|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ATA ili S-ATA? S-ATA spajaš normalno, kao svaki drugi S-ATA disk, dok za ATA trebaš poseban kabel. ( http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5860 ) Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 27.08.2010. u 12:07. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nisu razliciti, isti su. S-ata barem.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Sve ih je moguće spojit. SATA su isti, PATA su različiti s dodatkom nekih adaptera, npr hp. Treba ti kabel za PATA jer na laptopu ide i napajanje preko njega, a na stolnom ne. HP ima i nekakav adapter (komad plastike) pa izgleda kao da je nekompatibilan, ali samo treba skinut tu plastiku (ne ide lagano). Za ostale proizvođače ne znam jer u firmi imamo more HP-a i samo par Dell-ova. Tih par Dell-ova imaju najnormalniji priključak, bez ikakvih gluposti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Samo da imaš sliku konektora. Mislim da je to gore ta plastika bezvezna. Ako zgleda kao mali pci slot (ne znam kako drukčije objasnit), onda je to to, možeš skinuti bez brige i ispod toga je obićni 2,5" PATA konektor. edit: Ako bude potrebe, izvadit ću od zaposlenika disk i poslikat ![]() Evo kako izgleda taj mali adapter (gore na slici) http://cgi.ebay.com/HP-NX9000-NX9005...-/220522376962 Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 27.08.2010. u 13:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
To je obični SATA, taj bez problema ide na bilo koji komp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
PizzoZder
|
Imas stari komp, nadji adapter.
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Nema SATA-PATA adaptera. Samo SATA kontroleri. I to ti nije jedan jack, lijevi je data a desni power (na slici tvojoj) edit: Sve nove ploče imaju SATA, a većina ih i unazad 6-7 godina isto ima SATA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: May 2009
|
Oke, paše. Neću uzimati adapter jer mi neće trebati ako noviji imaju isti taj priključak. Ugl. ![]() Btw, imam sad još jedno pitanje ![]() Dakle, na ovom svom hardu imam sve programe koji mi trebaju i os. Njega stavim na komp, dignem os i to je to, jel tako? A kada bih uz taj svoj dodao još jedan, kako bi to izgledalo u kompu? Mislim, može li biti isto kako bi bilo s jednim, ili bi bilo odvojeno? Imao bih C i D, koje zapravo imam na ovom svome, kada bih dodao još jedan hard, bi li on mogao samo povećati C i D, ili bi on bio odvojen od ovog C i D iz prvog harda? Malo sam zakomplicirao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
to je kontroler dizajniran tako da ti misliš da je adapter ![]() ![]() Malo je adapter preširok pojam i obuhvaća i ono što ne bi trebao. ![]() @gokiSP: Naravno da bi bio odvojen. Bio bi npr E:, ili bilo koje slovo koje mu staviš, pod uvjetom da se nalazi na listi slobodnih slova u sistemu. Ne može ž: ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
PizzoZder
|
Ja ne mislim, ja citam sta pise. Adapter/konverter/kontroler vatevr, ali postoji.
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
@nino: OK, al moraš priznat da to nije ista stvar kao 2,5 na 3,5 pata adapter. @gokiSP: Da ne kompliciram, imat ćeš 2 particije na jednom disku i jednu na drugom, iako postoji more mogućnosti pa i to što si mislio, povećavanje particija s tim diskom, to je malo kompliciranije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Jedna mala napomena o kojoj ne vodiš računa. Tvoj lap iz kojeg si skinuo hard i komp u kojeg ćeš ga staviti NEMAJU isti hardver pa shodno tome ni iste drivere. Dogoditi će se da nećeš moći pokrenuti komp ako taj hard samo ubodeš na njega. Trebao bi pobrisati sve drivere vezane za čipset, zvuk, lan, grafiku, wlan,... i tek onda pokrenuti komp. On će javiti da mu nedostaju driveri i zatražiti cd s njima.
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Malo vezano, uz ovu temu Može li HDD 2.5" normalno izdržati u kanti? Mislim na veće opterećenje tj. više sati dnevno rada. Ili je skroz svejedno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
PizzoZder
|
Svejedno.
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
Datum registracije: May 2009
|
Dakle, nabavio sam ATA-SATA i obrnuto adapter. Sve fino radi, a problem je u onome što je coconut pisao o driverima. Ušao sam u windowse u safe modu i obrisao neke drivere, ali očito nisam sve jer i dalje mogu samo safe mod dignuti. Instalirao sam sve drivere od ove nove grafičke, matične...ali ništa. Zanima me da li ti stari driveri rade i dalje problem, tj. da li zbog njih ne mogu pokrenuti normalne windowse, iako sam u safe modu instalirao drivere za taj novi hardver? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ak stvarno moraš zadržati tu instalaciju, probaj pobrisati drivere sa Driver Sweeperom. Zadnje izmijenjeno od: Crypto. 04.09.2010. u 12:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|