|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
RAID mirroring pitanje
Evo pita me kompic dal bi to moglo funkcionirat tako da naravno oba rade u jednom kompu i kak oba pisu iste podatke, dal bi on mogo izvadit jedan od njih i najnormalnije koristit na drugom kompu. E sad, moje RAID znanje je jako ograniceno ali mene kod toga cima, kaj bi master boot record rekao na sve to? Radi se o visegodisnjim arhivama tak da nema zaje*ancije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
trebalo bi radit jer ako su diskovi identicni treba bi im bit identican i mbr. samo je upitno da li je operativni sustav na tom disku i da li ploce na razlicitim racunalima imaju isti chipset imho ako su na tom disku bitni podaci nekako mi se cini da ga se ne bi trebalo nosat okolo i riskirat ispadanje i slicna ostecenja neka razmisli o jos nekoj metodi backupa (traka, optika ...)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ja se isto slažem s tor-om....po nekoj logici bi tako trebalo bit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma reci cu mu da odustane od toga jer mi se to otpocetka cinilo kao losa ideja, tim vise kaj ti hardovi ne budu bili na "ozbiljnoj masini" vec bi trebali koristiti integrirani raid controler s ploce... OS ne bu na njima vec samo ta arhiva... Kaj da mu preporucim za laki prijenos a da je fakat pouzdano? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
nek si ubode neki 2,5" hard i eksterno kućište s usb-om ili još bolje firewireom! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|