|
![]() |
#1 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
SATA ->SATAII i Acronis True Image
zanimaju me 2stvari pa cu to sve strpat u jedan thread imam Hitachi 200GB hard i sad radi na ploči koja podržava samo SATA i ako bi ga sad spojio na ploču sa SATA II hoce se on automatski prebacit il treba nesto muljat i kak se to ona mulja? i zamima me ovaj Acronis imam na kompu neki, instalirao sam si ga i vidim da mogu napraviti backup_image kao na norton ghostu, al norton treba i CD da onda vratim image, jel treba i Acronis CD? ja imam samo to na kompu a trebat ce mi uskoro to sa Imageima pa bi htio znat prije nego mi zatreba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Napravis iz samoga True image softwera boot diskete, cd ili na stick normalno podignes sa toga true image, i pravis odnosno vracas sliku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
1. Ako je taj Hitachi sataII, kad ga budes stavio na plocu koja podrzava sataII morat ces to rucno napraviti s programom feature tool http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm 2.nisam bas dobro skuzio |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Sruk
|
ok, skinuo sam freature tool, dal trebam prvo bootabilnu disketu napravit pa onda gore stavit ono kaj sam skinuo pod feature tool? za Acronis...ja sam kriv,nisam bas objasnio kaj bi htio napravit,pa evo sad imam 3particije, na jednu obicno snimim Windowse, drivere, codere, playere, inputam mjuzu u winamp, stavim anti-virus, i ostale fore za internet i onda bi ja cijelu tu particiju u Image i strpao ju na drugu particiju i to se moze,al me zanima kak onda ja to mogu vratit poslje. da sam to mogo preko Nortona trebo sam stavit bootabilni CD gdje je norton ghost i onda prek njega vratit taj image, al kako mi je taj CD presto radit,doso sam do tog Acronisa, pa me zanima na koji nacin mogu vratit particiju ciji sam image prethodno napravio preko Acronisa i stavio u drugu particiju |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kad napraviš backup fajl možeš ga snimiti na disk (neki od ove dvije druge particije) ili cd/dvd. Iz acronisa si napraviš boot CD koji se pri bootu učita u memoriju i onda ga možeš izvaditi (u slučaju da si backup file sačuvao na cd/dvd) ili samo point & click to backup fajla na d: ili nekom drugom disku i restore. EDIT: Btw, jednom kad napraviš acronis boot disk sa njime možeš radit i backup i restore tako da ti instalacija acronis programa više uopće nije potrebna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da, npravis boot disketu, stavis ftool na nju, u biosu first boot device floppy, pokrene se program i onda si nastelavas kako hoces, ima jos nekih opcija kao aam za stisavanje harda itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Sruk
|
ok, hvala momci skuzio sam kako to ide, bit ce valjda za tjedan dva nova ploca i jos ti neki djelovi pa sam htio da znam da to sredim kak spada. za chipset....sad imam intel, al nova ploča ce mi ati imat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|