|
![]() |
#1 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
HP Probook 4520s vs. Lenovo Thinkpad T61
Što si ostaviti od ova dva? Na poslu mogu birati: HP je star manje od godinu dana, i3 330M procesor, radeon 4350, 2gb rama, 320 disk Lenovo T61, star oko 3 godine, c2d 7300, quadro 140, 3gb rama, 250 disk (baterija i disk novi) Radim u školi, HP sam dosad koristio, Lenovo smo dobili i više mi se sviđa, iako je stariji i slabiji, naginjem tome da ga izaberem.
#2 | |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Pa pretpostavljam da laptop ostaje vlasništvo škole i samim tim ga on neće nadograđivati, niti će se igrati na njemu (opaska o grafičkoj). Lenovo je neusporedivo kvalitetnije izrađen, ali pošto laptop nije tvoj ni to nije toliko bitno. Da kupuješ polovan laptop pa se misliš između navedenih, rekao bih vjerojatno Lenovo. Ovako je možda bolje uzeti jači. |
![]() |
![]() |
#4 |
apsolventus
|
T61 je ipak koštao preko 12000kn i to se vidi na njemu 14" je ekran, ima docking, 16:10 ekran imam svoj lenovo i sve mi je nekako ugodnije za rad nego hp naravno da je ovo pitanje za one koji su imali priliku probati barem jednog od ova dva
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
T61 možda nije najkvalitetniji laptop koji mi je prošao kroz ruke ali među prvih 5 je sigurno. Nažalost ima jedan mali "ali" kod tog laptopa.Problematična Nvidia. U slučaju da ima Ati-evu grafiku ili čak integriranu to bi bio definitivno moj izbor ne zamo u usporedbi između ta dva laptopa ,nego općenito. Za 4520s nisam siguran, bar se ne mogu sjetit niti jednog, ali trenutno mi je jedan na servisu a mislim da će sutra on doć na red pa mogu napisati ovako svoje mišljenje o njemu ako te zanima. |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma vidiš to odma čim prste umočiš na tast o čemu se radi... nisam otvarao, ali pretpostavljam da imaju genijalna rješenja ![]() t6x napamet znam i jedino što znam je problem sa tom nevidijom, ostalo sve ko metak, prošao mi omanji kamion kroz ruke, izrazito malo kvarova... ne u rangu t43, ali vrlo solidno. |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Da, nije Lenovo kao takav kriv za taj nedostatak nego isključivo Nvidia, a to se se i dokazalo dobivenom tužbom protiv iste. Lenovo po nekim saznanjim je mijenjao ploče zahvaćene tim problemima ćak i van garantnog roka zaključno s 3mj. prošle godine(neprovjerena informacija od čovjeka kojem vjerujem:-)) Međutim, Nvidija nakon tog "incidenta" prepravlja čipove i još uvijek su dostupni, tako da se naravno kvar da otklonit a ako se na nekom laptopu isplati to napravit onda neka bude taj lenovo. Zadnje izmijenjeno od: Alvin. 30.03.2012. u 20:44. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja bi osobno momentalno mijenjao svoj t400 za taj t61 neki polu-p model kaj mi je vrisnuo... izgleda ko t61p, ali mu jedino to slovo fali ![]() najdraži lap kojeg sam ikad imao. daleko od toga da je t400 loš, ali je t61 osjetno solidniji... kasnije su počeli recimo štampati backplate-ove tastatura sa rupama i naravno da se to odrazilo na već poslovičnu kamen-ibm tastaturu. samo da se razumijemo ovako "vizualno" o kojim domenama pričamo... ako je recimo t43 ono 100 bodova za solidnost tastature, 60/61 nekih 80-90, ono probook zujalo je 20 ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
apsolventus
|
ima još t61 u rezervi, ak ovaj crkne ![]() ustvari, htio sam samo potvrdu svoje odluke da si ostavim lenovo jer samo instalacija windowsa je bila dosta da se za to odlučim ja imam g550 koji je low end od lenova pa je po čvrstoći miljama ispred tog 4520.
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|