|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
dvojba - ostati i dalje na laserskom ili uzeti ink jet
Društvo imam jedno pitanje, pa vas molim da mi pomognete savjetom. Dakle, već dugo imam laserski printer HP 1020 (nekih 7-8 godina). Pomalo razmišljam da bi ga zamijenio za novi, i to neki ink jet multifunkcionalni uređaj kod kojega bi mi, osim printera, dobro došao i skener. Nije baš da stalno printam, odnosno, može se reći kako sam neki prosječni korisnik. Do sada sam bio jako zadovoljan HP laserskim printerom. Malo ću staviti koje su pozitivne i negativne strane i jedne i druge opcije, a vas molim da mi nadopunite savjetima kako bi odlučio što napraviti...Išao bi do neke cifre od 500-600 kn.. Laserski printer: +kvalitetni tisak +dugo trajanje (više tisuća stranica normalnog ispisa) +toner se manje suši, odnosno bolje podnosi "neredovitije" printanje -cijena tonera (oriđiđi oko 440 kn, zamjenski oko 200 kn) Ink jet +kvalitetan tisak +moguće printanje, skeniranje, faxiranje +cijene boje (jeftinije nego laserski toner) -manji broj ispisa -ponekad se boja zna posušiti uslijed neredovitog ispisa... Nadopunite što još znate! P.S. Molim admine da mi oproste ako sam postao u krivu temu, pa neka slobodno prebace moj upit na odgovarajuće mjesto... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Nisi fulao, ja ti imam Samsunga laserskoga, i multi ink jet. Ovaj drugi ne koristim za print zbog razloga koje si naveo nego samo za skeniranje i sl. Mislim da ti je najpametnije ostati na laseru i uzeti dedicirani skener. Naravno samo ako ti ne treba ispis u boji.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pošto već imaš laserski printer, uzmeš si skener neki i u postavkama narihtaš da automatski printa na printer kad odabereš copy funkciju, I imas kopirku Ja imam, tj. mama, taj HP 1020 več jedno 5 godina i radi bez problema, jedino je bio otišo fuser ali to je bio trošak 40kn sa ebaya. Imam također i epson sx218 multifunkcionalni printer. To mi je treci epson printer u 12 godina I probleme koje sam imo su vise manje isti na svim printerima. Cijena boje je jedno 50% cijene novog printera pa zato koristim zamjenske koje su upravo vjerujem odgovorne za probleme. Zbog ciscenja glave bacio sam sigurno 20-30% svih boja da bi dobio lijep otisak, a ko za vraga pocne mrljat bas kad hitno trebas nest isprintat. Sad sam uzo punjive kazete za boje I boje u bocicama pa punim sam.po mojoj procjeni imas boje za 18 punjenja crne I po 9 punjenja ostalih boja, znaci 45 punjenja. jedna boja kosta 15 kn, sto bi bilo u vrijednosti 675kn, a ja sam taj set (boje I kazete) platio 260 kn preko ebaya. Zasad su iskustva jako dobra, punio sam sebi 2 boje I frendu jednu I odmah je printer printo super, dok mi se znalo desit sa zamjenskim bojama iz trgovine da moram jedno 5 puta cistit glavu da pocne printer normalno printat, sto naravno potrosi boju. Ako ti netreba printanje u boji ostani na laserskom puno msnje zezancije s njim ima.
![]() Zadnje izmijenjeno od: pinkskin. 14.11.2012. u 19:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
|