Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.05.2012., 23:26   #1
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Hibridna grafika i Geforce GT520mx

Dakle kupio sam lap koji ima tu graficku, i sad ja sam mislio da je to jedina graficka kad vidi vraga, ima i svoju integriranu - neku od intela , intel3000 tak nesto.Ona radi defoltno, a kolko sam dosad skuzio, geforsica se pali u nekim ,samo nekim aplikacijama.
(instalirao sam uredno drivere od graficke , apdejtali su se , znaci nema tu neke greske)

Ono sto me zanima ,dal je to tak da defoltno radi ta integrusa a ova se pali u tu i tam kojoj aplikaciji ? Primjetio sam zasad da mi se pali samo u 64bitnim aplikacijama ? Zasad imam 2 takve nazalost samo (ak netko zna neku stranicu sa makar beta programima 64bitnim recite).
Photoshop konkretno kad pokrenem , geforsica ga hendla i zauzece procesora je onak 0-2 posto tak bih htio da i picasa radi i jos poneki program, ali kad u postavkama tog programa od nvidie pokusam to odabrat, u praksi se to bas i ne dogodi.

Jel to do toga kaj nisu 64bitni programi? Nevidim zasto, al to mi je jedina poveznica dosad.Jedan je taj photoshop, a drugi MPC - media player program.
Evo sad je "upalila" graficka i kad sam pokrenuo film VLC playeru .. to ima veze ocito sa tim kolko su programi ispeglani za hardversku akceleraciju prek graficke kartice.

Zadnje izmijenjeno od: Hrvoje xyz. 21.05.2012. u 23:38.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 23:28   #2
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Kreni igrat igrice
Oglas

Oglas
Staro 28.05.2012., 01:49   #3
poker
Premium
Moj komp

poker's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
trebalo bi biti negdje u postavkama kao kod amd apu da si sam odrediš za svaku aplikaciju da li da radi intergruša ili crosfire( kod amd i ati) jer ti ova kombinacija nvidia i intel isti radi u sli
poker je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 15:59   #4
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
To radi OK ako imaš instaliran Virtu drajver. Vidi OVDJE, na lijevo je link do drajvera.
Poanta je da se koristi Intel (integrirana VGA) dok laptop radi nešto nezahtjevno, tipa pisanje u Wordu, surfanje itd. radi uštede energije i hlađenja. Čim pokreneš nešto zahtjevno tipa igrice onda se aktivira diskretna VGA, u tvom slučaju GeForce 5200mx. Jedino što su jedna i druga grafička niža klasa ponude po snazi za zahtjevne 3D igre i aplikacije.
Sinac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno