|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ugradnja harda u eksternu ladicu
Zanima me ako mi netko može reći kako se instalira hard u tu usb ekternu ladicu, jeli potrebno za to kakvo dodatno napajenje ili sve ide preko usb-a????? imate koju dobru ladicu za preporučiti???? jel mi trebaju kakvi konektori ili sve dobim sa tom ladicom??? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
HDD u mojoj USB ladici je zašerafljen sa 4 šerafa i sopjen na "unutarnje" konektore za napajanje i prijenos podataka (IDE). Ladica na stražnjem dijelu ima vanjske konektore za USB koji spajaš na komp i adapter za napajanje koji spajaš direktno u utičnicu. I to je to ![]() PS. Ja ovdje pričam o ladicama za 3.5' diskove, dok oni za laptope nemaju nikakve dodatne adaptere za napajanje jer ga oni "vuku" direktno putem USBa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a ti koji vuku struju preko usb-a direktno na običnom kompu nemrem koristit ili su skuplji????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Naravno da ih možeš koristiti na "običnom" kompu. Prednost im je što su te ladice veličinom upola manje i lakše od ovih "velikih" i nemaju potrebu za dodatnim napajanjem, ali to za sobom povlači i ono negativno, a to je, puno veća cijena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
a i manji kapacitet.......
|
|
Oglas
|