|
![]() |
#1 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
KT 333, koji?
Malo sam gledao review-e i razne forume, koja je najbolja kt333 ploca? OK, znam, nijedna nije u svemu najbolja, ali koju bi vi uzeli? Prvo : sto ukljucuje... USB 2.0, firewire, LAN, RAID Drugo: zvuk... cuo sam da je Cmedia puno bolji od AC97 Trece: cijena do cca 1300kn Cetvrto: boja... Svida mi se msi-kt7aru i soltek drv5 Po ovome bi mi najbolji izbor bio Gigabyte vrx(p).
![]() |
#2 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: KT 333, koji?
Citiraj:
ali naprimjer ja ne vjerujem proizvodima koji odskacu...ako neko proizvodi stabilne ali ne i ploce za oc-anje onda prva ploca koja ce se moci ludo ocati treba preskociti...da im neispadne ovo neuspjesni izlet a ja zavrsio bez upgadeova i sl... koliko god ce mi neki sjest za vrat...abit-icu sam imao ... kupio sam kz7-333 i jedini problem je sandra....javlja da je pci na 41 kad stavim na 166 fsb a ratio na 5:2:1...istina nema sve ove djidji midjie koji ti oces ali sto je ploca praznija po meni je bolja. naime kupis sa usb-om 2 i nemres na plocu spojit kontroler koji e koristiti usb 9999.999 za 6 mjeseci (bezveze lupam) a tebi to bude jebeno trebalo.tak su se mnogi opekli sa grafickima i zvucnima koje su integrirane a kad oces spojit nes novijeg neradi kak treba...(ak ga imas di spojit...vidih plocu s integriranom grafickom bez agp-a :nova je za intela....) a boja i to...tu se ne petljam jer kazem da se o okusima ne raspravlja... pozdrav i nadam se da ti nisam potkopao samopouzdanje... i savjet...kupio sam kx7-333 ssa palominom 1600+ gore...grije se ukurac...pa sam kupio volcano 7+....buke ko kurca kad je na najjacem... sveukupno bolje bi mi bilo mozda da sam uzeo intela...kao sto vidite proc mi je downklokan da vent sto manje buci na najmanjem setingu...a i sam filmove gledam pa nije neki bed ... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
(°_°)
|
Thanx... ma i ja sam se odlucio za gigabyte pred jedno mjesec dana (ponajvise jel sam onda vidio onaj review na tomshardware.com). No po mnogim forumima i prema PC Magazine, taj review navodno ne valja ![]() Tako da me je zanimalo ako ko ima bas iskustva s tim plocama... Znam da ce mi vecina preporucit epox-a, ali gigabyte ipak ima najbolju "opremu" --LAN, RAID, USB2.0, dual bios-- za tu cijenu (cini mi se oko 920kn)
![]() |
#4 |
..
|
fak .. krivo...ja sam imao abiticu i imam ju i dalje...model je kx7-333 a ne kz7-333..x i z su blizu...odi po drugim sajtovima i pogledaj sto ti kazu o toj ploci...mozda je toms dobio neki model koji leti za razliku od drugih serija....ko zna...ovisi iz koje je garaze dosao |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
Gigabyte ti je jedan od pouzdanijih(ako ne i najpouzdaniji) proizvođač mbo-a... Naime bauljajući netom nabasao sam na nekoliko(5-6)pohvala za gigabyta što se toga tiče...(najmanje se kvare,itd.)... Ali pazi da...ti ploča ima CE verziju sjevernog mosta a ne CD jer je ova puno lošija za OC... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Re: Re: KT 333, koji?
Citiraj:
onaj cooler koji dolazi sa p4 je super ak je vanjska temperatura hladna, no kad fino zatvoris kuciste on se pocne okretat sve brze i brze. na nekih 3500-3800 rpm-a postane prebucan, a znam da je jedan od najtisih za p4. doslo mi je da downclockam procesor da bi stvar radila tiho. no na kraju sam otiso na vodeno hladjenje. u svakom slucaju kak stvari stoje svi ti novi procesori se opako griju i imaju divljacke coolere na sebi. a to kaj se amd grije malo vise od intela, sumnjam da je neka ogromna razlika. nemrem si zamislit kak bi to zgledalo, s obzirom da ovaj p4 fino zakuha cijelo big tower kuciste ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
..
|
Re: Re: Re: KT 333, koji?
ma ludilo pajo..ali nemam trenutno odakle nabaviti vodeno a i za ovaj cooler sam dao 260kn..nije puno ali kad uzmes da sam kupio cijeli novi komp u zadnjih par mjeseci (monitor,ploca,proc,ram,kuciste) shvatis zasto sam lagano ljut...meni je jasno da za oc-anje ugradis klimu u frizider i u njega gurnes pc ali ne da mi sve to treba za normalni rad... mozda neko prodaje 286-icu? tam mi netreba kuler i pas maslo |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Gigabyte taj je odlican. Ali preporucam ti ako mozes sacekat na EPoX 8K5A seriju. Ili jos bolje sacekaj KT400. Gigabyte KT400 ima onaj cool hladnjak na chipsetu, izgleda ko mali volcano7. Ko G-IEXP (za P4) Sam treba sacekat da dode... al ko ce! Ako nemozes cekat uzmi gigabyte ima frend istu tu samo nije XP *bez dodataka. Boota u winXP za cca 10 sec od stiskanja power buttona. Ako oces u bios uc moras stiskat del cim stisnes power jer to tak brzo preleti da nista ne stignes vidjet. Sad nisam siguran jeli se sve kt333 tak brzo bootaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
"GF4 approved" neka reklama il koji k... Ovaj moj pajdo ima xp1600,GF1 32sdr i imo je oko 4000 3dmarka2001SE lol |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PC Ekspert
|
Re: Re: Re: Re: KT 333, koji?
ma samo sam htio rec da u usporedbi sa celeronom i p3, novi amd-ovi procesori i p4 se griju za poludit, i novi cooleri su bucni da se to neda podnijet. sve je to bio odgovor na tvoju ideju da predjes na intel. nebu to nista tise ni hladnije na intelu ![]()
![]() |
#12 | |
matroxfanatic
|
Re: Re: Re: Re: Re: KT 333, koji?
Citiraj:
Triput HURA za Tualatina!
![]() |
![]() |
#13 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() A za ono sto pise na ploci, uostalom bas me briga... Ionako necu kupit GForce-icu.
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: KT 333, koji?
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Unregistered User
|
alpha ne vredi nikako te pare prodo sam ju i vratio volcano7 pa jebo razlika stupanj dva. Moram vidjet Dr.Thermala. Da li mi netko moze reci razliku u temp, izmedu slabijeg modela koji radi na manje okretaja i ovog na vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
AKo te ne zanima overclockiranje i oces stabilan stroj uzmi MSI KT3 Ultra. Mislim da ces na njoj nac sve điđe koje tražiš. A kaj se tice KT400 ploca, mislim da nisu bas isplative. Eto bas sam danas stavio MSI KT4 Ultra u stroj, pikno mem na 400 cas 2.5-3-3-6 i nis...performanse jadnije nego kad drzim mem na 333 sa agresivnim postavkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
(°_°)
|
Evo kupio sam danas Gigabyte kt400, znam da je shit u odnosu na ostale kt400, i u odnosu na vecinu kt333, al ko ga hebe, bila je 790 kn i puno dodatne opreme... lan, usb2.0, agp8x, dual bios, 6 channel audio...
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
(°_°)
|
E da, od dodatne opreme sam i dobio naljepnicu Gigabyte, 2x2 cm ![]() Ako te to sta tjesi greg
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
ali treba razlikovati dodatnu opremu od gluposti na ploci....... evo ja sad bas ciljam ovu plocu.......ono s strane je dodatna oprema a gluposti koje si ti naveo nisu vec su samo "dijelovi" same ploce....... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
I'm DEAD sexy!!!
Datum registracije: Sep 2002
|
Šuma šumarum
U svoj ovoj šumi odgovora mene zanima koju MBO uzet uz npr XP 2000+, a da podržava DDR2700. Zanima me također koji mi U-ATA predlažete (100 ili 133) i je li razlika doista tolika. K. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
(°_°)
|
Citiraj:
Kad smo vec kod ciljanja, ja ciljam ovo. Pa kad se nadje para, naci ce se i to.
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#30 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Što to imaš pitati? Uzmi ABIT koji podržava sve što ti treba i imaš najbolju ploču. Druga je solucija ASUS. Ako te zanima samo dodatna oprema, uzmi ono što Greg preporuča. To u paketu stvarno nema nigdje. Trebalo bi samo pričekati Zenith (mislim da je tako). Dodatna oprema je lopta koju sam ja dobio. Krajnje nepotrebna i totalno zabavna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|