|
![]() |
#1 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
Iskren savjet
Molim stvarno od srca iskren savjet,dakl ja sam intelovac,zagriženi,neznam zašto,ali gledam si da se amd meni više isplati jer sam gejmer i jako veliki atijevac,tako da si gledam par opcija čekam barcelonu,koja bi trebala bit brža od sveg intela,jedini problem cijene,neznam šta očekivati ostati na intelu i nadati se da ponovno ožive onaj dogovor za intel ati chipsete ostati na intelu radi većih aplikacijski mogućnosti dakle zahvaljujem na svemu,molio bih ako neko zna kakva je situacija sa barcelonom,molio bih statistiku,i bez prepucavanja "intel je smeće,amd4life" iskreno zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle konkretno ti o tome stvarno niko nemože reći dok stvari ne izađu, što se tiče nove AMD ili Intel platforme sumnjam da neće biti odvojenih ATI grafa (ako si na to mislio pod time da si atijevac) i ako budeš htio ati grafu siguran sam da će radit bez problema sa bilo intel, bilo nvidia bilo ati/amd čipsetom što god ti vrtio... Ako pak pri tome da si fanatik misliš da imaš crossfire i ati čipset, e onda je neizvjesno da će biti za intel... Ali ionako te to ako imaš neki noviji intel (core duo ili čak presler) nemora mučit baš šreviše, isto kao niti nas koji vozimo venice i novije jer naši procevi su svi dovoljno jaki za gejmanje i na svakoj igri koja izađe u odućih godinu dvije neće bit problema sa tim procevima postići igrive fpsove... A do tad će se već vidjeti ko će što izdati, a da i ne spominjemo da će većina naših komponenti biti zrela za zamjenu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
A mighty pirate!
|
u sažetku,pod tim sam mislio da bi možda kojim slučajem atijev čipset ubrzao karticu donekle,al doduše da,reklo se i da c2d ubrzava sve gafe, |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma, Intel je trenutno jači od AMD i to je činjenica. Zato sam i ja prešao nakon ko zna koliko serija AMD-a na Intela. Jednostavno. Ako kupuješ sad kupiš Intel i to je to, ako te zanimaju performanse. Ako ideš na što nižu cijenu kupiš AMD, žrtvuješ nešto performansi ti to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
potpisujem ovo sto je yedwy napisao. gledam svoju kantu, danas-sutra kad ubodem malo jacu graficku (cekam jeftinjare dx10 jer bas ne planiram poslije ubrzo mjenjati ista) mislim da nece biti igre koju necu moci pokreniti. za ostalo me iskreno zaboli. hoce li se nesto ripati sat ili 45 minuta ne znaci mi apsolutno nista. dual core me neko vrijeme vukao ali sam zakljucio da gotovo nikad ne radim dvije zahtjevnije stvari u isto vrijeme niti imam potrebu za time. gomila ljudi je sad uzela intela jer je brzi ali s tom brzinom ne rade apsolutno nista. vrte benchmarke i to je to. sve ostalo su mogli i sa starim konfama jer nitko nije imao losu prije toga. frend je nedavno dao 20K za komp koji radi vise manje za ukras. isao je na najbrze sto je mogao naci a da je isplativo kupiti ali sta mu to vrijedi kad radi cijeli bozji dan i kad nadje malo vremena surfa i tu i tamo zaigra nesto po pola sata. dakle - intel brzi ali ne treba apsolutno nikome za nista. ako ces ostatkom kante pratiti proc da ga donekle iskoristis racunaj da ces do kraja godine raditi samo za komp. amd - sporiji ali radi kako treba ono sto treba. morat ces sam odluciti sto zelis. vrhunske rezltate u benchmarcima ili stroj koji radi ono sto ti treba zadovoljavajucim performansama za manju lovu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ovdje si si sam odgovorio... ako je primarno sto radis igre onda ti stvarno netreba nikakav Dual Core trenutno ili barcelona kasnije... rađe taj višak love ulozis u neku dobru graficku jer ipak je to najvaznije za igre...(al opet nemoj stediti na RAM-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
A mighty pirate!
|
dual core sam ciljao zbog multitaskinga,rekodiranje dvda u isto vrijeme sa recimu rađenjem videa i tako,al ono neznam,jedno moram žrtvovat |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Po mojim saznanjima nova AMD Barcelona jezgra je brža za 40% od Clovertown jezgara kompanije Intel koja su poznata i pod imenom Core Quad. AMD Bacelona je kodno ime za K8L. Ova nova četvorojezgrična arhitektura posjeduje L3 keš memoriju i FPU izlaz dva puta brži od svake K8 jezgre. AMD je specificirao da je Barcelona 3,6 puta brža od Opteron dual core. E, sad , dok to ne izađe nitko neće znati šta je zapravo istina |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|