|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ASUS EN8800GTX 768MB i LCD TV Sharp Aquos LC 42 XD1EA
Pozdrav! Slažem si novu konfiguraciju pa me zanima da li je grafička ASUS EN8800GTX dovoljno jaka da "tjera" igrice u rezoluciji 1920x1080 na lcd televizoru Sharp Aquos LC 42 XD1EA (106 cm). Ostatak konfiguracije je: MBO Asus P5N32-E SLI PLUS, NVIDIA 650i SLI CPU INTEL Core2Duo E6850 3000MHZ BOX RAM PC-6400 4x1024 MB, DDR2, PATRIOT, 800 MHz VGA PCI-E ASUS EXTREME N8800GTX, 768MB, DD3, 2xDVI-I, TV-OUT, HDTV |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
je dovoljna je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako nije kasno, uzmi drugu ploču i procesor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
A, ove matične? Gigabyte N680SLI-DQ6, s775, nF 680i SLI, DDR II, SATA II, FW, GLAN Asus P5N32-E SLI, Fsb 133MHz, 4xDDR2, S-ATA, Raid, PCI-E, LAN, FW, Audio, ASUS STRIKER EXTREME, nForce 680i SLI, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, ili nešto drugo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
.
|
650/680 se dosta griju, a i dosta su skupe ploče. Idi na Intela i sljedeće ploče: Asus P5K vanilla/P5K-E WiFi Abit IP35 Pro Gigabyte GA-P35 DS3/DS4 ...ovisno o financijama Umjesto E6850, bolje uzmi Q6600 ili E6750 koji bi ti također bio više nego dovoljan, kako na stocku, pa tako i za OC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
Hm, ako BAŠ ŽELIŠ (pretpostavljam da te od SLI-ja nećemo moći odgovoriti ![]() U tom slučaju na izbor imaš: 650i čipset:
680i čipset
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#17 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
A šta ste svi zapeli za te 4 jezgre... za igrice mu ne treba sigurno (šta bi zbog crysisa svi trebali na quad?) E6850 je stvarno dobar proc i kada novac nije problem... EDIT: joj kako volim izjave "nvidia chipset nevalja" i slične... Grije se ploča, ništa strašno...glavno da vi sa intelovim chipsetom svi imate HR-05 na "hladnim" (gigabyte) pločama. Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 14.08.2007. u 08:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa??? U igrama Q neće biti iskorišten...što ti nije jasno? EDIT: Može se clockati puno više nego quad i hladniji je Gledajući isplativost, E6750 je pravi izbor Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 19.08.2007. u 11:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
all you need is freeware
|
Ma ne govorim o tome, nije quad bitan već to što je rekao da bi za matičnu dao isto kao za proc, 2300-2400kn, a taj proc, E6850 se da naći za 400-500 kn manje. kuiš, o tome sam govorio. quad sam samo slučajno nabacio.
