|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
PqRP particija sa Partition Magic 8 na XP
Imam hard disk od 250 GB na koji sam greškom particiji C dodjelio samo 20 GB. Išao sam to danas mjenjat preko Partition Magic 8, i kad je program restartirao i krenuo sa restrukturom diska, stao je. Par sati je stajao na 44%. Restartirao sam komp. U Windowsima je samo C disk bio. Sa programom PTEdit sam promjenio tip te bivše D particije iz Type 7 u NTFS. Nakon restarta, u My Computer sam vidio i C i D, ali D je prikazivalo 0 bytes. Program EASEUS Partition Recovery mi je nudio neke opcije popravka koje nisam razumio pa sam odustao od tog programa. U programu Partition Table Doctor išao sam na Fixboot za D disk, kad je skenirao napisao je da nemože popraviti taj dio diska. Imate neke savjete za spašavanje podataka i dali je moguće da povratim prijašnje stanje bez da backupiram podatke? Ako ne budem uspio na taj način, onda barem da nekako dođem do podataka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj sa recovery alatima (spominjalo se na forumu): Get data back, Recover my files itd. Ne kuzim zasto partition magic, pored dobrih i (sigurnih) alata (Acronis, Paragon..)? Nisi pregledao malo forum (net opcenito) i vidio da u 70% slucajeva PM zayebe stvar? PS.Da bi izvukao sto vise podataka sa tog D: diska (ako budes mogao), probaj sto manje ga nastavit "maltretirat" sa razno raznim alatima.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Probat ću...samo mi nije jasno (očito nije, čim sam uyebo stvar) da ako na jednom disku imam C particiju na kom nema više slobodnog mjesta i D particije gdje je brdo slobodnog mjesta, i kažem programu da dio slobodnog mjesta sa D particije prebaci na C...zašto onda dira dio diska gdje su podaci. U slučaju da ne mogu povratit particiju da ju normalno koristim u XPu - pretpostavljam da ću morat nekako izvuć podatke sa D particije i formatirat D u Windowsima i vratit sve tamo natrag... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|