|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
DFI LAnParty NF4 UT-D problem
Jel mi može netko reći kako osposobit sva 4 memorijska slota da rade. Naime imam dva identična keksa memorije koji fino rade u narančastim slotovima i još dva različita keksa koje matična uopće ne prepoznaje. Stalno se javlja beep kad su oni ugrađeni. Inače na prijašnjoj ploči su radila sva 4. Jel zna netko kako riješiti taj problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
DFI ploče se nekad ne vole sa neim memorijama, bilo bi dobro da kažeš o čemu se točno radi... Možeš probati prvo Command Rate staviti na 2T u biosu i malo olabavit frekvencije i onda probati staviti memoriju...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
jel mi možeš to malo bolje pojasniti, probal sam onaj cpc staviti na disable što je u biti taj 2T i neće se bootat samo beepa. Memorije su Kingmax MPXC22F-D8KT4R 512MB×2, kingmax 512MB 433/400 i neka kojoj neznam ime. Dešava se to da kad su sva četiri modula ugrađena matična samo tuli, ako izvadim ova dva modula koja nisu identični onda radi. Probao sam i razne kombinacije utora ali ništa, čak i ova dva identična neće raditi u žutim utorima, samo u narančastima šljakaju. Pa bih te molio ak mi možeš malo pojasniti što bi to trebao u BIOS-u podesiti jer nisam baš na ti sa time |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Command Rate mora biti postavka za to negdje u advanced chipset setupu tamo di ti se podešavaju postavke memorije ima 1T, 2T i vjerojatno Auto postavke a ti stavi na 2T pa probaj, ako oćeš možeš probati malo povećati latencije i/li napon na modulima pa vidjeti ali vjeriojatno je kompatibilnost, DFI zna srat s memorijama...
![]() |
#5 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
CPC ako je na disable onda je CR na 2T. Probaj sa drugim verijama BIOS-a.Za tu ploc usa bas bili pisani BIOS-koji su bili predpodeseni za kako koji tip memorije.UTT, TCCD, etc. Ko zna mozda procesor ne zeli raditi sa sva cetiri modula. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Da to je isto moguće naravno ali kolko sam ja njega skužio imao ih je sve na drugoj ploči (možda ono iz siga?) s tim procem a sad neće na lanparty radit... Mislim da je bios najbolja ideja samo anravno pitanje je oće li naći pravi...
![]() |
#7 |
Registered User
|
yedwy imaš pravo, sva četiri modula su radila na staroj ploči sad na ovoj ne rade. probao sam i sa drugim biosima i ništa. bum probal potražit neku noviju verziju gdje je ta stvar riješena. inače tip od kojega sam uzeo ploču je vrtio normalno 4×512 memorije. vjerovatno je stvar u nekompatibilnosti. a jel znaš možda gdje ima nekih novih biosa za skinuti jer na dfi stranici baš i nije neki izbor |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Uff to ti ja nebi znao reći ja nisam nikad volio DFI baš radi toga što sad ti prolaziš, te loče se kupuju točno sa ramom i procem koji se prije toga provjere na listi kompatibilnosti i onda nemaš glavobolje... Istina je da kad jednom sastaviš kompatibilnu mašino možeš je tjerati visokoo ali imho tih par desetaka mHZ FSB više nisu vrijedna glavobolja i te love koju koštaju... Ja se držim Abita, Asusa i ostalih manje "inovativnih" marki... Anyway googlaj svoj model i model rama (ako ga znaš) pa vidi dal javlja štogod ili googlaj modane biose pa vidi... Možda ti se neko i javi ko ju je imao i zna di se skida...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|