|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() evo društvo malo zabave trebala bi mi pomoć kod odabira u komponentama za novo računalo. Planiram odvojiti 10 milja i u napomenu uzimam novog core 2 intela.Planiram i clocnuti stroj pa računajte i na to.Ako budem kasnio sa pitanjima i odgovorima znajte da koristim tuđe računalo pa nema smisla svaki dan visiti kod čovjeka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
mislim da si malo promašio ![]() ovo bi trebalo ići pod konfe.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Monitor jel isto ide u tu cifru, de malo detalja, onda ljudi ulete ne želim Atia, ne trebam zvučnike, barem koji detalj nam natukni, za čega će biti računalo i sl... Koja trgovina ako ima i to.
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ovako nešto: Intel Core 2 Duo E6600 ~2500kn Asus P5W DH Deluxe ~1900kn 2x1GB DDR2 Kingmax 800MHz ~2000kn 320Gb Seagate Barracuda, 16MB cache, SATAII ~750kn GeForce 7900GS / X1950Pro ~1500kn DVD-RW ~250kn Seasonic S12 380W / Fortron 500W ~500kn Kućište ~500kn (Centurion 5 / Antec Solo / ...) ----------------------------------------------- ~10000kn Ovo su ti manje-više cijene iz Linksa (jedino je grafička iz Ve-Mila). Sad, ovisno o namjeni, ovo ti je možda overkill, ali ako baš hoćeš utuć' 10k kuna i želi C2D konfiguraciju za OC, to je onda to. Asus P5W DH je odlična za E6600 OC, jedino možeš eventualno promijeniti memoriju i staviti neku primjereniju za veći OC. Kućište si izaberi sam, budući da će vanjski izgled sigurno utjecati pri odluci, ova dva sam stavio okvirno za tu cijenu, jer imaju ok protok zraka i sl. Druga opcija bi bila da uzmeš neku jeftiniju ploču (npr. Gigabyte DS3 / DS4) i uzmeš jaču grafičku, iako bih ja prije uzeo Asus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
računalo ide bez monitora i zvučnika a namjena mu je za ripanje filmova a htje bi ga sastaviti da sam miran barem godinu do dvije dana i da ga mogu dobro oc. i da nemam problema oko tjeranja zahtjevnijih igrica i nekih drugih stvari gdje će mi proc morati raditi pod max opterečenjem a da ne šteka.Pilu bi kupovao vjerojatno u HG jer mi tamo daju na amex do 36 mjeseci |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
U tom slučaju za matičnu uzmi Abit AW9D MAX I grafičku X1950XT... I ostalo kako je gorluk preporučio... Napajanje...hm...nema baš neki izbor toga u hg-spotu, al ajde, možeš ići na fortrona, hipera, silverstone (ako ti nije preskup)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Čuj, u Hg-Spotu ili Ve-Milu ti je puno lošiji izbor komponenti nego u Linksu. Ako ikako može, probaj uzeti u Linksu (ako ne cijelu konfu, onda barem napajanje i matičnu). Što se memorije tiče, preporučio bih ti Super Talent prije Kingmaxa. Za 2000kn dobiješ Super Talent DDR2 PC-6400 800Mhz, CL5 (za 2300kn dobije i CL4, koja je izvrsna za overclock). Cijene su iz Acquisitum Magnum (www.adm.hr). Ja sam je uzeo prošli tjedan (CL5) i mogu ti reći da je memorija odlična. Šiša dobrano taj Kingmax, a bogami i neke dosta skuplje memorije. Takav komp će ti definitivno odlično služiti 2 godine, i 3 sigurno. Uz eventualno podebljavanje grafičke za godinu i pol-dvije, moći ćeš dugo vremena igrati novije naslove. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|