|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Delphi danas ?
Evo davno je to bilo prije mnogo godina :-) izasao delphi 1.0 i to je za mene bio alat snova , jos sam ga koristio u verziji 2.0 i od onda se bavim totalno nekim drugim stvarima. Sad me zanima da li netko od Vas koristi delphi u ovim novim reinkarnacijama i koliko je to kvalitetan alat za danasnje okruzenje ? Kakav mu je suport help etc... koliko na brzinu vidim nema mogucnosti razvoja 64 bitnih aplikacija. Trebao bi se ponovo uhvatiti nesto programirati pa se sad lomim da li da se vratim svojoj staroj ljubavi ili da krenem novim smjerom, posto je dosta vremena proslo znanje koje sam imao vise i nije od neke pomoci. U biti dilema mi je Visual Basic ili Delphi prije desetak godina odgvor je bio lak ali danas? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Cini se po kolicini Vasih replaya da Delphi ipak pripada proslosti :-) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Pre malo ljudi ovdje uopće zna što je Delphi. ![]() Ja sam ga koristio prije mnogo godina. Dobar je to jezik i razvojno okruženje. Barem je bio. Napustio sam ga da bi prešao na .NET ali taman u to vrijeme je izašao i Delphi .NET compiler. Vrlo brzo nakon toga Borland je prodao Delphi nekoj tvrtci i od tada više ne pratim njegovu sudbinu...
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the letter
|
Za future proof ti predlažem .NET odnosno C#. Jezik i platforma se aktivno razvijaju, postoje besplatne inačice razvojnih okolina i ima masa open source koda iz kojeg se štošta može naučiti. C# je fantastičan jezik i s obzirom da poznaješ objektni Pascal, neće ti se biti teško prilagoditi jer imaju mnogo zajedničkog (uključujući i čovjeka koji ih je razvijao).
![]() |
#6 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ne znam za C# (koji je meni osobno najbolji jezik), no već me u 4 tvrtke pilaju sa Javom, tako da bih malo ipak razmislio o izjavi koji je jezik budućnosti.
![]() |
#7 |
the letter
|
Java je isto cool jezik. Za platformu nemam baš tako lijepe riječi ![]() ![]() Po mojem iskrenom mišljenju, potpuno je svejedno čega se prihvati, C#-a ili Jave. Vrlo se lako prebacivati sa jednog u drugi i zapravo je jako dobro znati oboje. EDIT: Ne treba miješati termin jezik budućnosti (što po meni Java nikako ne može biti) sa terminom (trenutna) potreba.
![]() |
#8 |
Premium
|
A cini se da mi nema druge nego uhvatiti se c# iako sam se nadao da cu ga moci izbjeci. Pascal mi je puno vise lezao za razliku od c# Ali sta je tu je izgleda da idem ponovo u borbu ![]() Pozdrav. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|