Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.12.2002., 10:14   #1
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Operacija "Autor"

Desilo se i to nakon toliko godina agresije na autorska prava da je Hrvatska pod pritiskom Europe svela sebe na isti licemjerni nivo i prekjucer pod vodstvom milicajaca koji znaju instalirati CD je unisteno 50 najvecih pirata u hrvatskoj kojima je zapljenjena sva oprema i mediji. Isti ti kod kuce imaju racunala sa svim kopijama neznam od njihove place tko moze dati par tisuca za windowse samo, ali eto mjesto da se promjeni svijest ljudi pa da svi pocmemo koristiti originale radi intelekutalne pravice prokleta europa nas pravi licemjernima radi vlastite dobiti od prodaje. Ukrajna je moja zemlja. Kurve, droga, mafija, sve za sitne pare to je raj na zemlji a ne militaristicko drustvo. Idemo zapjevati jednu staru za sve pale drugove HRVATICA PLAKALA KRAJ VODE JER JOJ BRACA NEMAJU SLOBODE... itd FREE INFORMATION. Razumijem zakone o autorskim pravima koji ce stiti nase gradane i nase programe ali zasto obavljati posao za drugoga koji je nabio monopolisticke cijene. Niti Rusija niti Kina ni istocna europa neobavljaju nikakve slicne operacije a siguran sam niti polovica Afrike. Cisto licemjerstvo po meni ako postoj itko u vodstvu ministarstva unutarnjih poslova zaposlen ili da je organizator operacije da nije nikad u zivotu snimio kazetu s kazete preko kazetofona ja bi rekao ajde taj jedan svaka mu cast ima pravo djeliti pravdu. a i isti ti saborski zastupnici koji su donijeli zakon sve jedno krse u svojoj kuci na neki nacin autorska prava pa makar im kcer zamolila prijateljicu da joj snimi neki cd ili mozda ne jebiga 10000 kuna pa ako si jos gradonacelinik 10000 kn pa ako si jos podpresjednik pod sabroskog odbora 5000kn jebiga kupovo bi i ja originale. U hrvatskoj bez europe moze biti puno ljepsi zivot. Sto mislite o svemu
Staro 22.12.2002., 11:09   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Zašto se toliko buniš oko toga. Nitko tebi nije legao na kičmu tom akcijom. Ljudi hvataju velike pirate koji se reklamiraju u oglasniku, a ne jadne male korisnike koji će od njih kupiti program. Bezobrazluk tih pirata je već postao prevelik.

I vladi i policiji i BSA je jasno da je stanje takvo da jadni mali korisnik ne može kupiti legalni program, ali zato dilera treba klepiti da se još više ne razbahati. Nešto slično pokušavaju raditi i sa drogom, ali se niti jedan diler ne reklamira po oglasniku. Piratima je postalo jako normalno da rade to da su već pomišljali da na to imaju nekakvo veliko pravo. Koristiti nelegalni software za osobne potrebe je jedna stvar a druga je da na njemu zarađuješ bilo tako da ga koristiš, bilo tako da ga kopiraš.

Da se tvoj program, na kojem si radio nekoliko mjeseci (ili godina), vrti u oglasniku za 10 kn, bio bi sigurno zainteresiran da se taj pirat onemogući. Zašto onda njima osporavati takvo pravo?
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2002., 12:07   #3
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
nevidim kome je cilj da mi izvozimo nekoliko miljuna kuna vani godisnje jer kupujemo legalne strane programe neznam gdje je korist tome hrvatskim drzavljanima. nase programe u redu zakon mora postojat za tih par knjigovodstvenih homemade programa jebiga mucili se ljudi. ali medunarodni zakoni ma daj zajebi to znamo kako to ide jaci tlaci amerika nemora niti jedan medunarodni zakon postovat jer je jaca nebi ni ja tko ih jebe.
Staro 22.12.2002., 12:53   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by gospar
nevidim kome je cilj da mi izvozimo nekoliko miljuna kuna vani godisnje jer kupujemo legalne strane programe neznam gdje je korist tome hrvatskim drzavljanima. nase programe u redu zakon mora postojat za tih par knjigovodstvenih homemade programa jebiga mucili se ljudi. ali medunarodni zakoni ma daj zajebi to znamo kako to ide jaci tlaci amerika nemora niti jedan medunarodni zakon postovat jer je jaca nebi ni ja tko ih jebe.
Tuđe uzmemo a svoje ne damo.

Lijep ti je taj princip. U HR se ne proizvodi samo nekoliko knjigovodstvenih programa koji spadaju pod taj zakon. Ima toga dosta drugoga. Kako onda očekuješ da netko štiti tebe ako ti ne štitiš nikoga po istoj osnovi.

Najbolje bi bilo da se izoliramo ko Irak i svi bi bili sretni. I Kina je shvatila da se sa zaprženim programima ne može živjeti u današnjem svijetu pa tako umjesto da kupuju oni rade svoj software.

Onda će nas stranci nagaziti jer radimo budale od njih pa ćeš se žaliti kako loše živimo kako nam je teško i kako nas nitko ne voli. Neka 10-tak pirata dobro živi od programa koje su skinuli da neta od kojih država ne ubire porez a ti za svaku kunu koju zaradiš izvoli u red na blagajnu da ga platiš. Zar ne vidiš da taj pirat radi budalu od tebe na taj način? Onda su ti i naši tajkuni good. Drugi rade za njih, ne plačaju porez, ne daju plaću, nisu otplatili dionice i taku su za kunu dobili miliončeke a da se nisu ni po guzici za to počešali. Ja ću ti to srediti bez problema. Ti hrmbaj a meni šalji plaću. Naći ću ti i posao gdje ćeš više zaraditi za mene.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2002., 16:15   #5
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Exclamation Glas za momke u plavom

Ako netko sjedi doma i buba kako da napravi page u Dreamweaveru ili kako kucati u Wordu ili napraviti nešto u Excelu nemam ništa protiv da čovjek te programe "posudi" na neograničeni vremenski rok dok ne savlada gradivo i počne ostvarivati dobit, e u onom trenutku kada uz pomoć toga počne ostvarivati dobit bio bi red da ode u dućan i tamo se isprsi sa određenom svotom kunića za to šta koristi za rad. Jer to je kao ukradeš kombi od susjeda i njime razvažaš krumpire i banane, a on neka toči benzin (update) i servisira taj kombi (patch).

Mislim gdje si hrvatski student može priuštiti 9000,00 kn za AutoCAD (osim njih par) to je recimo prosječna penzija za 6 mjeseci (ako je penzić bio zatvoren u škrinji). Tijekom školovanja za hrvatski standart je normalno da čovjek na PCu ima instalirano ama baš sve i to Hrvatski sudovi i organi gonjenja uvažavaju jer znaju kako je (gledaju kroz prste, frend mi je MUPov admin). Ali firme treba stisnuti da plate, oni zarađuju, ne uče, ne vježbaju, oni zarađuju.

Pirati, bezobrazni, bahati, ... to je kao da u plavi netko da oglas prodajem 1 kg heroina, povoljno, svaki 5 besplatan. Ako imaš nešto što netkome treba, snimiš mu kao kako se snima Linux (naplatiš mu samo medij i minimum amortizacije CDRWa i vremena). Sve ovo što pišem je debela siva zona ali standart u RH je takav da to tako hoda, kada ćemo imati standard kao EU onda i oni koji za po doma imaju sve Adobe, M$, AutoDesk, Corel pakete neka to lijepo plate, ako ne plate neka odgovaraju. Do onda gnjavite firme koje zarađuju i kradu software, pirate koji rade na oko iste CDe i prodaju ih kao origigie i one pirate koji snimaju po 15CDa dnevno jer to je tada manofaktura (posao sa zaradom od nekih 250 kn dnevno x 30 = 7500 kn mjesećno, neoporezivo) i takve treba gnjaviti i kazniti. Ostale ostavite na miru što naši momci u plavom u pravilu i rade. Mislim čovjek u kući ima 500 praznih CDa, 1000CDa sa programima i 5 CDR/RW i on to ovako za susjede, ma mislim seronja da glava boli i treba mu sjesti na kičmu i opaliti ga po đepu.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno