|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Da ne duljim, cut, copy, paste sa BUGa: "Prodano 150.000 računala Na danas održanoj IDC-ovoj konferenciji za tisak u Novinarskom domu u Zagrebu, prošle je godine u Hrvatskoj isporučeno ukupno 145.611 osobnih računala, što je za preko 17% više nego u godini prije toga. Najviše je raslo tržište prijenosnika - čak 82%, pa slijedi tržište srevera s porastom od skoro 20%, a najmanje tržište stolnih računala - oko 11%. Po prodaji na domaćem tržištu prvo mjesto među proizvođačima brand nameračunala drži Hewlett-Packard, a od domaćih tvrtki je na prvom mjestu HGspot. " OK, jednostavna matematika prošla godina 145.611 + prošla oko 120.000 = oko 260.000 pa recimo da je u prošlih 5 godina prodavano po pola te količine od 120.000 = 60 x 5 = 300.000 dakle oko 600.000 PCa. Uzmimo da PC zna upotrebiti 1/3 društva (1/3 "hokejaši" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Moras znati da prosjecnom hrvatskom novinaru i politicaru racunalo, hard disk, procesor su sinonimi pa dodes do te tvoje racunice lako cega se sve prodalo i kako.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
ok meni bas nije jasno da li si i htio reci da ima previse kompova ili premalo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
U te statistike ti ulaze i racunala prodana tvrtkama... pogotovo notebook racunala, koja su obicno sekundarni strojevi...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Poanta
Ne kompova nikada nije dosta. Šta se tiće tvrtki, kužim ja to ali daj malo razmisli, šta kad dođeš na posao zadužiš stolnog piceka i po toj statistici barem dva notebooka? Dakle ponavljam kog oni farbaju ![]()
![]() |
#6 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
evo ti primjer...firma di sam radio ima 9 kompova u uredu na 9 ljudi...na terenu jos 40 kompova na 4 ljudi (edukacijski centri)..od nas 9 u firmi je troje-cetvero imalo komp doma..ja imam doma omjer 4 pca 4 osobe...od toga 2 desktopa dva laptopa... znam da sam ekstremitet ali ... iako se vrtim najcesce medju ljudima kojima je pc struka od onih kojima bas i nije znam mozda jedno dvoje da nemaju komp doma... opet kod moje tete i bake ih ima osmero pa je samo jedan komp ![]() mene te brojke uopce ne cude i cak su male...naime moja kupnja se nemre uzeti kao kupnja kompa a prakticki sam u zadnjih 6 mjeseci kupio dva kompa (u dijelovima)..stari prodao tak da imam samo novi... razmisli koji je komp kupljen prije 7 godina i da li ga ti sito ljudi koriste..ova moja kanta je zapravo nastavak na jednu 486-icu..pa p166,pa p333,pa duron 800,pa amd xp1600 pa amd xp2100..znaci ovo je 6 stroj u nekih 8 godina...a kao sto se vidi iz prilozenoga svaki put je mjenjana mb,cpu i dosta dijelova... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|