![]() |
#22 |
Premium
|
biti ce ok. no sigurno ces za max rezultate, citaj high postavke morati piknuti jos jednu karticu u sli mod. i ne opterecuj se s biserima kojima 6850 ne valja. kojima je quad idol i slicno...ionako imaju celerone pa trkeljaju kojesta iz zavisti ![]() btw, promjeni plocu, i to 680i chipset. ne 650 ni 680LT. po netu, evga je odlicno prosla, no i asususova je skroz ok. asusov striker je bacanje novaca jer je potpuno isti kao i P5N32-E SLI, a razlika je kaj ima nadzorni lcd ekrancic smjesten iza kod prikljucaka za tipkovnicu itd. ima jos i tri unutarnja prekidaca za bios,reset i hmm jos nekaj. za obicnog korisnika totalno nebitno i neupotrebljivo. tu je jos i oversajzan hladnjak sjevera i juga koji nista bolje ne hladi. i to je to. striker je bas bacanje love. no, mislim da si ti nekaj fulao prije svega. "Ostatak konfiguracije je: MBO Asus P5N32-E SLI PLUS, NVIDIA 650i SLI..." ta ploca NIKAKO NE MOZE BITI sa 650i chipsetom vec je to oznaka za 680i chipset..PROVJERI! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
samo ti fino odi u dučan i uzmi: Asus P5K ili Abit IP35 Pro ili Gigabyte P35DS4 E6750 (ne vrijedi ti 6850 dodatnog izdatka jer oba idu i na 4GHz) a ako želiš možeš i Q6600 uzet sve ovisi za što ti služi komp tj trebaju li ti 4 jezgre uzmi dobar cooler tipa Scythe Infinity ili Scythe NinjaPlus RAM ti preporučujem Crucial Value PC6400 ili Crucial Ballistix PC6400 jer su nešto klokabilniji od Patriota kojeg si naveo (naravno ako ti je to bitno) Također neko kvalitetno napajanje tipa Corsair VX ili HX serija, Seasonic S12 serija
![]() |
#24 | |
all you need is freeware
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
neznam zakaj forsate quad. dok dode crysis, ionak ce traziti najnovije cudo od proca da sve to radi bla bla...a kako je Q SAMO 1066, a vec se najavljuju brzi i od vec objavljenih 1333, sve bu to bila krama za koji mjesec i q i E6xxx. i tak unedogled. i mrga, nije islo nikoga osobno. vec pridjev svim sarlatanima koji non stop pljuju ljude koji si zele kupiti nesto, po njima preskupo i neisplativo. ako netko ima novaca, nece kupiti 4400 pa se igrati nocima kako bi mu iscjedio dusu. kupiti ce se brz tvornicki proc,i to je to. neko nema potrebe a mozda ni vremena, a isto tako i zivaca da bi gubio vrijeme racunajuci koji bi jeftilen proc radio isto kao i skuplji. pogotovo nema zivaca na bacanje raspravljajuci se poslije s trgovcom:e majke mi, nisam ga dizo vise od sto..e nisam ee ![]() to je islo takve, kojih su prepuni forumi. kao kada mi ekipa objasnjava kako je super prosla u pevecu s bajkom koji ima full suspension...e SAMO 800kn..sad SAMO stavim xt shimamo..pa bomber vilju..ee super bajk isti ko onaj od 10k kn LOL...otprilike mi to tako zvuci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Stvarno je neisplativ taj E6850 i za te pare je puno bolje Q. Mada ne vidim potrebu ni za jedan ni za drugi ali to sam samo ja. To je jednostavno stvar zdravog razuma. Ako hoćeš bacat novce, odeš u neki lokalni dućan i kupiš ne znam E6420 za 1800KN. I on isto ima dobre performanse... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
ma je. potpuno isti qrac. cak i gori. em mu je radna temperatura povisena. em moras to dodatno hladiti. DODATNI TROSAK za neko hladenje-znaci vec si ispucao bonus ustede. em nema dost casha, pa je ionak spor. i tu gubis dio ustede. em mu s***es garanciju.koliko tu tek izgubis ako nekaj spo***es? em radi na maximumu, pa mu i smanjujes trajnost. em zapravo nikada nisi siguran kaj si mu napravio. em imas dodatni trosak za lijekove za zivce jer ko zna koliko dugo i prije svega stabilno ce raditi taj nabrijani proc. siguran sam da netko s novcima zeli sve to...hmmm za razliku od hmmm e4400 za 800kn ili e6750 za 1300kn...vau. pa razlika ne pokriva ni jedan fini nabrijani party..nemas dosta ni za chilat ujutro uz dim i kavu stvarno isplativo. i stedljivo ![]() btw..di si iskopao e6420 za 1800kn? fino te deru...toliko kosta e6850 koji toliko pljujes. a zasto? jer si procitao neki text u kojem se neki sirotan izruguje kako ima naklokanog okrljastenog uzarenog i iznemoglog COREa u kompu, jer nije htio dati za bolji proc...da, bash. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|