|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Savjet za A/V receiver
Imam doma LG plazmu,HD Ready,Max tv,sad cu uzet plejku trojku preko t-coma na one njihove rate.I zvucnike Tannoy FX 5.1. Kolko se ja razumijem u sve to,razmisljam da mi najbolje uzet neki receiver sa 2 hdmi ulaza i jednim izlazom.Prikopcam na ulaze plejku i maxtv,a izlaz lg naravno.I Tannoy na taj receiver.Plejka bi mi sluzila kao dvd player a i blu ray player za kucno kino.Zanima me vase misljenje o tom cijelom sistemu,kako ce to funkcionirat po vasem misljenju,i koliko sam miran kad to sve sredim. I savjet oko kupovine a/v receivera.Nemam neki preveliki budzet,do 2k kuna.Ja sam naisao na http://www.sony.hr/view/ShowProduct....a+Receiver#tab kojeg mogu dobiti za 1400kn bez pdva u metrou. Da li postoji koji bolji za te pare koji bi mi vise odgovarao.Zahvlajujem svima na odgovorima,pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ovako, sony je jako los izbor kod recievera, za 2K kuna bih pogledao neki Marantz, vidio sam cak u Pevecu i Technomaxu za te novce reciever, drugi bi bio Onkyo, pa Pioneer ili Yamaha/Kenwood. Harman Kardon je izvan tih novcanih okvira pa ga nisam niti nabrajao. eto pogledao sam na technomaxovim stranicama prvi izbor Receiver Marantz SR 3001 1999,00 kn, ima i srebrni i crni pa odluci drugi izbor (ja bih to uzeo, jest da je 400 kn vise ali vrijedi) Receiver Marantz SR 4001*,black, 2399,00 treci izbor Receiver Onkyo TX 8211** silver , 1600 kn, jeftiniji 400 kn od crnog Sad ako trebas i HDMI prikljucak to ce jos dodatno kostati ali ako nemas potrebe uzmi jedan od ova tri, moja preporuka je drugi. p.s. najbolji odgovor ces dobiti na news grupi hr.fido.hifi, mozda nadjes i rabljeni pod garancijom za ok novce pozz ![]() Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 22.11.2007. u 00:29. Razlog: losi linkovi stranica |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
HDMI prikljucak mi je must have,jer Max TV i Playstation 3 moraju mi ic na hdmi.Znaci 2 ulaza min. Vidio sam da se u ve -milu moze uzimat na beskamatni kredit,na diners,neka akcija.Pa mozda budem staru zicao. ![]() http://www.pioneer.eu/eur/products/4...V-K/index.html za ovaj npr,cito malo,da je dobar.Al to ne znam ce stara dopustit.Skup je dosta. Ili ovaj: http://www.hifix.co.uk/sku2.lasso?it...44eda8892e8526 Jel moze vase misljenje o tome koji je bolji od ova dva gore navedena.Te misljenje da li meni to treba za ovaj sistem sto sam naveo u uvodnom postu,ili mi je za to dovoljan i Sony,da ne dajem pare bezveze. Alen,hvala na odgovoru,posjetim malo tu newsgrupu. Zadnje izmijenjeno od: Sm4Sh3r. 22.11.2007. u 01:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Zasto nemozes ici sa HDMI direktno na LCD a zvuk preko optike ili koaksiale digitalno na reciver, to ja tako radim posto imam Marantz SR4600 koji je daleko bolji od dosta sony recivera iz dosta skuplje klase.
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ovog Pionner-ca 917 mi je frend uzeo prije mjesec dana u HgSpotu za cca 2500 kn i rekao je da je prezadovoljan zvukom. Istina bog, nije on neki audiofil, ali je rekao da je pojacalo stvarno jako, ima ugodan i topli zvuk i kaze da bi ga preporucio svima. a k tome ima i dva hdmi ulaza tako da je to ono sto trazis. No daj molim te pogledaj i u Ilici imas neki shop sa audio opremom gdjeje on bio (imaju Jamo opremu) i lik mu je nudio Onkyo sa HDMI ulazom za otprilike za iste novce, pa daj pogledaj ako si u blizini i odluci iz prve ruke... Bar koji ti lijepse izgleda, jer mislim da su zvukom tu negdje, malu prednost bi dao Onky-u.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Sigurno da su Onkyo, Denon, Marantz itd. bolji od Pioneera ili Sonya ali su dosta skuplji, da bi cuo neke velike razlike u zvuku onda ti trebaju dosta bolji zvucnici pa to onda vuce sobu za slusanje tako da to sve izade skupa igranka na kraju.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
ugl ako ima cajta neka potrazi taj ducan u ilici nadje onkyo, te uspije skupit nesto para neka ga uzme, ako ne nek uzme pioneerca i gotova prica. koja god solucija bila na kraju, bit ce bolje od sony-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
S obzirom na komplet zvučnika koje uzima dotični Sony će mu biti više nego dobar.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
da to nisam gledao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Malo OT,ali da ne otvaram novu temu. Vase misljenje o ovim zvucnicima koje sam naveo, Tannoy FX 5.1.Citao sam malo recenzije po netu,svuda pise da su odlicni.A i sada im se cijena krece oko 3k kuna.Sta vi mislite da nisu bas neki tako dobri? I znaci Sony ce iskoristavat maksimum iz tog mog sistema,i ako kupim bolji,kao Onkyo ili Pioneer,necu osjetit neku razliku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Tanoy je ok. nisam tu seriju slusao, ali to je ozbiljna firma pa mislim da se nebi zezali sa imenom. To ce sa tim sony ili onkyo reciverom raditi skroz ok. naravno ako nisi audiofil pa trazis dlaku u jajetu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|