Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.07.2007., 09:37   #1
J@nos_Herc
Premium

J@nos_Herc's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Koji internet?

Ma vec mi je dosta ovog 56K...
a živim "Bogu iza nogu" ...ADSL ce mozda doci za koju godinu...tako da nemam pojma kakvu da si vezu uzmem. ima li tko kakva iskustva sa satelitskim internetom i kakve su cijene kod nas i da li se to isplati?
hvala!
Staro 29.07.2007., 14:42   #2
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
mislim da bi bolje bilo da si postavio pitanje na ISP podforumu

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2007., 16:23   #3
7600GT
Banned, varanje na tržnici
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Gledaj za satelitski net moraš imati DVB-T karticu,ako ti treba tutorijal javi se.Pozdrav
7600GT je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2007., 18:44   #4
J@nos_Herc
Premium

J@nos_Herc's Avatar

ima li tko iskustva s takvim netom? možda vodatel?
Staro 29.07.2007., 18:59   #5
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Citiraj:
Autor 7600GT Pregled postova
Gledaj za satelitski net moraš imati DVB-T karticu,ako ti treba tutorijal javi se.Pozdrav
da nisi mozda mislio na DVB-S karticu?

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Staro 29.07.2007., 19:13   #6
J@nos_Herc
Premium

J@nos_Herc's Avatar

zna li tko nešto malo više o tome....skužio sam da mi treba ta kartica, sat. antena, i modem (sva sreca da ga imam )
znaci, opet dok sam na netu, zauzeta mi je tel. linija ?
Staro 29.07.2007., 19:39   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Naravno da će biti zauzeta. Satelitska veza je jednosmjerna (samo download) i ti modemom postavljaš zahtjev za neku stranicu tj. ono što želiš skinuti.
Staro 29.07.2007., 20:54   #8
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

satelitski Internet je vise usmjeren na populaciju koja puno skida, a malo manje surfa jer inace ispadne to sve preskupo... kao sto je coconut reko, morat ces se spojit svaki put kad ces htjet pokrenut download neke datoteke, a kad ces surfat prakticki ces morat bit spojen s modemom vremenski isto ko i sada...

od ostalih opcija ti ostaje VIP-ov Homebox koji nije bas najbolje rjesenje, ali se moze isprobati na par dana pa vidjeti kako radi na tvojoj lokaciji...

osim te dvije opcije, jos bi jedino mogao se zakacit na neku WiFi udrugu ako ima u tvojoj okolici pa eventualno ako oni nude uz sharing i Internet, ali u pravilu se ne kači na takve udruge samo zbog neta

Staro 30.07.2007., 16:29   #9
J@nos_Herc
Premium

J@nos_Herc's Avatar

ma evo čitao sam malo o tom homebox-u i vidim da ljudi nisu baš zadovoljni...
a od WiFi-a nema na W u mojoj okolici ...mislim da u cijelom selu nema 10 računala...
a i kao što kažeš, satelitski net je za skidanje...a meni treba samo za surfanje, i još k tome, opet mi je zauzeta tel. linija

ajoj...izgleda da ništa od tih opcija....a kako bi se moglu "ubrzati" dolazak ADSL-a??? drugo selo od od mog ima adsl, sad pitanje kad ce doci kod mene...jer i nema baš korisnika

Što da radim???
Staro 30.07.2007., 16:37   #10
7600GT
Banned, varanje na tržnici
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Ne kupuj homebox,osobno ga imam i ovih dana me razočarao.
7600GT je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.07.2007., 17:02   #11
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Citiraj:
Autor J@nos_Herc Pregled postova
Što da radim???
a mozes se jos eventualno raspitat kod operatera koji su dobili koncesiju za WiMAX u tvojoj županiji kada ce poceti sa radom
popis ko je gdje dobio koncesiju mozes naci ovdje

isto tako kao opciju mozes uzet u obzir i ISDN s kojim ces dobit dodatni broj pa ce ti linija bit slobodna dok ces surfat, a i brzi je od analognog modema, pogotovo ak se spojis na 2 kanala, al onda ce ti opet bit zauzeta linija od telefona, a i dupla cijena ide
također sa ISDN-om je dobro sto mozes kao i sa analognim modemom spajat se preko Carneta pa ispadne povoljnije...

neznam da li jos uvijek T-Com ima neku akciju tipa da dovedes određeni broj korisnika i onda ce oni doc u tvoje selo, znam da je toga prije bilo, a da li jos uvijek ima tako nesto, neznam...

Staro 03.08.2007., 15:31   #12
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Citiraj:
Autor J@nos_Herc Pregled postova
zna li tko nešto malo više o tome....skužio sam da mi treba ta kartica, sat. antena, i modem (sva sreca da ga imam )
znaci, opet dok sam na netu, zauzeta mi je tel. linija ?
http://forum.pcekspert.com/showthrea...ght=satelitski
http://forum.pcekspert.com/showthrea...ght=satelitski

"Trazi" je jako korisna opcija na forumu
Staro 03.08.2007., 15:42   #13
J@nos_Herc
Premium

J@nos_Herc's Avatar

...znači ništa od sveg tog. strpiti se i čekati adsl. ali zapravo, još manje od mjesec dana, pa odoh onda na faks u VŽ, a u studentskom domu imamo "malo bolji" net...možete vidjeti sliku u potpisu ...dovoljno ako vam kažem da sam imalo download drivera s ati-jeve stranice...18 Mb/sec ...hehe, ali zato doma imam pravi net...56K !!!!
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno