje dvije inacice od jednom "pali" i drugu jezgru... zanima me jesam stogod propustio kod instalacije windowsa, drivera ili cega vec.

Jer ako druga jezgra miruje u ovom slucaju, miruje li i u slucaju nekakvih drugih multitasking poslova???
Nije komp moj pa eto ne mogu se baviti testiranjem, a frend je vise-manje neznalica.

Windowsi su XP, klasicna instalacija bez koristenja bilo kakvih optimiziranih drivera sto se cpu-a tice.
Seba78 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2008., 18:41   #2
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Stavi mu Dual Core Optimizer...valjda je to to.
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2008., 19:14   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Mislim da Convertxtodvd nema podršku za više jezgri (jedino nisam siguran za zadnju verziju). No neki programi neće jednostavno pokrenuti drugu jezgru, usprkos njihovom broju, već sve ide samo na 1. jezgru.

U tom slučaju, preko task managera treba postaviti affinity-e različite i onda bi trebala druga jezgra uhvatiti đir.
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno