Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.09.2010., 16:02   #1
pixote
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Kako prebaciti podatke na vanjski hard disk

imam folder pod my documents u kojem imam oko 90 gb muzike
planiram si kupiti vanjski hard disk od oko 320 gb i pohraniti tu muziku na njemu
sada me zanima jedno
dobio sam vec jedanput jedan vanjski hard disk(canyon portable hard disk drive)
i prebacivo sam muziku na njega sa tog foldera tako da sam (tada sam imo oko 60 gb muzike) klikno na folder taj i stisnou tom vansjkom hd paste, i 50 posto podataka mi je prebacilo ,ostatak nije
pa me zanima el mogu kada kupim novi eksterni hard disk drive kliknuti odma na taj folder od 90 gba na copy i onda paste ili moram malo po malo prebacivati s foldera na disk da mi se ne zagube ti podaci
inace na tom hard disku kojeg sam dobio je pisalo pod my computer di je ikonica od njega da mu je total size 60 gb,mada je na njemu bilo oko 30 gb, a ti ostalih 30 gb su nevidljivi nema ih u recycle binu i nigdje, mada kada probam ponovo neki od ti "nevidljivih" muzickih albuma sa tog foldera kopirati u taj vanjski hard disk ,pojavi mi se da taj album se vec nalazi na hard disku, a nevidljiv je,
ocito da nesto ne valja sa tim hard diskom
a sada kada neki novi album kopiram u taj hard disk ja ga kopiram u njega i on nestane,mada ima dovoljno prostora sa pohraniti tu muziku u njega
sada kada ga spojim na laptop pojavi mi se ovo: the file or directory E:\ is corrupt and unreadable please run the chkdsk utility
znaci ipak nesto ne valja sa tim hard diskom.
el ga mogu ikako popraviti ili moram kupiti novi
(imaju na engleskom jeziku neke fore na netu kako to popraviti treba se nekaj ici na start pa run ...., ja to nista ne kuzim posto ne znam engleski, ako neko zna kako popraviti taj eksterni hard disk molim da pomogne)
ako se ne moze popraviti, recite mi koje su dobre marke vanjske hdd od 320 gb, i kako da iduci put prebacujem muziku sa tog foldera
na vanjski hdd ,
dali da kliknem na taj folder copy paste znaci sve odjednom ili da kopiram recimo prvo 20 albuma , pa iducih dvadeset pa onda opet....
to me najvise zanima da mi opet se ne pogube albumi muzicki
pixote je offline  
Staro 30.09.2010., 16:28   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor pixote Pregled postova
imam folder pod my documents u kojem imam oko 90 gb muzike
planiram si kupiti vanjski hard disk od oko 320 gb i pohraniti tu muziku na njemu
sada me zanima jedno
dobio sam vec jedanput jedan vanjski hard disk(canyon portable hard disk drive)
i prebacivo sam muziku na njega sa tog foldera tako da sam (tada sam imo oko 60 gb muzike) klikno na folder taj i stisnou tom vansjkom hd paste, i 50 posto podataka mi je prebacilo ,ostatak nije
pa me zanima el mogu kada kupim novi eksterni hard disk drive kliknuti odma na taj folder od 90 gba na copy i onda paste ili moram malo po malo prebacivati s foldera na disk da mi se ne zagube ti podaci
inace na tom hard disku kojeg sam dobio je pisalo pod my computer di je ikonica od njega da mu je total size 60 gb,mada je na njemu bilo oko 30 gb, a ti ostalih 30 gb su nevidljivi nema ih u recycle binu i nigdje, mada kada probam ponovo neki od ti "nevidljivih" muzickih albuma sa tog foldera kopirati u taj vanjski hard disk ,pojavi mi se da taj album se vec nalazi na hard disku, a nevidljiv je,
ocito da nesto ne valja sa tim hard diskom
a sada kada neki novi album kopiram u taj hard disk ja ga kopiram u njega i on nestane,mada ima dovoljno prostora sa pohraniti tu muziku u njega
sada kada ga spojim na laptop pojavi mi se ovo: the file or directory E:\ is corrupt and unreadable please run the chkdsk utility
znaci ipak nesto ne valja sa tim hard diskom.
el ga mogu ikako popraviti ili moram kupiti novi
(imaju na engleskom jeziku neke fore na netu kako to popraviti treba se nekaj ici na start pa run ...., ja to nista ne kuzim posto ne znam engleski, ako neko zna kako popraviti taj eksterni hard disk molim da pomogne)
ako se ne moze popraviti, recite mi koje su dobre marke vanjske hdd od 320 gb, i kako da iduci put prebacujem muziku sa tog foldera
na vanjski hdd ,
dali da kliknem na taj folder copy paste znaci sve odjednom ili da kopiram recimo prvo 20 albuma , pa iducih dvadeset pa onda opet....
to me najvise zanima da mi opet se ne pogube albumi muzicki
a) http://savjetnik.ihjj.hr/

b) robocopy

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2010., 17:05   #3
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
What Bubba said, a onda:

"the file or directory E:\ is corrupt and unreadable please run the chkdsk utility"

To u prijevodu sa ultrakompliciranog engleskog jezika iz 5 osnovne znaci da pokrenes CHKDSK utility. Iliti - pregledaj disk za greskama sa alatom u OS-u koji imas. S obzirom da nisi napisao koji OS i brdo relevantnih podataka, to je maksimum truda od mene

Steta sto ljudi ne citaju vlastite postove.
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno