Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.11.2007., 23:39   #1
jimi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
G1 i G2 stepping

Danas sam frendu složil konfiguraciju i uzel je X2 4400 (4600 rasprodan, a više para nije imal) i sad znam da je Brisbane jer je EE 65W, no muči me stepping. Nisu windowsi još dignuti pa ne znam točno koji je, al me zanima razlika između G1 i G2 steppinga?

Koliko je poboljšanje?

I na kraju može prijevod te riječi stepping.

Hvala

I ak je važno ploča je Gigabyte GA-M56S-S3.

Neda dići množitelj na 12 pa da radi na 2.4 GHz-a i iskoristi memorijinih 800 MHz-a, a ima je 2 GB!
jimi je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 23:47   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Stepping možeš shvatiti sa seriju nekakvu. Imaš prvu seriju čipova, pa onda kad se unaprijedi proizvodni proces stave noviju seriju čipova (koji imaju manje zagrijavanje, veći OC, niže voltaže radne etc.).

G1 je stariji stepping, G2 noviji i koliko sam shvatio nalazi se samo na Black Edition AMD procesorima koji su posebni po tome što imaju otključani množitelj na gore (ostali imaju samo na niže, zato ti nit ne možeš promjeniti na više množitelj, nemaš Black Edition verziju procesora - a to koliko sam opet čitao, moguće samo na 5000+ i 6400+).

G2 je u rangu F3 steppinga (koji se pak nalazi na Windsorima, 90nm procesorima sa 2x1024Kb L2 cache-a) - odličan OC-er koji može ići stabilno koju stotinu megaherca iznad ostalih (najčešće je to 3.3Ghz, no ima primjeraka koji sa dosta volti idu i na 3.7Ghz na zračnom hlađenju).

Tvoj frend ima očito G1 verziju i ako ima sreće, dobit će 3.0-3.1Ghz sa defolt naponom ili malo povišenim, ostalo je sve odličan primjerak i sreća.

Ima visoki množitelj (12) pa onda nit ploča koja ne ide daleko sa HTT-om (FSB; ta ploča bi trebala povući min. 250-260Mhz) nije problem jer 250-260x12 daju 3000-3120Mhz.
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2007., 22:24   #3
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
G1 je stariji stepping, G2 noviji i koliko sam shvatio nalazi se samo na Black Edition AMD procesorima koji su posebni po tome što imaju otključani množitelj na gore (ostali imaju samo na niže, zato ti nit ne možeš promjeniti na više množitelj, nemaš Black Edition verziju procesora - a to koliko sam opet čitao, moguće samo na 5000+ i 6400+)
G2 ipak postaje mainstream, sudeći prema updejtima BIOSa raznih proizvođača ploča svi noviji BE procesori imaju G2, a prema AMDu:
http://products.amd.com/en-us/Deskto...m+SOI&f8=&f9=&

G2 se može prepoznati pod DO oznaci na kraju OPN kôda, G1 je bio DD.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2007., 22:58   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Eto, naučio i ja nešta novo

Štef,
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2007., 21:25   #5
jimi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
A ja dosta toga. Hvala dečki! Za BB znam, pogotovo za ovog 5000. Ovi na Tomshardware su ga pošteno clocknuli!

Ma, meni je bilo samo da memorija radi na 800, a to je ili 2.4 ili 2.8, iznad bi bilo previše!
jimi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno