|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
athlon X2 skidanje bakrene plocice?
da li je tko to radio? zanima me jer su temp puno manje onda..onda proc izgleda ko barton ![]() i puno je hladniji ![]() podzrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
I po meni. Dobitak je u ekstremnim situacijama max 5°, a gubi se garancija i postoji mogucnost unistenja proca...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Pa ovisi ti dobitak o tome kako ti leži heatspreader na jezgri,ako ima dobar kontakt dobit češ manje poboljšanje u temp i obrnuto,Ivan OS je skidao sa ovog Opterona što ja imam i dobio je oko 10C u loadu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Sa single-core procesora jos i nekako mogu shvatit, ali X2 939 Athloni su jos uvijek dosta skupi i rijetki, pa zato mislim da ih se ne isplati sakatit pogotovo ako se ukljuci mozebitni rizik od s*ebavanja proca trajno.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja isto nebi to preporučio! Ne vidim razlog da bi to netko išao raditi, osim da može obarati rekorde sa direktnijim hlađenjem pomoću tekučeg dušika ![]() Procesor je osjetljiva komponenta i ne smije se previše prčkati oko njega, pogotovo kada je u pitanju upotreba mehaničke sile! Ali u svakom zlu jedno dobro... Ak ipak odlučiš to napraviti i shebeš proc bar buš ga mogel nosit kao privjesak oko vrata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
pa vodeno cu stavljati na njega.......nemam toliko plocu da stavljam na povrsinu...hocu direktni prijenos topline sa proca...jedino me zezaju zakacke i one spuzvice na XP-u koje sprecavaju da se proc okrnji..dok se stavlja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Dobro prouči kako ćeš to napraviti ako se odlučiš,budeš oprezan i to je to. http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=59068 Ja sam skinuo sa Opterona 148 i 165. Meni je na oba proc pad temperature bio ogroman. Oblijepio sam površinu proca izolirkom oko jezgre,isjekao onu spužvicu iz kutije za proc i stavio na sve 4 strane isto kao na starijim AMD-ima. Ako nećeš clockati ne isplati se. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ma normalno da cu clockati... ![]() zato to i radim.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
razmišljam da i ja svojeg 3500+ skalpiram, radi većeg clocka i manje temp. tjekom igranja mi temp. dolazi do 44°C, a hladnjak izgleda jako hladan tako da mislim da bi efekt bio velik da ga skalpiram i stavim TT Big tayphoon-a direktno na jezgru.vaša mišljenja? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 08.04.2007. u 13:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Heatspreader se lako vrati nazad, samo malo super gluea i vratis ga nazad, ako ti je premali dobitak u temp steta se lako popravi.
![]() |
#14 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Baš kao što CatKiller kaže. Skini ga. I ja sam na svom starom 2.4B Intelu skinuo... Sve ovisi o tvorničkoj konkavnosti IHSa
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
je istina, nisam mogao vjerovati kad sam vidio da povrsina proca nije ravna..nego konkavna..sad moram ismirglati tako blok:=) uglavnom, ja sam zadovoljan sa tim sto sam skinuo bakrenu kapu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
skinuo sam, jezgra izgleda dosta krhko, kao da je od zrcala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |