|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
80mm vent za ANTEC napajanje??
Znači ovak,radi se o Antec BASIQ 500W napajanju s kojim sam zadovoljan, ali je postalo bučno u zadnje vrijeme-staro je 2,5 godine. Vent je 80mm Adda AD0812US-A70GL i pokušao sam naći neki info za vent al ništa konkretno, samo broj okretaja 3700/min..-nije ni čudo da je bučno. Ja bi zamjenio vent, al neznam koji protok trebam i nešto bi tiše od ovog. Ako netko ima preporuku ili barem info o ovom Adda ventu, da znam koji protok da tražim? ![]() Ovo je vent u napajanju.. ![]() Evo,uspio naći.. Sleeve bearing, 12V, 0.38A, 4.56W 3700RPM 46.7CFM, 0.226pressure, 38.5dB/A Zadnje izmijenjeno od: BojanZD. 11.06.2010. u 11:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Protok venta je 46.7CFM na 3700rpm pri 12V, pritisak 0.226 inch, deklarirana buka 38.5 dB/A, ležajevi sleeve. Uostalom sve ti pise u toj tablici na njihovom websajtu, koju ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Priblizno jeste -ali i kosta. Scythe S-flex80mm (Sony FDB lezajevi). Evo ti i sluzbena propaganda,inace vent ima 3pin konektor, a taj tvoj je mozda/vjerojatno 2pin pa napisi. Potrazi malo i po forumu mozda ima tema 80mm ventovi, meni se sad ne da ![]() EDIT pazi na verziju venta da bude oznaka D jer ta (di)verzija na 2800rpm,ostale su sporije (A,B,C)
![]() Pomelo mi sig -.- Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 11.06.2010. u 11:23. Razlog: Verzija venta |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovdje smo raspravljali o zamjeni venta u psu, neka admin spoji teme. Kolega je dao dobar prijedlog (S-FLEX SFF80D - 2,800 rpm), mala razlika u max. CFM nije problematična a pogotovo ako zada na kućištu imaš ili ćeš stavit dodatni vent za ispuh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa logično jer je "korisni prostor" manji a i neželiš zvučnu turbinu blizu. Mislim da je ponuđeno rješenje sasvim ok i nebi trebalo biti nikakvih blema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Kupio novi vent al vrag mi nije dao mira i napravio "generalku" na starom ventilatoru i sad je vent malo smanjio doživljaje..heh.. Otvorio napajanje i sve temeljito počistio, vent također otvorio, počistio, kapnuo malo stojnog ulja..prede,a do kada će nezna se?! Bilo mi je žao otvarat napajanje, a nalja još na njemu,al hebiga...otvaro bi svakako-mislio sam da je to malo kompliciranija stvar, al bez problema je išlo. Nema veze,sad imam vent na lageru pa kad zatreba..hvala svima na prijedlozima!! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|