|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Utisavanje starijeg kompa
Oj! Evo prvo par informacija o mašini.. Antec 3700BQE ASUS A7N8X Deluxe AMD 2600+ Leadtek 6600GT AGP 2x Kingmax 512mb 3x Seagate (120gb, 200gb, 300gb) 2x120mm Vent (usis, ispuh) Sve skupa se sad dosta zagrijava a i dosta je bučno.. Uglavnom, otisao mi vent na Leadtek 6600GT AGP i tako je sve pocelo. Nasao sam na netu da Zalman VF700Cu uz manju modifikaciju ram heatsinkova stane na moju karticu a sad me zanima dali je ista stvar sa VF900Cu??? Kako je sa onim Zalman pasivnim sendvicem za graficku? Jel moze to na 6600GT AGP uz neki mod? (Samo please nemojte pametovat kako vama radi na nekoj xxx kartici jer 6600GT AGP ima SPECIFICNI pcb i nejde bas puno aftersock coolera na nju)... Lol, i onda kad sam vidio da zalmani strše sa graficke kojih 3cm, morati cu mjenjati i CPU cooler zato sto sada imam onog Zalman Flowera i vent na onoj rucici koja ide preko graficke... Dvoumim se izmedju Scythe Katana Cu, TT Big Typhoon, TT Sonic Tower.. Pa kad vec sve mjenjam promjeniti cu i usisni i ispusni ventilator (120mm) pa sta tihoga preporucate (malo mi se sve izmjesalo kada sam uspoređivao karakteristike svih tih cuda ![]() Eto, toliko. Sorry zbog malo veceg posta ali eto, imam puno pitanja! ![]() Tnx! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo nekih s kojima ne mozes pogrijesiti: Zalman VF700 AlCu - grafa Sonic Tower - proc Glacialtech Silentblade 120mm - 1 za Sonic (izmedju tornjeva) i 2 za upuh/ispuh, na 7V imaju solidan protok a necujni su.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Zato sto ga moze upasivit sa Sonicom. No, Sonica je dosta veliki rizik za stavljati na Socket A procesore, osim ako ne nabavi Coppershim ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Znaci ako je Sonic-a rizik stavljat na Socket A (690g) onda Big Typhoon definitivno otpada ![]() Coppershim, di se to moze dobit? I dal se isplati trud? Mislim dali bi razlika u temperaturi Katana vs. Big Typhoon bila velika? Meni je trenutno sa zalmanom idle 52-54C, htio bi malo usporediti te novije coolere na socket a procesorima ali na svim testovima koriste i novije procesore ![]() U meduvremenu sam slozio svoj cooler za graficnu: Uzeo stari athlon xp stock cooler, skinuo ono govno od 60mm ventilatora, nakalemio nekako (sa onim plasticnim trakicama za kabele uređivat) 80mm termaltake smart fan kojeg sam slucajno imao i to sve montirao na grafu.. Sve skupa izgleda malo cudno haha ali mi je zato temperatura graficke na 47C vs. prijašnjih 66C (fan je na 12v, najmanji broj okretaja) :O Definitivno sam dobio veci overclock (za sad 580/1100) a isto tako, spustila se i temperatura procesora kojih 2-3C i cijele kante hehe Kad nadjem vremena, postat cu i slikice ![]() ![]() About Glacialtech Silentblade 120mm: cuo sam da su ti ventilatori dosta dobri na pocetku ali da lezajevi prokleto brzo odu (a komp radi 24/7) tako da cu probati sa malo skupljim scythe ventilatorima ili ako nadjem onaj Sharkoon Silent Eagle... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|