|
![]() |
#1 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
U nedoumici tvrdih diskova :D
E ovako trebam hard koje ce mi sluziti za skladiste, posto su ljudi emotivno vezani uz njih i nema neke povoljne ponude vjerovatno cu kupiti novi. E sada poanta je sto vise prostora za sto manje love jer to ce biti arhiva hard nista specijalno. Jedino sto zelim je da se spaja na sata. Daklem meni ulaze u izbor ovi hardovi. HDD 250.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II, NCQ, 16M 629kn jako zanimljiv hard po testovima gazi ekipu ALI je i najskuplji je da 50kn nije puno ali je kada trebas hard za arhivu ![]() HDD 250.0 GB HITACHI Deskstar GST T7K250, Serial ATA II 3.0, 8 MB 603kn hitaciji su skloni vibriranju tihi su hladni su ali vibriraju i to me ***************eno nervira. radje bi uzeo seagatea naspram tacija. HDD 250.0 GB SAMSUNG SpinPoint HD2504C, Serial ATA II, 8 MB cache 578kn e o ovome neznam bas nista pa bi molio da me netko uputi u tajne samsunga, cjena mi se svidja cuo sam da nisu glasni e sada me zanima ovo ostalo vibriranje performanse grijanje. HDD 250.0 GB MAXTOR DiamondMax 10, Serial ATA II, 16MB cache 569kn hmn ima 16mb cachea ![]() HDD 200.0 GB MAXTOR DiamondMax 10, Serial ATA II, 8MB cache najmanji i najjeftinij neznam sto reci o njemu vise -daklem znam da bi bilo najbolje uzeti 7200 10 seriju ali meni najdrazi izmedju svih ponudjenih je samsung
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Maxtor nije disk, pogotovo za arhiviranje....moze ti sluzit jedino kao recycle bin koji ce se automatski brisati ![]() Samsung je jako tih, nema vubracija, malo se vise grije i malo sporiji nego gornja dva navedena, ali s obzirom da ti je za arhivu, svejedno ti je.... Ja bi ti preporucio ili Seagatea ili Samsunga... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ako je za Thora onda nikako Maxtor, zbog problema Maxtora sa sata kontrolerom iz nf4 chipseta. Koje serije DM diskova su pogođene tim problemom možeš vidjeti na ovom linku |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
HDD 250.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II, NCQ, 16M 629kn Moja preporuka, a to što je skuplji 50 kn ...... ...... .....50 kn nije pretjerano, barem je moje mišljenje takvo, a i danas sutra bi bio dobar i za nešto više od arhive, ako se ukaže potreba! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
|
thoru ide taj diskic
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
|
@ nicko znam za maxtora i vjeruj mi raspitao sam se 80gb rikavaju ko ludi 160gb rikavaju a ostali umiru isto kao i drugi tak da ![]()
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
|
mislim da cu se odluciti za samsunga. iako em vuce taj seagate vertikalni sunca mu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#16 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
|
care ovo si zakon rekao ![]() ![]() nego sto se tice hitachia ZNAM da hard vibrira dosta vise od ostalih proizvodjaca. sto se tice moje dvojbe lud sam ![]() ![]()
![]() |
#19 |
JDM
|
moras imat neki izvor svjezeg zraka blizu.... Nisu sad neznam kak vruci. Negdje ko 7200.7 NCQu sata. Koj stupanj sim tam, a to je JAKO toplo po meni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Everest kaže da je Sami na 30, Barica na 35, a WD na 58. Po njima pirka vent od kućištu.
![]() |
#21 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ja sam isto u dilemi koji hard kupiti? trenutno imam 160gb harda, Samsunga, i prezadovoljan sam... i isto se dvoumim između te barice i samsunga... mislim da ću uzet samsunga. idem danas po njega... i moj ovaj Samsung je hladan. bez venta na njemu. temp ne prelazi 33 nikada, ali nikada. uglavnom je na 31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
JDM
|
Nema šanse. Stavi prst na njega pa ces vidjet da je topli. Meni u zatvorenom casu ispod optike dva komada. Jedan stara revizija i jedan nova revizija. Oba dva se griju onak prek 50 u laganini. Cim ih stavim dole (ispod 5.25) di imaju vise zraka i vent 80mm na 450rpma koj lagano pirka pokraj njih onda vise nisu vruci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
ja imam 160gb, SP1614N.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
JDM
|
Na prozračnom mjestu ni NF4 nije vruc ![]() Ja kazem da se disk ako nema nesto u blizini sto tjera zrak grije previse. Stavi ga ispod optike pa mi onda reci da se ne grije. HD160JJ komada dva. Jedan starija revizija jedan novija. Nisam cuo tisi disk od ovih (dobro meni je glasan, al ja cujem solarne baklje) . I ne vibrira tak jako itd... Al se grije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Lika u mom srcu
|
gle fleks, ti onda imaš neke modele koji se griju.. evo, smo zbog tebe sam išao pipati disk.. mlako... body temperature... ne puše po mojem ništa, imam centuriona, i na njemu samo 12cm vent na ispuhu i to je sve od ventova na casu što imam.. normalno, na procu, i u napajanju delta.. čif.. poznaš kako izgleda kućište.. preko njega, odnosno preko cijele prednje strane se "provlači zrak kroz kućište van... pa svaki disk će se grijati ako ga staviš u zatvoreni prostor pokraj nečega toploga.. to nije samo do samsunga.. stavi bilo koji tamo i opet će se grijati... na ovom istom položaju sam imao i baricu 120gb koja je bila toplija 10c u odnosu na ovog samsunga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#27 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Imati 2 diska ili jedan nije isto. Kod mene, Maxtor i Hitachi, zajedno u jednom kavezu sa 80mm ventom na 12V radili na temp. od oko 43°C. Maknuo vent, i razmjestio diskove svakog u svoji kavez i sada su mi temp. oko 31-33°C. Znači, samo je trebalo razmaknuti diskove (a ja pošto nemam floppy mogu staviti svaki u svoj kavez). Vent sam maknuo jer je proprdio... Ostali ventovi na kučištu - napajanje, 2x80mm 7V ispuh...
![]() |
#28 |
bycod
|
![]() |
#29 |
Lika u mom srcu
|
sutra idemo po hrpu samsunga u links.. ![]() ![]() samo ja ne mogu ujutro, tek negdje iza podne.. stari mi dolazi pa moram s njim nešto obavljati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() Naravno ja takvu robu ne kupujem u linsku. Ne volim kad je neko prije mene dirao disk. Lopatom iz kamijona ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|