|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Zašto ne mogu gledati MPEG2 na TV ?
Izludio sam se, pomozite. Imam Panasonic TV "TX L42U2E" koji nažalost nema USB ulaz ali ima ulaz za SDcard. I sad htio bi gledati filmove i video clipove na TV. U uputama piše da SDcard podržava AVCHD i MPEG2 file format. Konvertirao sam video u MPEG2 format i kad ga idem pogledat prikaže mi poruku:"nije podržan file za reprodukciju" Zna li ko zašto mi ne prikazuje taj format. E sad htio bi i probati i taj AVCHD format ali nemogu pronači neki konverter za konvertiranje u AVCHD |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kupi si neki media player. Puno su elegantnije rješenje i podržavaju daleko veći broj formata.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
imam panasonic lcd iz te serije i mogu gledati filmove preko mSD kartice , kodiram ih u AVCHD format preko ovog programa,evo link za dl http://www.videohelp.com/tools/multiAVCHD imas thread u forumu od doom9 za upute kako se koristi , ako budes imao problema mogu ti napisati kratki tutorijal... pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Evo sad sam ga instalirao i umetnuo jedan AVI clip ali da me ubiješ neznam šta dalje. Nisam odavna vidio kompliciranijeg programa od ovog. Ako imaš volje da pojasniš kako da konvertiram taj Avi clip |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
uz multiAVCHD potrebno je instalirati i ove programe : ( btw ako imas 64 bitnu vistu ili sedmicu instaliraj u compatibility modu za winxp , neznam da li radi na osmici ) 1.) avisynth , instaliraj staru verziju 2.5.8 32bitnu, s njom provjereno radi http://www.videohelp.com/tools/Avisynth 2.)ffdshow , bilo koju noviju 32bitnu verziju http://www.videohelp.com/tools/ffdshow 3.)haali splitter http://www.videohelp.com/tools/Haali-Media-Splitter ok , nakon sto pokrenes program treba podesiti par stvari , odmah dolje lijevo u : *Media Tab* . destination path - odredisni folder zatim u : *Author Tab* .General - TV system - stavis PAL naravno te odmah ispod je - Transcode Media Fit - stavi velicinu mSD kartice minus 100 150 MB onda u: *Subtitles&Audio Tab* .Setting for ... video - Size - ovo je za velicinu hard coded subtitla , malo experimentiraj s brojkom , meni pase 55 idemo dalje na primjer kodiranja filma u avi formatu: 1.)klikni na add video files pronadji film , trebao bi biti vidljiv u boxu od media taba, 2.)desno imas button properties , klik na njega otvorio se novi prozor,medju inim i s informacijama o videu, provjeri framrate , za Pal regiju treba biti 25.00 te provjeri subtitle datoteku jel tu ( ako je upoce i trebas ) , ( btw subtitlovi se moraju hard kodirati ) 3.)klikni transcode button, otvara se novi prozor Title transcode settings, ako framerate nije bio 25.00 onda ga tu kao takvog postavi, ( changes fps -> 25.00 ) uncrop vrijednost se i onda mjenja na pal ( 720*576 ) s resize mozes malo experimentirati , vidices kako se postavke slike mjenjaju u media prozoru 4.)odmah ispod su postavke za x264 codec, naravno kvaliteta kodiranog filma ovisi nekoliko faktora, tu treba uzeti u obzir koliko imas prostora na mSD kartici,zadani bitrate,rezolucija,kvaliteta sourca itd... kod mene mSD ima 2 GB prostora pa je to uzeto u obzir kod postavke x264, klikni click here(desno od bitrate suggestions), imas free will box , klikni i obicno izaberem zadnju postavku 1600 kbps za 480i/576i rezu te ostavi quality 1 pass turbo ( tek toliko da kodiranje ide brzo da isprobas na tv-u) 5.)lijevo dolje imas postavke za hardcoded subtitles, izaberi opaque ili outline 6.)desno dolje izaberi Blue-Ray/AVCHD compliant 7.)klikni apply 8.)vratio te na properties window , klikni Ok button 9.)vratio te na main,klikni start 10.)pod AVCHD for solid media idi kod Force specific camcoder Maker/Model te izaberi Panasonic HDC-SD 11.)klikni TV / Camcoder( PAL/50Hz) HAPPY CODING nakon sto je kodiranje zavrsilo u odredisnom folderu imas top folder AVCHD ,kopiraj na mSD stavi i gledaj ( ako imas srece ![]() (btw unutar foldera bude par malih text datoteka od multiAVCHDa , to mozes obrisati ) pozzz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|