Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.10.2007., 12:52   #1
CyberT
Emperor of the Cyberspace
Moj komp

CyberT's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Talking Trebam USB kabel koji se spaja na matičnu

Pozdrav!
Treba mi kabel sličan onome koji se ukopća na matičnu, a na drugom kraju ima 2 obična "ženska" USB porta. Zapravo meni treba kabel koji na obje strane ima onakav završetak što ide u matičnu (mislim da ima 9 pinova). Probao sam sa kabelom od floppya ali mi javi neku grešku u biosu, nešto kao usb overvoltage ili neš tome slično. Molim vas ako netko zna gdje bi mogao nabavit takav kabel. Treba mi i još jedan takav sličan ali za audio output ali da na jednom kraju ima običan "ženski" audio nastavak (onaj isti u kojeg se ukopčavaju zvučnici).

P.S. Oprostite na mojoj nestručnosti (što se tiče naziva, ali svega ostalog).
CyberT je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 22:08   #2
Xizor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Khm jel ti trazis ovo? http://www.ramelectronics.net/assets/images/343015.jpg To se zove usb bracket i neznam gdje ga ima, nabava ne izbacuje nista. Ili nesto drugo?
Xizor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2007., 22:33   #3
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

da. ali mi treba da su na obje strane oni pinovi što se ukapčaju u matičnu.
Staro 10.10.2007., 23:14   #4
Xizor
Premium
Moj komp

Ne razumijem. Kako na obje strane? Probaj pojasniti. OT Onako iz znatizelje, sto ce ti to?
Staro 11.10.2007., 11:04   #5
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Pa vidiš da je na jednoj strani normalni usb a na drugoj onaj nastavak šo se ukopča na matičnu. Meni treba da su sa obje strane takvi nastavci. A to mi treba jer na kućištu s prednje strane imam 2 usb-a a njih nemogu nikako drugačije spojit s matičnom. Imao sam ja kabel sličan ovome na slici samo što je sa druge strane imao omjesto "ženskog" nastavka "muški" i onda sam ga ukopčao na usb na stražnjoj strani kućišta, ali sam zato potrošio 2 usb porta. A treba mi ih što više slobodnih.
Staro 11.10.2007., 12:04   #6
Xizor
Premium
Moj komp

Mislio sam da je nesto s kucistem u pitanju ali bunilo me ovo
Citiraj:
Autor CyberT Pregled postova
da. ali mi treba da su na obje strane oni pinovi što se ukapčaju u matičnu.
kako kabel s maticne na maticnu, uz to sva kucista s kojima sam se susreo su dosla sa svojim kablovima. Tebi izgleda treba ovo: http://www.pccables.com/70605.htm
jedini problem je sto to nisam nigdje kod nas vidio. Da probas sa nekim malo boljim hubom ako ti treba prikljucaka i ne nadjes kabel? Nesto tipa ovo: http://tinyurl.com/2wlx5l
Staro 11.10.2007., 14:29   #7
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

E pa baš mi o treba. A što se tiče hub-a imam baš takav isti, ali mi ne paše nigdje da ga stavim jer ionako imam previše kablova, a kad već imam slobodan usb na kućištu bolje da njega iskoristim. Ali koliko vidim neću moć nabavit taj kabel. Jel znaš jel ima možda negdje za nabavit takav kabel za zvuk. Znači da na jednoj strani ide u matičnu a na drugoj ima "ženski" ili kako god se već zove utor za slušalice ili zvučnike i ostalo.
Staro 12.10.2007., 14:01   #8
Xizor
Premium
Moj komp

Evo ni danas nisam nasao nista ni za zvuk ni za usb. Eventualno da uspijes iskopat s necijeg odbacenog kucista ili sl. Mozes probati nalijepiti na trznicu oglas pa mozda netko ima.
Staro 12.10.2007., 18:23   #9
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

A jedino da uzmem sa nekog drugog kućišta. A vidjet ću. Svejedno hvala na pomoći.
Staro 12.10.2007., 21:56   #10
DDTdoo
Premium

Datum registracije: Jan 2007
ako si vješt sa lemilicom, onda ti nije frka zalemit 4 "žičice" od kabla direktno na "pinove" na mb-u, kabel ti mora bit "okrugli" kao od usb kabela, a ne plosnat "kao od flopija = flat" koji je za usb 1 a ne za usb2.0, pazi samo na +,-,data+ i data- raspored, usb kabel ti je cca10kn, ako ne kupi pci controler od 70/100 kn ovisno koji čip i broj usb ulaza ima
DDTdoo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.10.2007., 02:46   #11
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
...

...
Možda ovako nešto trebaš? Oba kraja su ženska, jedino je ovaj, koji ide u matičnu ploču, razdijeljen po pinovima. Ako ti treba mogu poslat, nije problem.
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno