Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2003., 13:33   #1
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
kvalitetni cdeovi gdje?

zanima me verbatim super azo gdje ima za kupiti?
Staro 06.03.2003., 12:51   #2
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
makro-mikro je do sad imao verbatim, ali ne baš povoljno
igx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2003., 13:52   #3
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Nije bas direktno na temu, ali blizu...

ovak, jel ima netko s nekom od plextor 40x przilica, koju mu sljaka kak treba? ako ima, zanima me koji model, te koje medije koristi za przenje na 40x.

naime, ja se hebem tu s plextor scsi 40x przilicom koja mi nece prziti iznad 10x pa makar kaj. prvo sam mislio da je uzrok kaj sam koristio 24x medije (traxdata) ali istu stvar mi radi i s 52x traxdata medijima. ajd netko pomagaj jer me ovi iz plextora dave za test da mi ih je vec dosta, a na moja pitanja o tome jel oni znaju nekaj kaj ja ne znam nedaju odgovore.

O.
plextor
Staro 06.03.2003., 16:59   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
aha, plextor koji nevalja.....di je sad rak da nam prica o superiornosti plextora i njegove mehanike, zvucnosti otvaranja ladice u plextora i sta ja znam o cemu vise

sto se tice verbatima gospar uvati nekoga tko ide u njemacku, ponekad pomislim da su to jedini CDevi koje se tamo moze kupiti jer mi uvjek verbatim donesu ljudi kad idu
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2003., 18:43   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by ozren

ovak, jel ima netko s nekom od plextor 40x przilica, koju mu sljaka kak treba? ako ima, zanima me koji model, te koje medije koristi za przenje na 40x.

naime, ja se hebem tu s plextor scsi 40x przilicom koja mi nece prziti iznad 10x pa makar kaj. prvo sam mislio da je uzrok kaj sam koristio 24x medije (traxdata) ali istu stvar mi radi i s 52x traxdata medijima. ajd netko pomagaj jer me ovi iz plextora dave za test da mi ih je vec dosta, a na moja pitanja o tome jel oni znaju nekaj kaj ja ne znam nedaju odgovore.

O.
plextor
Probaj Princo. Ni moja ne voli Traxdatu. Ili pogotovo neko noname. Izbirljiva je do jaja.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2003., 00:00   #6
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by tor
Probaj Princo. Ni moja ne voli Traxdatu. Ili pogotovo neko noname. Izbirljiva je do jaja.
izbirljiv pa guta princo???? rekao si dvije totalno oprecne stvari!!!

a da je plextor izbirljiv moze biti..samo s cime ga przis? probao si winoncd,nero i clonecd?
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2003., 01:53   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan

a da je plextor izbirljiv moze biti..samo s cime ga przis? probao si winoncd,nero i clonecd?
biti izbirljiv i imati ukusa neide bas uvjek jedno s drugim
Staro 07.03.2003., 02:00   #8
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by greg SE
aha, plextor koji nevalja.....di je sad rak da nam prica o superiornosti plextora i njegove mehanike, zvucnosti otvaranja ladice u plextora i sta ja znam o cemu vise
Zar baš moram? Ja bi taj Plextor stavio u vitrinu jer nije lako naći uređaj koji ne valja. Još uz to čisto sumnjam da ne radi kako treba. Uvijek je user bio kriv.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2003., 02:09   #9
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:

Moj RICOH prži Princo, Traxa, čiči-bići ali TDK vidi i onda ili pljune na njega ili ga odma izbaci, kao nemaš ti CD i nemoj mi papirnate maramice podvaljivati. Verbatim SuperAZO + Crystal je najbolji medij ikad, ostalo su komadi plastike sa nekakvim nanosom.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2003., 07:14   #10
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:

hm, to jest zanimljivo, jer Princo je najveci shit od medija... a przenje sam probao s nerom i clonecdom... a ne znam, uzet cu 20-30 cda razl. proizvodjaca cebitu pa cu vidjeti kaj ce se desiti.
Oglas

Oglas
Staro 07.03.2003., 09:54   #11
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Zar baš moram? Ja bi taj Plextor stavio u vitrinu jer nije lako naći uređaj koji ne valja. Još uz to čisto sumnjam da ne radi kako treba. Uvijek je user bio kriv.
o, sta nekazes - mogu ti ja neci nekih 50 za vitrinu....
nisi svjestan koliko ih krepava........
puno ih prezivi ali daleko od toga da ih statistika udaljava od ostalih
Staro 07.03.2003., 10:12   #12
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Ma pusti Plexa u muško spolovilo.
Imam doma Plexa 24x koji rošta ko čekučar dok melje kukuruz
Isto tako ne voli baš pržiti na 24x niti 48x Benq medije Suza za Zagorskog Plexa

Na poslu 48x LG - prži sve po redu
Tih ko šapat na povjetarcu. Sad dali će raditi 12 mj. ili 200 mj. koga briga. Jeftin je i kada krepa ga se lako zamijeni

Plextor je nekada bio manga, ali danas kada je konkurencija postala itekako kvalitetna, nema ga smisla uzimati kad su jeftinjaci ( LG, Samsung etc. )ponekada i kvalitetniji
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2003., 11:26   #13
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Ah, Plextor jest bio manga, tu nema kaj. Mislim, moj CDROM, 40max, je iz 98-e i radi ko nov... imam i plextor 8x scsi przilicu koja je snimila jedno milijardu cdova i isto radi ko luda... ali ovo novo sranje, uh ah. ne znam koji mi je vrag bio da ih trazim to na testiranje, valjda sam mislio "ah, napokon jedna nova scsi przilica, plextor ide back-to-the-roots pa mora biti dobra"...

na poslu imam lg 24x przilicu i ta radi bez beda... jedinu ne zeli prziti iznad 12x na traxdata 24x medijima koji su mi stigli (prethodna serija istih je radila ko luda, ova ne)... najgore kaj nikad ne znas kaj ce te srediti, cdi ili przilica.
Staro 09.03.2003., 13:16   #14
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
E sad, ne znam šta da vam kažem. Iz potpisa vidite da doma ima dva Plexa. Ovaj stariji spržio je uredno bar 15000 cd-bez (bez pretjerivanja, mislim da sam rekao malo), a noviji. nekih 2000 zasad.
Još da napomenem da sam starijem slučajno dva puta izbio rukom vrata i to krvnički i da po vraćanju sve radi kako treba. A CD-ove primaju i jedan i drugi šta god im staviš.
Staro 09.03.2003., 13:28   #15
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Imam EIDE Plextor 40x12x40 i sve CDe guta uredno i sve przi na 40x, cak i one od 99min. U glavnom koristim spindle Traxdata CDee.
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2003., 14:59   #16
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:

A ja ti kažem kako je kod mene. A probao sam sve programe, s svima manje više isto. Jedino princo bez iznimke radi kod mene bez greške. Na svim ostalima produljeuje vrjeme snimanja, pada mu bufer na 20% itd. Ne svaki put na svakom mediju ali dešava se... Ponavljam jedino princo radi bez bada.
Staro 09.03.2003., 20:11   #17
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Ponavljam jedino princo radi bez bada.
Kaj ti radis za princo ?
ajde priznaj, kolko te placaju

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2003., 14:50   #18
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:

O.
plextor
Probaj snimati na Plextorove 48x medije...ja sam ih za probu kupio 50kom (spindl) cisto iz radoznalosti da vidim kako ce se ponasati...jedino sto su skuplji od ostalih.

A sad da i ja svog konja nahvalim Teac 16/10/40 snima na sve i svasta jedini cd-i s kojim je imao problema su vec pogadjate Princo 16x od prije cca godine dana kad sam od 100 kupljenih komada pola sprzio na 8x, 1/4 an 4x 10ak na 16x a 20ak je krepalo tijekom snimanja...bila je to neka turbo shit serija (i frend je imao sl. iskustva)...na ove nove princote przi bez problema, iako mi je osobno najdrazi cd traxica 24x ( pogotovo black )
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2003., 16:00   #19
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Nik
Probaj snimati na Plextorove 48x medije...ja sam ih za probu kupio 50kom (spindl) cisto iz radoznalosti da vidim kako ce se ponasati...jedino sto su skuplji od ostalih.

A sad da i ja svog konja nahvalim Teac 16/10/40 snima na sve i svasta jedini cd-i s kojim je imao problema su vec pogadjate Princo 16x od prije cca godine dana kad sam od 100 kupljenih komada pola sprzio na 8x, 1/4 an 4x 10ak na 16x a 20ak je krepalo tijekom snimanja...bila je to neka turbo shit serija (i frend je imao sl. iskustva)...na ove nove princote przi bez problema, iako mi je osobno najdrazi cd traxica 24x ( pogotovo black )
di ima za kupiti Plextor medija u Zgb?
Staro 10.03.2003., 20:58   #20
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
Formel, mislim da su oni gen. zastupnik Plextora za HR, ako se dobro sjecam dobili su i neku nagradu za postignute rezultate u prodaji.

Eto, meni je ostalo jos nekih 15ak kom. i nemam nikakvih primjedbi.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2003., 23:17   #21
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by miato
Kaj ti radis za princo ?
ajde priznaj, kolko te placaju
A kolko. Tri princa dnevno:clap:
Staro 13.03.2003., 23:35   #22
Zond
Rabotnik
Moj komp

Datum registracije: Feb 2003
Ozren, imas u ducanu Infoplus (Harambašićeva u dvorištu, izgleda izvana vise ko ducan autodijelovima a zapravo prodaju hardveraj )
Zond je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2003., 18:53   #23
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Nik
Formel, mislim da su oni gen. zastupnik Plextora za HR, ako se dobro sjecam dobili su i neku nagradu za postignute rezultate u prodaji.
ne miješaj rezultate prodaje i marketing sa kvalitetom uređaja.

radio sam s mnogo mnogo recordera. doma sam uvijek imao teaca i doma NIKADA nisam imao problema sa različitim medijima - mislim da bi mi i palačinku spržio kad bi mu stavio unutra. stvarno, za teac recordere ruku u vatru.

osim teaca, preporučujem Toshibu DVD/CD-RW combo uređaje. tosibe prže na SVE i za razliku od LGa, Toshiba stvarno zna izregulirati optimalnu brzinu snimanja, tako da ScanDisk u CD Speedu da savršeni rezultat, a ne žute blokove kao diskovi snimljeni na isti način u LGu i pročitani u istom referentnom readeru.

o plextorima u zadnje vrijeme jako jako loše - spomenut ću samo par statistika iz jednog razvijenijeg informatičkog dučana:

- od 100 LG pržilica, vrati se na reklamaciju jedan ili NIJEDAN
- od 100 Teacovih pržilica, vrate se 3
- od 100 Toshibinih pržilica, vrate se 4
- od 10(!) Plextor pržilica vrate se 3 (30%!!!!)
- gotovo svaki Plextor combo dođe natrag!

toliko...
Staro 20.03.2003., 01:27   #24
tsuka
Registered User

Citiraj:

O.
plextor

Ja ti imam plexa i przi sve no name,princo benq,traxdata,plextor(dobio sa przilicom),arita...i nikad nisam imao problema...model je PX-W4012A
Seagate 60 GB,Samsung 20 GB
Radeon 7500 64 MB Manli
CD-RW Plextor 40x, CD LG 52x
tsuka je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2003., 14:16   #25
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
po testovima koje sam vidio na netu prije par mjeseci, noviji Plextori su vrlo čudni uređaji. naime, na no-name medijima su imaju uvjerljivo najniži error rate (BLER) od bilo kojih drugih snimača, turbo bolji, dok su kod brand medija poput Verbatima, TDK i Mitsuia imali gotovo najlošije rezultate :confused:

tako ono, probaj kupiti neki šrot medij i spržit ga na 12x ili 16x,.... ako ti je to prihvatljivo naravno...
Staro 18.04.2003., 00:24   #26
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
prinko rulz !

ma princo mediji su naj.
moš ga turnut kud 'oćeš, kurit na čem oćeš i za 1,80kn (48x pravi prinko kakvi su po dućanima) me fakat li-bo ta-ki kaj mi svaki peti prdne kad ga pržim s Clone-om.

a traxdata mi je još uvijek No1, ali mi je malo preskupa 2,20kn za svakakva sranja kaj pržim.
again.... kolko para tolko megabajta

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2003., 00:36   #27
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Red face HAHAHA

Citiraj:
Originally posted by medo
ne miješaj rezultate prodaje i marketing sa kvalitetom uređaja.
.....blablabla....

- od 100 LG pržilica, vrati se na reklamaciju jedan ili NIJEDAN
- od 100 Teacovih pržilica, vrate se 3
- od 100 Toshibinih pržilica, vrate se 4
- od 10(!) Plextor pržilica vrate se 3 (30%!!!!)
- gotovo svaki Plextor combo dođe natrag!

toliko...
ovo za LG i Toshibu baš i nebih rekao, malo su ipak lošije (6-7%) ... ali servis baš i nije moje područje tak da nebih znao točno, ali ovo za Plextora fakat mogu potvrditi. na šta su se oni srozali ! brijem da ih je totalno zatrpala prašina pod TIKovim kopitima. fakat... ako pljextor uskoro nekaj ne smisli (a mislim da GigaRec nije to nešto) mogli bi se srozati na prosjački štap.... toliko puta viđena stvar.:burn:

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2003., 00:49   #28
Dechec
Premium

Dechec's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
I moja se malenkost pridružuje nekolicini koji svoje pečenjare pune s princom. Inače, ložim teac E540W 40x i informacije radi, skurio sam s nerom i s cloneom cd-a i cd-a, puno jako, bez obzira o kojim formatima pričamo i.....mogu Vam cijenjena gospodo reči da se bogme ni jedan nije "rastopio" da ne kažem sj.... !
Neznam od kuda toliki problemi kod vas ali ja ložim samo princo (jeftini su, a ne radim za njih). I ako bude bilo i dalje struje ja budem u teaca samo princo ubacival, a kad bude prvog našiljio budem ga stavio u okvir i objesio na zid.
Pozdrav....
Dechec je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2003., 02:32   #29
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by vsantek5
I moja se malenkost pridružuje nekolicini koji svoje pečenjare pune s princom. Inače, ložim teac E540W 40x i informacije radi, skurio sam s nerom i s cloneom cd-a i cd-a, puno jako, bez obzira o kojim formatima pričamo i.....mogu Vam cijenjena gospodo reči da se bogme ni jedan nije "rastopio" da ne kažem sj.... !
Neznam od kuda toliki problemi kod vas ali ja ložim samo princo (jeftini su, a ne radim za njih). I ako bude bilo i dalje struje ja budem u teaca samo princo ubacival, a kad bude prvog našiljio budem ga stavio u okvir i objesio na zid.
Pozdrav....
da da javi mi se za sest mjeseci..i nemoj kukati kako ti przilica cdrom ili kaj vec nece procitati savrseno sprzeni cd..ja cu radje kupiti skuplju traxdatu..pa makar svaka 10 jos k tome pkne na snimanju (a nije mi ni jedna) i onda za 3 godine procitati ono kaj sam stavio na cd...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2003., 02:34   #30
marac
Premium

marac's Avatar

Ja isto vecinom przim na Princo White medije i zasada nisam imao nekih vecih problema.
Inace medije nekupujem nego meni frendovi dusenu par cd-a prazih i ja im sprzim neku zikiju na jedan cd a ostali cd-i meni ostanu., naime mi smo jako cudan kvart (Precko), od mog frenda cura trosi para i para za kompic i pitala me koju przilcu da joj preporucim?. ja rekao NEC ili LG u gorem slucaju medjutim otisla je ona u nekih xxy ducan gdje joj je prodavac rekao da te przilice sto sam ja napisao nevrijede qurtza i neka ona uzme Plextor za nekih 800kn.
Ona je uzela Plextor i platila ga 800kn medjutim u ovih mjesec i pol dana jos nije ni jedan cd sprzila! A zasto? Zato jer nezna kako se przi!

p.S: zvala me je prije par dana da joj pokazem medjutim ja sam joj rekao neka ode u taj ducan i neka joj strucnjaci pokazu

Vuk sit, ovce na broju a ja hepi zbog toga!
Mojih 7.49kn
marac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke