|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() Pozdrav čitateljima! Da li itko ima kakvu ideju kako da se otključaju dodatna 32 cjevovoda na 8600 Gt . Kartice definitivno nisu namjenjene da rade sa 32 . Nisu trebale ni izaći na tržište sa 32 nego sa 64. Objašnjenje za kašnjenje je bilo da imaju "šumove" na nekim kondićima (i to za 8600 GT , GTS , 8500 GT. Ja mislim da je to ribičija. Rekao bi da je netko bacio veliku udicu , a pravi razlog za to je ekonomski i strateški. Tak da se ne bi čudio da za pola godine dođu GTX sa 64 cjevovoda po istoj cijeni!!!!!!!! Novi riva tuner ne čita bios do kraja ( nema objašnjenja za većinu prekidača) Da li da se isprobava jedan po jedan? Da li se može desiti trajno oštečenje ak se otključa krivi? Ima li netko iskustva s tim? Ako se i uspije otključati , da li je moguče saznati liniju koda na kojoj se treba napraviti trajna promjena u biosu , da bi kartica hardverski radila sa 64 cjevovoda? Bios je moguče mijenjati , čak i u slučaju da se stavi neispravan ! Bios se da promjeniti , ali treba točno znati što promjeniti! Spreman sam žrtvovati jednu 8600 GT da to napravim! Pomozite , to još nije nitko napravio , ajmo biti prvi! Tko je prvi taj je najbolji narode! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Da li se može desiti trajno oštečenje ak se otključa krivi? ..ne bi trebalo biti problema,konkretno na 7300gt koja je 7600 chip sa 8x4 umjesto 12x4 prilikom otkljucavanja preostala 4 cjevovoda nakon restarta nije bilo slike te sam ugasio i ponovo ukljucio racunalo normalno,samo bez uspjesnog otkljucavanja..ali mislim da opasnosti nema,vrijedi pokusati
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ako su cjevovodi ispravni (samo u BIOS-u zakljucan) njihovo otkljucavanje nece imati nikakvih posledica, ako su neispravni, a ti ih otkljucas onda jedino mozes dobiti s***anu sliku (ili je nedobiti) nikako, ali to se sredi vracanjem originalnog BIOS-a.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ak uspijem otključati s rivom , kako da promjenim to u biosu da ostane trajno? Koristim program HxDen. Da li broj programske linije u Rivi (za određeni fuse-prekidač) odgovara onom u bios-u kad ga otvorim sa HxDen ili nekim sličnim programom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...mozes ga riv-om trajno otkljucati,tako sam napravio sa 6800le,ali se ne mogu sjetiti tocnog postupka,trebalo bi po forumu potraziti....
![]() |
#7 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nemoš trajno, za trajno ostaje samo kad staviš modani bios (sa otključanim pipama)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Di si bio dosad, danas sam prodao konfu sa 8600GT a bila je 10-tak dana kod mene na torturi. Nis....cekam slijedecu ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Sorry kaj bum te razočarao, ali od geForce 7 serije, takvi cjevovodi su trajno onesposobljeni (fizički uništeni/prerezani...) te se ne daju otključati! To su počeli raditi baš iz tog razloga što su ljudi masovno kupovali slabije kartice i otključavali ih na podosta skuplje modele! Tak da iskreno mislim da nema spasa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Jep, na seriji 7 namjerno su kurili pipe, iako sam negdje naso neki kinez otkljuco 7800gt u gtx, al on je valjd bio jedan od onih 1% kojima je to moguce .. ja sam probavo, nist.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
http://www.vr-zone.com/?i=4925&s=5 ovo mi se cini puno realnije nego otkljucavanje pipeova za karticu od 900kn cisto ok. ne znam kakva je situacija kad se ukljuci aa i af , ali da ponovo uzimam komp i da imam 1000kn za graficku, ne bi uzeo 1900gt...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|