Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.10.2006., 09:28   #1
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Erorr I/O 0008

Na starom disku (koji radi odlično, bez bad sekrora) WD 15 Gb bile su dvije particije. Sve dokumente sam pobrisao odnosno formatirao svaku particijiu posebno sa Win2K i nakon toga sa orig PM 6 (sa kojim nisam imao problema)
krenuo u brisanje particija da bi bila formatirana samo jedna. Nakon selektiranja Primary, FAT 32, format i Chek for Bad sector, sve je nakon dužeg vrimena prošlo OK.
Krenuo sam u instalaciju Win2k, sve je teklo OK do restarta računala nakon toga je sve stalo. Ekran crn i Error I/O.
Isti HD stavio sam na drugo računalo kao SLAVE i vidio da na njemu postoji folder Winn od cca 390MB što je i veličina Win2k. Sve sam ponovo formatirao. Nakon nekog vrimena javlja se izbornik koji kaže da Win2k ne može formatirati HD.
:confused: Što da radim.
tonini je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2006., 09:35   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
IMO, najgora su mi ta formatiranja iz Win-a, Partition M., jednom sam cak ostao bez dosta podataka zbog toga. Najcesce koristim dobri stari dos i "fdisk". Nakon toga nikad frke, pa pokusaj i ti

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2006., 10:49   #3
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Sa Boot disc-om sam pokušao međutim sad se javlja samo Error I/O, odnosno stavio sam HD na MASTER i samog ga priključio na ploću, kod pokretanja ploća prepozna HD krene dalje i tad se pojavljuje Erroro I/D
Staro 15.10.2006., 11:02   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Probaj drugi kabel.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 15.10.2006., 13:04   #5
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Nije bio problem u kabelu. Pokrenuo sam DOS sa Boot disketom Win98SE i ne ide. Dva puta sam pokušavao i to sa CD suport i bez CD suport, dođem do C/> FDISK (javlja obavjest da je disk veći od 512 MB da li želim omogućiti format veći) kad ja označim da onda opet disk error i vraća na C/>
Kod C/>format (Bad command) C/> format C opet se ništa ne događa.
Staro 15.10.2006., 14:46   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Staro 15.10.2006., 17:18   #7
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Skinuo sam te alate. Prošao sam prva dva testa i HDD je bez grešaka, status no error.
Sada sam krenuo na test Write Zeros, ali on traje sat i po.
I molim što bi to znaćilo ako znaš. Moja pretpostavka je da čisti sve i ono što se nije moglo pćistiti, jer je postojalo upozorenje da će "erase all data"
Staro 16.10.2006., 07:14   #8
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Chekirao sam sa WD alatima disk i kaže da nema grešaka ali ovaj drugi alat ne može instaliati bios samog diska, a kod pokretanja instalacije pojavljuje se novi natpis i to "Disk I/O Error: status = 00002000" i još obavjest koja glasi "Failed to ARC READ" (možda sam falija koje slovo ali to je to).
Napominjem diskovi su radili prije OK. Isto mi se desilo i sa drugim isto WD 20GB.
Radili su normalno prije PM6.
Što da radim trebaju mi diskovi.
Staro 16.10.2006., 11:46   #9
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Probaj sa PM8
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2006., 13:22   #10
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Jednog sam rješio sa WD Alatima za Windowse, kad sam ga stavija kao "slave" na drugo računalo, ovaj drugi je počeja klikati i kad je na "slave" zamrzne cili sistem, što se nije događalo prije.
A PM8 skinija sam ali nemam isprvni serijski broj pa ne ide, ali i ne daje neki prozor za reg. key.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno