|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Nova stvar novi problemi
Evo juče dobio DSL i odma par problemćičač.: hitthewa Ovako 1.Prikopčan je na mrežnu karticu i nekad mi javlja da kabel nije uštekan.palim gasim komp i začudo proradi?(nije tako baš svaki put) 2.Pokazuje mi brzinu od 100MB umjesti 1G između kompa i modema ali čini mi se da je brzina na netu dobra? 3.Na divace menageru našao mi je kao novi hardver pod Other divices-Network Controller.I tu kao fali drajver ubacim cd od matične i samo piči traženje? 4.Imam zone alarm pro dali isto tu nešto treba namijestit? Unaprijed hvala! Zadnje izmijenjeno od: Aron Doberman. 21.08.2006. u 16:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Možda kabal nije dobro skrimpan? Stavio si nove drivere za mrežnu? 2. To je samo brzina mrežne kartice (100 Mb) dok ti je net na 1 Mb. 3. Jel to na kraju USB ili LAN modem? Ako je USB, možda traži drivere za njega, al kažeš gore da je 100 Mb, hm... 4. Mislim da ne treba, nisam dugo radio sa ZA-om. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
1.kabel je orginal od modema 2.štima 4.štima 3. modem je spojen na mrežu ne usb (trebo sam napisat moj bed)probo sam i cd od modema isto kaže da nemože nač drajver za to sranje.kad ga otvorim piše samo network controller i nikakav drugi podatak ni proizvođač ni ništa samo da fali drajver. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koju ploču imaš? Možda na njoj imaš još jednu mrežnu karticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Te bun zos britveco!
Datum registracije: Aug 2006
|
odmah odistaliraj zone alarm jer on i nod32 imaju neke probleme sa adsl-om najbolje da si nabavis avast ili bitdefender ako imas neku jeftinu plocu moguce je da je mrezna za ku*** ubaci jednu mrezna karticu stavi prvu na disable i trebalo bi proradit... daj mi reci kako izgleda kabel koji ti ide iz kompa u modem? tako? (patch) http://www.lanshack.com/make-cat5e.aspx ili tako? (crossover) ![]() ako nista od toga trebao bi pozvat t-com da ti stvar urediju (obicno je patch) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@aron Trebao bi nam reći koju ploču imaš i koji ADSL modem da bi ti mogli konkretnije pomoći. Ako imaš neku baziranu na nForce platformi, driveri za mrežnu su ti s driverima za ploču. Mrežnim ADSL modemima ne trebaju nikakvi driveri već ti treba driver za PPoE (tako nekako) mrežni protokol da bi se mogao spojiti na net. Njega ćeš naći na cd-u koji si dobio od t-scuma. @icelord Apsolutno je nebitno je li kabel crossover ili straight krimpan (isprobane obe kombinacije i obje su radile). Kabel ionako dobije s modemom. Osim toga, meni već 2 godine NOD radi bez problema na ADSL-u. Firewall mi je Outpost. I sve radi.
![]() |
#7 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
nisam siguran da je to do modema jer mi je spojen na mrežu i on šljaka.Ali nije mi bio taj network controller pod upitnikom u divace menageru.da bar piše koji je proizvođač ili neka informacija več bi se snašo.Probo sam sa cd-m od ploče i modema ali ništa.Mislim da ču ga lagano prekrižit jer sve radi kako treba,a iskreno ni neznam koja mu je funkcija iako sam naziv govori kontrolor mreže.ploča je ASUS P5GDC-V DELUXE modem je ELCON ADSL 2253EU mrežna radi jer je sve uredu pod network adapters,a ovo se nalazi pod OTHER DEVICES.evo i par sličica |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Te bun zos britveco!
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
@aron probaj nastimat u konfiguraciji mrezne kartice umjesto auto detect duplex na full ili half - ovako sam ja rjesijo problem kad sam imao medu switcha i kompa 70m kabela. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|