|
![]() |
#1 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
problem s napajanje
imam epox 8rda3+ (socket A) maticnu i kupio sam novo hiper silver label type-r 480 W napajanje. Komp s tim napajanjem nece upalit dok sa starim (no name) pali savrseno. Primijetio sam da na novom napajanju na glavnom konektoru za maticnu fali jedan pin koji postoji na starom. za sto sluzi taj pin (20ti, preko puta PWR ON pina) i da li se može to rijesiti nekom postavkom u bios-u? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: problem s napajanjem
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Si sve dobro spojil, uključil onu sklopkicu na stražnjoj strani napajanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Vjerojatno nekompatibilnost ploče i napajnaja. Probaj kresat par puta za redom možda proradi
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
lol mrkonja me podsjetio na stare hladne dane i golfa dvojku krensnes par puta dok upali ![]()
![]() |
#9 |
M.U.P.
|
Imaš možda priruci adapter sa 20-24pina da probaš zeznut ploču
![]() |
#10 |
-------
|
Možda ga 20/24-pinski adapter zahebava. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
M.U.P.
|
Hiper ima odvojiva 4 pina tak da mu netreb adapter
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ploča ima mjesta pored ATX konektora i svakako preporučam da se izbjegne taj 24 -> 20 pin adapter.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Jednostavno nema potrebe radit još veću gužvu s kablovima kad može i bez njega.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
M.U.P.
|
Ne shvačaš me baš kaj sam htio reć ![]() Neka isproba sa adapterom 24-20 ako ima taj famozni -5v pin na sebi možda bude dovoljno da prevari ploču pa da ju pokrene. Bolje i sa adapterom nego nikako ![]()
![]() |
#16 |
PizzoZder
|
Da ga hebesh ne kuzim?? Ista ploca i isto napajanje kod frenda radi bez frke, Epox 8rda3+ i 480 hyper type-R, jedino nije silver label!
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
-------
|
@glista Probaj spojiti samo matičnu, disk i grafičku (ako ima konektor za napajanje)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Re: Re: problem s napajanjem
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
member
|
a jel ti uopce ispravna ta epox ploca? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
U BIOS-u od negativnih naponapokazuje samo -5 V, znači da -12 V vjerojatno niti ne koristi. Jesi spojio 4-pinski +12 V konektor?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
kresnuo je!! napajanje ima nekakvu svoju zaštitu od pre ili podnapona i nije htjelo kresnut jer mi mutavi PCI modem očito negdje pušta napon....a radio mi je ko urica....vidiš....i još skidam sve komponente i modem mi ostane zadnji i mislim si pa ajd i njega ću skinut kad već sve skidam i eto:clap: ......ko bi reko....ja zadovoljan modem zgažen palicom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|