|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
xfx 7900gs i asus x850pro i dva monitora, istovremeni rad na ploči
kupil sam novu grafičku 7900gs i htel sam sprobati/vidjeti kak to izgleda dok su dvije grafe unutra i na svaku je spojen jedan monitor. x850 je glavna,tj na pci-x slotu bliže cpu dok je 7900 na doljenjm slotu. slike kroz x850 ima ali 7900 se ne budi i nema slike na monitoru. drivere sam skinul i instaliral ali nema nikakvih opcija za podesit 7900. nema njenog CP a dok odem na desni gum na desktop pa propertis, pa settings dobijem ovu poruku a ovak izgleda settings bar dok odaberm 7900gs ima neko da je uspel upogoniti različite grafičke i na svaku je spojen jedan monitor u isto vrijeme? ja znam da mogu spojiti oba monitora na jednu grafu i znam da kad bi bile dvije iste grafe sigurno/možda radilo. ak ima neko nekakav savjet neka kaže. ova x850 bude navečer prodana pa zato prije nego ode da isprobam ovu glupost. __EDIT__ nakon kvalitetnog pojma upissanog u google, našel sam jednu temu na nekom forumu. ovo je pojam ![]() a ovo je tema u kojoj tip kupuje drugu grafičku da bi upogonil još monitora http://forums.techguy.org/hardware/6...d-graphic.html negdje dole malo našel sam odgovor koji sve objašnjava koji se poziva na microsoftove stranice http://www.microsoft.com/whdc/device...imonVista.mspx uglavno grafičke nemoraju biti iste, ali moraju koristiti iste wddm drivere da skratim ili obje kartice ati ili obje nvidia da na obje dobivate sliku na monitoru.
PCE 100+kg demolition squad Zadnje izmijenjeno od: NJUNJO_HR. 04.10.2007. u 15:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Otkud ti samo ideja da na ploču staviš dve različite grafe? Logično je bilo očekivati da ti to neće proraditi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
novi problem sa 7900gs tj ne sa grafičkom već sa prikazom na dva monitora. stavim sliku na dva monitora. ikonice trayu su na sekundarnom monitoru skroz desno. sa ati su bile na primarnom. kad stisnem maximaze na prozoru razvuče mi se po oba dva monitora. ima li koji način da ikonice iz traya ostanu na primarnom monitoru, a dok stisnem maximize da se prozor razvuče po jednom ekranu? i da nažalost sa ati toolsima nemogu manualno kontrolirati brzinu vrtnje ventilatora. da li ima i rješenje za to?
![]() |
#5 |
Premium
|
ma mogel sam spojiti dva monitora na jednu grafu, i spojil sam i radilo je. Ali to u ovoj cijelo priči nije bitno. Pošto su dva pci-x16 slota na mbo htel sam videti da li rade i dvije grafe svaka sa svojim monitorom. ali očito je nesavladiv problem to što obje koriste različite drajvere i to pod win ne može funkcionirati..... sad me muči problem naveden u postu broj 2, jer ak to nebudem nekak sredil da radi ko extended desktop na ati-ju mjenjam ju za 1950gt.... EDIT: a i ovaj problem je rješen. instaliral sam omegine drivere i u nvidiinom control panelu sam dobio opciju " configurated indepentetly from each other (Dualview)". Zakaj toga nema sa orginalnim drajverima vec moram se dodtno naprezati i sekirati bez veze. ufff OPIS sitnica na koje san naviknut kot ati-ja a tu ih nema -nemože se manualno složiti brzina vrtnje ventilatora u ovisnosti o tem. GPU -nema sondu za mjerenje okolne temperature ova dva su malo manji problem jer čim nabavim pumpu, grafa ide pod vodu i mogu komotno zaboraviti na sve tem. i vrtnje ventiilatora ![]() -problem ovaj gore sa driverima i prikazom na dva monitora sa origigi driverima. e da to nisam uspel srediti mjenjal bi ju za 1950 svakak. to mi bi bil takav nedostatak, grrrr... Dobre stvari. -super zgleda to je to od mene, idem napokon pokrenuti neku igricu da vidim kak tam radi
PCE 100+kg demolition squad Zadnje izmijenjeno od: NJUNJO_HR. 04.10.2007. u 17:49. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|