|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Zvučnici i pojačala
pozdrav svima ![]() Imam 2 zvučnika po 50 nominalne snage 80 wati maximalne. Zna li iko mogu li to prikopčati na pojačalo izlazne snage 2 x 35 wati, a da nemam problema. Ili drugo pojačalo 4 x 30 wati, dali je moguće spojiti ove zvučnike na ovo pojačalo. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
gledaj na impedanciju zvucnika (ohm). ne snagu. zvucnici moraju biti imati vecu "snagu" od pojacala, a istu ili vecu impedanciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Input Voltage: AC 220V or DC 12V. Rated Power: 35w*2 at 4 ohm. Stereo BTLx2 out, SPK out protection THD: 0.3% at 1Kz, 1 Watts, 8 ohm (all channel). Oversize High-grade power transformer 2 channel external Inputs. FM Frequency: 87.5MHZ-108.5MHz to pise u opisu pojacala, a i na zvucnicima pise sto se tice OMA samo 4, posto je na njemackom pa ne razumijem, snaga je valjda nominalna 50 w a maximalna 80 w. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
hvala, a sta mislis dali je to dovoljno za neki normalni party, da se dobro cuje. ne ocekujem sada nesto pretjerano ali da se ima sta cuti, recimo dali je jace od obicnog kucnog kina onog sa onih 5 malih zvucnika i subwoferom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
izvini sto sam naporan, a zanima me samo jos ovo mogu li ove iste zvucnike spojiti na pojacalo 4 x 30 wati, recimo jedan zvucnik na 2 izlaza, tako i drugi, da li bi time dobio ista bolje ako je moguce to spojiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
ne, ne mozes spojiti 4x30 nego 2x30, ili nabavi jos 2 zvucnika pa sve spoji. sa dva vjerojatno ne bi nista dobio, ali ovisi o klasi pojacala. dakle, najbolje probaj. i ne vjerujem da je to dovoljno za party, ovisi koliki je prostor, koliko ljudi, kakva glazba i vibra ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|