|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
na koje stranice mogu ici(error on page,privacy report, popupsblocked)
hi prije dva tjedna sam dao reinstalirati laptop i odonda super radi, tip mi je instaliro avast antivirus 5.0, imam internet explorer 8 i sada sam se htio raspitati ovdje na forumu da mi netko objasni par stvari da mi se virusi ponovno ne pojave i da mi laptop ne pocne opet stekati na neke stranice na koje idem zna mi se pojaviti dolje lijevo error on page ili done but with error on page ,zna mi se pojaviti dole i privacy report ikonica (pa kad kliknem na privacy report pise mi based on your privacy settings,some cookies were restricted or blocked, show restricted websites(ili all websites)) sada ja uvijek panicarim kada vidim te znakove jer se u takve stvari bas i nekuzim ni ne znam sto su to cookiesi,itd... sada me zanima mogu li i dalje ici na takve stranice i kolko su one sigurne,koji je rizik da opet zarazim komp negdje sam procito da to nema veze sa mnom , nego da je problem u toj web stranici i da ja na to ne mogu utjecati , da na to moze utjecati samo kreator te web stranice i jos me nesto zanima kada odem na neku stranicu i pojavi mi se pop ups blocked( pa imam ono za birati temporary allow,itd....) sta to znaci,moram li se maknuti sa te stranice ili? kako znati da su takve stranice sigurne kako znati da li je neki file koji planiram skinuti siguran zanima me mogu li skenirati neki download prije nego ka skinem,znaci da vidim da li taj download ima virusa,pa ako da da ga ne skidam (isto to pitanje me zanima i za webstranice,znaci kako skenirati webstranu) na gore vec navedenom avast antivir pod scan computer imam: quick scan,full system scan,removable media scan,select folder to scan na koji scan moram ja ici od tih navedenih da bi mogo scanirati web stranicu koja mi je trenutno otvorena (u ovom sada slucaju bi to bila ova na kojoj pisem od pc ekspert na kojoj mi je isto error on page) znam da kada bi skino neki file,on bi mi se u folderu pojavio i onda bi iso na onaj gore navedeni select folder to scan, onda ako je taj folder zarazen ja bi ga izbriso, ali mene zanima sta ako dok se taj file skida sa se virus pojavi, znaci kako utjecati na to i jos zna li netko da li wikipedia (engleska,hrvatska,njemacka,na njih idem) i youtube imaju virus sorry sto mi je tekst tolko dugacak,ali zelim napraviti sve da komp ne zarazim pa i pod cijenu da vise nikad ne idem na te strane |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Prvo, malo sredi rečenice, teško je pročitati toliku količinu teksta napisanog na taj način ![]() Drugo, što se tiče sigurnosti izbjegavaj IE8. Stavi neki drugi browser tipa Firefox, Opera, Chrome. IE8 nekad bezveze paničari tako da u većini slučajeva nije ništa opasno. Jedino ako ideš na stranice gdje su gole tete ( ![]() Pop-up blocker blokira reklame koje se inače otvaraju u zasebnom prozoru. Preporuka da ih sve zabraniš osim u slučaju kada si na stranicama neke banke ili kladionice (neki put znaju u novom prozoru prikazati transakcije ili listiće.) Avast ima real time zaštitu tako da on automatski sam pročešlja skinute datoteke kao i učitane web stranice iako ti preporučuje da ponovno skeniraš neke stvari koje si skinuo a imaju čudan nazivi i/ili su u RAR ili ZIP formatu. Evo, nadam se da sam pomogao ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|