|
![]() |
#1 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
iskustva sa pasivnim nb coolerima
kako se ponasaju zalmanovi pasivni kuleri na FSB-u 400+? Koristi ih li itko uopce za takve frekvencije ili samo nize dolaze u obzir? Kolika je ambient temperatura... itd. ![]() htio bih maknuti nb vent sa nf7-s, ugasio sam zadnji case fan i idem dalje vidjet koliko mogu ic dok se ne zastopa ![]() thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: iskustva sa pasivnim nb coolerima
Citiraj:
Na jednom testu je bila usporedba njega i jednog sa ventom, više se dalo clockat sa Zalmanom. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja imam pasivni hladnjak sa matrox G200 i nema nikakvih problema ni na FSBu od 230 (Leadtek nf2 ploča). Slobodno stavi pasivni.
![]() |
#4 |
kenova
|
mislio sam na taj plavi: http://www.links.hr/photo/0740ZM-47J.jpg ovaj stari ce se valjda dat jednostavno odvidat sa cipa tek sad vidim kakav sam tihi komp mogo slozit za ove pare kojim sam kupio ovog... epoxica umjesto nf7-s zbog zalmanovog coolera, radeon 9600 sa pasivnim kulerom umjesto ovog fx 5600 shita sto zuji, enermax ili fortron sa dva tiha ventilatora umjesto ovog powermaxa, par spuzvi na kuciste... i eto besumni komp bez vode ali anyway ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Mogao si i još možeš, uz dodatne investicije ![]() Uzmi Zalmanov pasivac za grafu ( 240 kn), par tihih ventova a la Papst ili Enermax, zamijeni aktivno hlađenje na NB pasivnim (preporuka ![]() ![]() I kupi pošteno napajanje, imaš ovakvo kao moje 300W AOpenovo napajanje sa jednim 12 cm NEČUJNIM ventom za oko 300 kn u Linksu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ak kupiš kvalitetno napajanje tipa Chieftec, AOpen neće ti se čut uopće ja imam dva 80mm na svom Chieftecu i nečujno je. Prije sam imao Maxpower 300W s jednim i to se čulo ne jako al se čulo!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ja imam antecovo kućište i u njemu 2x120mm venta, i ništa se ne cuje, dok nisam stavio tt volcano 7+ na proc i tt crystal orb na grafulju nije da me smeta, ali ziher bi bilo puno bolje da nema zujanja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
|
THermalTake bi se trebao preimenovati u HearingTake, koliko ti zuje! Kad proizvođač napiše 48dB!Brrr! Ja sretan i zadovoljan odkad je vent na grfaičkoj dobio izgon i zamijenjen Zalmanom te odkad je u emigraciju otišao CPUcooler 4500 okretaja! Ah tišina!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
hvala na savjetu jelc, ovak mi se Orb vrti na 5500 rpm, a kad bi bio na negdje 2500 to bi bilo super bum probal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Škare u ruke i sam si iskroji kaj ti paše ![]() Samo oprez .... temp se stvarno diže sa spužvom u kučištu. Ja sam CIJELO izoliral spužvom i temp se dosta popel. Ipak se treba ostaviti otvori za ventove, kaj opet znaći nešto glasniji comp. Heto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
kenova
|
lol pa nisi valjda prvi put hermeticki zatvorio kuciste?? ![]() ja sam uzeo onu spuzvu za plazu, izrezo za jednu stranu kucista i zalijepio iznutra, izgleda dobro, mogo bi pocet i ostalo lijepit... ali problem je sto imam shit kuciste (everpower 5859) kod kojega je razmak izmedju stranice i unustrasnje konstrukcije koja drzi maticnu 1mm, pa spuzva ne stane na drugu stranu... skup je malo zalmanov kuler za graficku... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
kenova
|
Cini mi se da se ZM-NB47J nece dat montirat, zbog SLK-947U kraj njega. Ali svejedno narucio obadvoje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Al svi imaju žvaku, stoga skinut cooler maknut to sranje i stavit pastu. Spužva, Kaj? Ja sad komp nečujem jedino mi još ide na nerve NB coole rkoji je inače tih, vjerojatni će ić Voda na to!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Ja sam imao srebrni cooler ispod kojeg je bila pasta dosta slična AS3 (u svakom slučaju, nešto svjetlija i rjeđa od AS5). Stvar je u tome što je taj cooler bio toliko topal da ga se rukom gotovo nije moglo dotaknuti, a onaj mali ventilatorčić nije mogao ohladiti taj komad aluminija, ma koliko se brzo vrtio. A ovaj Zalman je genijalna stvar, evo sad sam klokao grafu preko 380 MHz, zagrijao se, ali još uvijek se na njemu može držat ruka i imam osjećaj da može podnijet još dosta. Ni ja svoj ne čujem kad isključim ventove, ali mi je draže imati sistem ispod 35 stupnjeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
kenova
|
sad cu stavit pasivni na graficku, nb, Smartfan sa procesora stavit na stranu kucista (ako bude trebalo, neka puheta malo na 1k-2k okretaja) a na 947u stavit 92mm zalmanov kuler... Ocekujem tisinu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
kenova
|
a fak... to mi je tesko vjerovat ![]() ali ok... necu se igrat, thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
kenova
|
ma pogledo sam kad si mi reko po raznim sajtovima, na jednom pise da daje laganih 47db buke pri maksimalnoj brzini... ugh??? a ovaj enermax se cini kao umjereni vent, nije veliki protok ali i buka je malena, pa eto ga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
92 mm Papst. Ova serija u Linksu je dobra. odi na www.silenthardware.de (ako znaš njemački), dobio je super ocjene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
kenova
|
znam da je papst zakon, ali vec sam izasao iz budzeta ![]() btw tamo ga nisam nasao |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
kenova
|
mA shopping is over... ovaj enermax je odlican, potpuno besuman i na 1900rpm hladi proc bez problema Montaza gpu pasivnog coolera je isla teze, jer su rupice milimetar manje od veceg od dva heatsinka koje dobijem sa coolerom (postoje dva front i dva back... onaj manji je way premalen, a veci je mrcu prevelik) pa sam cijeli kuler postavio kod kutem (nije paralelan sa stranicama kartice), tako da strsi sa strane.. sad cak izgleda vise cawl ![]() nb cooler je sjeo isprve, stvarno mi se svidja prvi put sam cuo zvuk ventilatora napajanja, sad kad sam eliminirao ostale izvore... ima neki iritirajuci visoki ton...( nemojte kupovat maxpower! ) ali mijenjanje napajanja bi bio overkill ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Koju grafu uopće imaš, neku GF4? Nije zdravo zbog heatpipe-a da je pod kutem heatsink. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Headbangig Grunf!
|
dokle god su Front i back paralelni nema bada za Heatpipe. Ak stvarno želiš imat hlađenje pogledaj onaj moj monstrum ovdje
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
kenova
|
imam FX5600 ne razumijem zasto ne bi bilo zdravo... kao sto rece isus. heatsink pokriva cijelu jezgru, a SF II puse sa strane kucista tocno na kuler ono je neki teski overkill isuse, bas kako treba ![]() btw nick ti je nekako... nezgodan, nemoj se uvrijedit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|