Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.10.2010., 23:27   #1
dax-lax
Premium
Moj komp

dax-lax's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
multiplayer na različitim platformama

zanima me dali je moguće igrati istu igru preko multiplayera na različitim platformama. konkretno, dali mogu igrati gta:sa mp sa pc-a protiv ps2
dax-lax je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2010., 23:33   #2
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ne.

Niti će ih ikad biti ako se proizvođače pita, e.g. Microsoft, Sony, Nintendo.

Previše je tu drugih stvari u pitanju da bi to došlo u funkciju (čitaj: novac, interesi).
Matth€w je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.10.2010., 01:46   #3
fler
These go to 11
Moj komp

fler's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
ha, nije baš da se nije radilo na tome:
http://www.computerandvideogames.com....php?id=165485

plus:
"Several developers have implemented means to play games online while using different platforms. Epic Games, Microsoft, and Valve Software all possess technology that allows Xbox 360 and PlayStation 3 gamers to play with PC gamers, leaving the decision of which platform to use to consumers."

ono, bilo bi tu itekako velike zarade da je zaživjelo.

međutim:
http://www.techshout.com/gaming/2010...aming-project/

uglavnom (and I quote:
"I’ve heard from reliable sources that during the development they brought together the best console gamers to play mediocre PC gamers at the same game…and guess what happened? They pitted console gamers with their ‘console’ controller, against PC gamers with their keyboard and mouse. (...)
The officially unconfirmed story ends with the company ditching the project after average PC gamers equipped with keyboards and mice beat console-toting gamers at the same game."

ROFL, kako me svojedobno razveselio taj članak -
volio bih vidjeti izraze lica konzolaša nakon što su ih porazbijali

fler je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2010., 02:11   #4
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Pored Valvea i Epic Gamesa, Microsoft je kao glavna komponenta cijelog tog projekta zapravo tako reći surađivao sam sa sobom. Hint: Guess where did XBox360 and Windows 7/Vista/XP (na kojoj je 99% igraće PC populacije) came from?

Čak me i čudi što Microsoft iz nekog inata prema ostalom non-Američkom i non-XBox dijelu svijeta/tržišta nije uspio ovo realizirati no matter what.

PS3 ipak ima dosta veći udio globalnog tržišta u konzolama, a ovo bi bio idealan razlog koji bi ovu drugu stranu dovuklo na XBox360. Mogao je to biti potez za notes.

P.S. Ova opaska na konzole vs PC okršaj gamera - zakon!

Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 25.10.2010. u 02:33.
Staro 25.10.2010., 04:34   #5
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor fler Pregled postova
ha, nije baš da se nije radilo na tome:
http://www.computerandvideogames.com....php?id=165485

plus:
"Several developers have implemented means to play games online while using different platforms. Epic Games, Microsoft, and Valve Software all possess technology that allows Xbox 360 and PlayStation 3 gamers to play with PC gamers, leaving the decision of which platform to use to consumers."

ono, bilo bi tu itekako velike zarade da je zaživjelo.

međutim:
http://www.techshout.com/gaming/2010...aming-project/

uglavnom (and I quote:
"I’ve heard from reliable sources that during the development they brought together the best console gamers to play mediocre PC gamers at the same game…and guess what happened? They pitted console gamers with their ‘console’ controller, against PC gamers with their keyboard and mouse. (...)
The officially unconfirmed story ends with the company ditching the project after average PC gamers equipped with keyboards and mice beat console-toting gamers at the same game."

ROFL, kako me svojedobno razveselio taj članak -
volio bih vidjeti izraze lica konzolaša nakon što su ih porazbijali
Baš sam htjeo to napisat...dokaz da su konzole sux za večinu žanrova igara. I onda kad vidim bilo gdje kak su ljudi pro igraj halo sa bluetooth slšalicom na xboxu

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 09:09   #6
Necto
♪☺☼☻♫
Moj komp

Necto's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
http://www.dust514.org/ izgleda da CCP radi na tom
Znaci konzolama se spajate u svijet EvE-a i onda u FPS pucacinu po planetima koje posjeduju EvE igraci

p.s. nisu rekli da dust nece doci jednom na PC ali nisu niti da hoce ... tako da ...
Necto je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 09:37   #7
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Niti će ih ikad biti ako se proizvođače pita, e.g. Microsoft, Sony, Nintendo.

Previše je tu drugih stvari u pitanju da bi to došlo u funkciju (čitaj: novac, interesi).
Fulao si kompletno. Dapače- Baš zbog tih stvari (novac, interesi) bi ih na tone bilo.

Razlog je prije tehničke prirode. Dosta je ovako da ekipa mora raditi portove i optimizirati igru posebno za svaku platformu. Ta modifikacija ne znači samo smanjenje broja poligona za slabiju platformu, odnosno povećanje za jaču (da je tako portovi bi bili gotovi za "tjedan dana". Nakon toliko modifikacija dobiju se zapravo različite igre.

Svi znate dobro da se kod jedne MP igre u 99% slučajeva ne može igrati skupa sa nekim tko ima drugačiju verziju igru, Pa da se radilo o najminornije updateu obično. Razlika u portu je sve, samo ne minorna.
  Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 12:00   #8
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Između ostalog ima i razloga tehničke prirode, da slažem se, ali po meni je i dalje broj jedan problem njihova međusobna suradnja na tome nego ovo, jer nje mora biti kako god okreneš.
Staro 26.10.2010., 12:14   #9
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ma di ce konzolasi protiv pc profica
xGAME je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 12:21   #10
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Između ostalog ima i razloga tehničke prirode, da slažem se, ali po meni je i dalje broj jedan problem njihova međusobna suradnja na tome nego ovo, jer nje mora biti kako god okreneš.
Dapače. Čisto je stvar proizvođača igara (kojemu je u interesu da proda što više primjeraka igre).

Da dođe Sony ili MS nekom i zabrani da pruži multiplatformski multiplayer bi dobio debelo okidanje po džepu, te bi na kraju opet to morao dopustiti.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.10.2010., 14:51   #11
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Ma di ce konzolasi protiv pc profica
Mislim da bi se debelo iznenadio.

Ti likovi cijeli život imaju gamepad u ruci i sposobni su sa njima baš kao i mi sa mišem i itpkovnicom.

Zadnji put sam probao FPS na konzoli prije 10 godina, Quake 3 Arena na Segi Dreamcast, i to je bio horor , ali ti konzolaši nebi sigurno bili lošiji od nas PC-aša.

Koliko god nama bilo nezamislivo tako igrati njima je to najnormalnija stvar i nemoj misliti da oni sa gamepadom nisu dobri, dapače možda su i bolji od nas sa mišem.
Staro 26.10.2010., 14:53   #12
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Zadnji put sam probao FPS na konzoli prije 10 godina, Quake 3 Arena na Segi Dreamcast, i to je bio horor , ali ti konzolaši nebi sigurno bili lošiji od nas PC-aša.

Koliko god nama bilo nezamislivo tako igrati njima je to najnormalnija stvar i nemoj misliti da oni sa gamepadom nisu dobri, dapače možda su i bolji od nas sa mišem.
Pa i ne baš hehe Nisu. Za FPS ni blizu.

Ali ovdje se uopće ne radi o FPSima, jer to ne bi bila target skupina takvih multiplatformskih fora. Bile bi igre kao PES, 3rd person RPGovi i slične.
  Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 14:58   #13
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Zašto bi uopće igrao protiv nekog konzolaša? Ne vidim logiku, a ni zdrav razum.
Prosvijetlite me.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 15:01   #14
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Mansky Hunt Pregled postova
Zašto bi uopće igrao protiv nekog konzolaša? Ne vidim logiku, a ni zdrav razum.
Prosvijetlite me.
Pro Evolution Soccer. Ti imaš komp, frend PS2 recimo. Zašto ne bi kad bi to bilo tehnički moguće igrao sa tak mješovitom ekipom jednu večer par tekmi?
  Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 15:04   #15
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Hmmm...mene ta ideja baš i ne privlači.Zašto? Jer je konzolašima sve pojednostavljeno.Uzmi Bad Company 2 za primjer, čak i imaju autoaim, recoil-a skoro ni nema.Baš pričam sa Cyc-om na fejsu o tome.
Ne znam, po meni, u prednosti su i ne vidim logiku da se patim napucavanjem sa nekim, takoreći, aimbotom.

Staro 26.10.2010., 15:09   #16
Mad_Duke
Guest

Kad bi postojala mogućnost, svima bi bio isti gameplay.
  Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 15:11   #17
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ali je nemoguće to dok svi nemaju istu ''opremu''..nemoš igrat neko na gamepadu, netko na tastaturi s mišem, i da igra bude identična, njiohova oprema za igranje nije, i opet sve po meni pada u vodu.
Staro 26.10.2010., 15:17   #18
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
ali je nemoguće to dok svi nemaju istu ''opremu''..nemoš igrat neko na gamepadu, netko na tastaturi s mišem, i da igra bude identična, njiohova oprema za igranje nije, i opet sve po meni pada u vodu.
Vrtim se u krug!

Dal možeš priključiti gamepad od xboxa ili PS-a na PC. Možeš.
Dal možeš igrati sa tim protiv nekog tko ima miša? Možeš

Isti drek bi bio između konzola i PC-a. To kaj bi konzolaši pušili na veliko u FPS-ovima je druga priča.

Isto kao što je druga priča kako bi u igrama tipa PES bili na istom dreku jedni i drugi.
  Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 15:24   #19
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Prijatelju, ja u tom slučaju zovnem društvo, uzme se dvije gajbe.

Palim Nintendo64 i FIFA98, četiri đojstika i cepaj mile.

Stvarno nema potrebe da se spajaju PC i konzole u multiplejeru.

Staro 26.10.2010., 15:35   #20
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Mislim da bi se debelo iznenadio.

Ti likovi cijeli život imaju gamepad u ruci i sposobni su sa njima baš kao i mi sa mišem i itpkovnicom.

O u krivu si i to debelo. Bila je igra Shadowrun koja je to imala taj cross platform i niti jedan jedini igrac konzole nije mogao konkurirat igracima na pcu. Nemoguce je da ce on tako precizno nanisanit i tako brzo ko neko sa misem.
xGAME je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2010., 09:31   #21
RS_BuRnOuT
Premium
Moj komp

RS_BuRnOuT's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Igre tipa nogomet ili voznje i slicno bi se dale kombinirati, ali FPS.... jedino da se omoguci konzolasima da mogu ustekati tipkovnicu i misa, drugacije mislim da ne bi islo.
RS_BuRnOuT je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno