|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
SLC i Linux
Obzirom na pad cijena zamisao je da iz SAT resivera DM7000 izvadim HD 80Gb (koji radi ali se ipak čuje, a i dosta je vruć), te na njegovo mjesto stavim preko IDE adaptera 8 ili 16 Gb Compact Flash karticu SLC. Ovim bih vjerovatno dobio mogućnost probanja više Image-a a dovoljno i da se nešto snimi. Pitanje je je li to izvodljivo, tj hoće li prepoznati kartcu preko adaptera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
nevidim zasto nebi radilo, ti prjelazi uglavnom rade plug and play |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Probao sam staviti 16GB CF katicu u Dell Latitude D600 i nisam bio zadovoljan. Vjerujem da je razlog bio što sam koristio XP i lošu CF katicu (neka najjeftinija s eBay-a), tako da s dobrom karticom i Linux-om ne bi trebalo biti problema. Koliko sam čitao CF kartica bi trebala podržavati UDMA. Inače meni je u D600 preko adaptera prepoznavao CF karticu kao običan HDD. Da li prijemnik učitava Linux baš s HDD-a ili neke interne memorije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Prijemnik ima flash memoriju mislim svega oko 8Mb. Tu stane jedan manji imidž i on radi dosta brže nego oni sa HD. Kod uključenja on mi nudi boot opcije. Razmišljam da bi držanje USB štika bilo jeftinije rješenje, ali bi ova opcija ipak bila elegantnija i vjerovatno brža? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|