|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Koji Linux?
Malo gcitam po netu, svi hvale, pa me zainteresirao Linux.. Interesira me koji da skinem i otkuda? Točnije koji je najbolji?
![]() |
#2 | |
Laughing Man
|
Ubuntu, ne moraš skidat, regaš se i pošalju ti doma besplatno.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Probaj novi ububtu 6.06 [CD 700MB] (prvo ga bootaj pa vidi kako ti lezi ima sve sto ti treba office (kompatibilan sa MSovim) CD/DVD przionu, igre, VoIP, Firefox, E-mail, gAIM,....) ja ga ponekad koristim jako mi je dobar! malto gotovo insta netreba pitat u terminalu/konzoli sucelje je jednostavno! EDIT: pomo me preteko za 2 min ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
|
Bogami ja se natipkao u terminalu, ali je još uvijek najbolja distra koju sam vidio.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Re-Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Laughing Man
|
Pa, probaj dignut najnoviji nvidia driver, ili pokrenut wpa enkripciju na wifi mreži, pa ćeš vidit tipkanja. Ali sad bar brže tipkam, možda se zaposlim kao daktilografkinja ili tajnica : wtf :
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..dno
|
Skinut ću ubuntu..imao sam danas priliku probat ubuntu za A64, no kako se namještaju postavke za adsl..nek mi netko napiše kako da mogu isprintat i isprobat poslije instalacije..
![]() |
#8 | |
Re-Registered User
|
Citiraj:
he he : goood :.. nisam ja lunux power user.... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Laughing Man
|
Meni je u planu prelaz sa windbloza na ubuntu, pa se učim, koliko mi se da. Prelazim čim upogonim sve što mi treba... @Brown Acid: Pogledaj ovdje: http://easylinux.info/wiki/Ubuntu_dapper#Networking Ako ne radi potraži savjet na www.ubuntuforums.org
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
a sto mislite o SuSe distribuciji linuxa? vidio sam kod frenda i izgleda mi ok...nije prekomplicirano sucelje i dosta toga se samo podesi po defaultu relativno dobro (dok mi je rekao da kod nekih distribucija treba mijenjati neke postavke, npr. kad se mounta hdd, da ga stavi u mnt jer ga stavlja negdje drugdje). trebao bi mi sljedeci tjedan donesti na cd-ima, pa cu vidjeti kako to radi. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() No123 jesi proba cedegu u 64 bitnom suse-u? Jer za nju je potrebno 32 bitno okruzje pa me zanima jeli to komplicirano za napravit...i bi li igre moga dignit bez problema? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: No123. 11.06.2006. u 22:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Znam ali za nisan siguran konkretno za taj cedega emulator..zato i pitam...ima neka kvaka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Eh da, ja bih se isto htio ubacit kao potencijalni linuksas, kojeg uostalom nikad nisam probao. Koji da nabavim. S tim da ga ja jedino zelim ucit jer zelim hostat na serverima. Imam na WinXP Apache 2.2.2 , PHP 5.4.1 i MySQL 5.0.22. Sve sam podesio! Fora je u tome da bih htio colocated uslugu u kojoj ti osiguraju server i instaliran linux na njemu, a za instalaciju servera i svega ostalog se moras pobrinut sam. Sto meni nije problem i pase mi jer ustedim mnogo love na "dodatnim uslugama" tipa firewall , antivirus itd... (a sav softwer imam sam ![]() Dakle koji linux? Zasto svi ti serveri imaju instaliran RedHat Linux? : stoopid Barem koliko ja primjecujem,a vidio sam ih dosta... Ipsens
![]() |
#18 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
A kolika je ta narudba sigurna da mi ne bi dosli iz MUP-a pokupit sve sto imam? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Laughing Man
|
WTF??? Pa to je BESPLATAN i LEGALAN software. Kakva te murija spopala?
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Moram reći da se slažem...no dalo bi se i sa Debianom ili Slackware-om nekaj iskemijat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Hm, iako mi ubuntu server djeluje vise user-friendly i jednostavnije... Ipak mi se cini da je FreeBSD 6.1 "way to go". A u ostalom citajuci njegove karakteristike moram reci da sam se zalju bio u njega. Dakle FreeBSD 6.1 je UNIX je li? Uzmite u obzir da nikada nisam ni takao LINUX ili UNIX. Ali prilikom skriptanja, prilagodavam njima kod, a ne windowsima, npr. / umjesto \ za dir. sustav, itd.... Koja knjiga je ultimate za njega. Moze i PM!
![]() |
#25 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Dakle FreeBSD 6.1 je UNIX je li?[/QUOTE] FreeBSD je BSD, derivat Unixa. Citiraj:
BTW, niti Unix niti Linux nisu skracenice pa ih nije potrebno pisati velikim slovima. Samo FYI... Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
Win-u je svejedno dali je/ ili \ dok linuxu i unixu nije. Sitnica. Nego znam da FreeBSD potjece od 4.4BSD koji je stvoren na stanfordskom sveucilistu, ali kakav je onda njegov statu. Mislim na ime. Jeli to onda hibrid? Isto me frustriraju zbunjujuci nazivi tipa Unixoidni Linux. Ili je unix ili je linux...ili sta vec.. UF!
![]() |
![]() |
#28 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Majke mi! Da se sijecam puko bih sad per linkova.
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
Obično prevladava naziv unixoidi koji pokriva Linux, BSD porodicu, vjerojatno i Solaris isl. UNIX je ako se ne varam registrirani trade mark, tako da svi uglavnom pričaju o "unix like" sustavima. BSD-ovi su dobri, dapače odlični samo za njih treba ipak više voditi računa o hardveru. Obično bude najbolji generaciju ili dvije stariji hardver što bi sada bio npr. čipset iz vremena Intel s478 i Amd s754. Vidio sam da na netu postoje kompatibility liste sa matičnim pločama ... što kod koje radi, a što ne pa se dobro informirati prije instalacije. S druge strane, podrška za noviji harver u linux kernel dolazi puno prije. Kad smo već kod BSD-ova, treba reći da je FreeBSD najpopularniji i ima veliku bazu softvera no uglavnom je okrenut prema IA32 arhitekturi. AMD64 port još uvijek malo "šepa". Nitko nije spomenuo OpenBSD, također baziran na 4.4 BSD-u, "out of the box" najsigurniji sustav sa samo jednim sigurnosnim propustom kod defoltne instalacije u zadnjih 8 godina. Također su portovi na druge arhitekture kvalitetni. Netko je napravio zanimljivi maturalni rad na temu razvoja i povijesti UNIX-a s naglaskom na BSD pa se može pogledat: http://php.inter.co.yu/freebsd/ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|