|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Je li preslab proc za vrtit x264?
Format: DVD Codec: mpeg2 Bitrate Max: ~8000 kbps (average level 4000-5000 kbps) Resolution: 720x576 , 16:9 x264 .mp4 amd 3600+ 3 gb ram ati x1950gt 256 mb video steka, audio ide normalno, al video ne.. razni playeri isto.. postoje li kakve postavke da se to slozi da se moze pogledat? graficka naravno nemoze obaviti posao pa jedino ak procesor moze.. pretpostavljam da ne, al posto je zauzece dok se vrti 50%, mozda ipak ima dosta soka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
jel imas instaliran k-lite codec pack ili neko slicno sranje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
nope, nikakvih codeca instaliranih.. gom player + ffdshow, vlc sa svojim codecima, i mpc hc.. od nedavno gledam sa mpc filmove jer sam otkrio shadere ![]() gom player mi ima nekakav problem, treba mu 20-ak sekundi, nakon sto se upali, da dodje sebi.. upali se on odmah, al je nekako zamrznut 20-ak sekundi.. ako otvorim prvo film, audio krene, ali da pocne i slika treba tih 20-ak sek, a kad otvorim sam player on stoji zablokan tih 20-ak sek.. jedino sto sam pokusao je reinstalacija playera i instalacija novog ffdshowa.. mozda taj problem sugerira na nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Procesor je dostatan za HD materijal, ali ako u pozadini vrtiš masu servisa i aplikacija, sve se jako brzo zaguši. CoreAVC moreš skombinirati s MPC-HC playerom, pa na taj način dobiš fluidnost kod gledanja zahtjevnijih HD filmova, serija i tak dalje. Bez grafičke koja na sebe preuzima HD, nemaš nekog drugog rješenja osim čišćenja smeća i nepotrebnih programa. Ostaje ti samo softversko priskakanje u pomoć i oslanjanje na procesorsku snagu. Shaderi kod MPC-HC, traže snažnije grafičke kartice, tj. npr. u slučaju IGP-a, ako se doda više žešćih filtera za što bolju sliku, grafička se muči i nije u stanju izaći na kraj s tim kaj se "pred nju stavlja." Diskretne grafičke su pun pogodak za shadere, ali pošto ti nemaš model koji na sebe preuzima dekodiranje HD-a, procesor se još dodatno muči s tim shaderima. Zadnje izmijenjeno od: McG. 31.05.2010. u 23:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
razumljivo da, shaderi su bili iskljuceni kada sam isporabavo vrtit taj film, tj utrku.. ali coreavc + mpc radi ko podmazano.. sad sam isprobao (sa ukljucenim shaderima :P) tako da ti puno hvala na savjetu..! procesor se lijepo naradi hehe, al neka.. cemu stedit komponente ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
|
Sad još složi da FFdshow nema nikakav HD prek sebe ili ga jednostavno makni, jer ti pored CoreAVC-a ne treba. MPC-HC tak i tak ne treba FFdshow da bi pokretal video, a ostali playeri koje si spomenul imaju svoje codece i filtre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Desni klik na MPC kad ide film, pa podizbornik "shaders". Tamo imaš raznorazne shadere, možeš ih i kombinirati (combine) pa pogledaj što ti se čini da daje bolju sliku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
^_-
Datum registracije: May 2006
|
Hm, sve opcije su mi bile grey out dok nisam prebacio na Haali renderer (inače je na overlay). I sad, što god promijenio pod shaderima nema vidljivog efekta. Isto je i ako mi je VMR9 renderer.
![]() |
#13 |
-------
|
Kad imaš grafičku koja preuzima HD na sebe. Bilo koji jednojezgreni procesor je danas jad i bijeda za HD materijal. Zauzeće ide do 100% sam tak i to čak kod 720p materijala, a kamoli kod 1080p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Meni je sa Athlon 4000+ još donekle vrtio 720p (droppao frame tu i tamo, ali bile je dovoljno tečno da se da gledat). 1080p je u banani bio. Then again, čak i na 22" monitoru nije tolika razlika između ta dva, tako da čak i danas gledam uglavnom 720p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
-------
|
Kad sam imal Opteron 146 i GeCube X800, a kasnije Club3D X1900CF, isprobal sam kojekakvog HD materijala i procesor je jednostavno "gubil dah" već na malo zahtjevnije skodiranim 720p materijalima. 1080p je bil slideshow, trzanje, pucketanje, nesinkroniziranost slike i zvuka i tome slična veselja. Korištenjem CoreAVC-a situacija se malo popravila, ali i dalje je ostala činjenica da se jednojezgreni procesor previše muči s HD-om i da on sam nije dosta za ugodno gledanje danas ultrapopularnih 720p i 1080p varijanti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
^_-
|
Da pridonesem topicu malo: Baš sam testirao 5 raličitih 720p videa, na ovoj konfi: p4 2.4ghz 1.5gb ddr400 ati 9800pro archlinux (xfce, opensource radeom driver, xorg 1.7.6, mplayer) Rezultati su prilično dobri, 4 od 5 testnih videa je radilo bez greške, skroz glatko. Jedan je štekao (ili ako isključim dropanje frejmova zvuk je kasnio) i imao problema sa titlovima no to mislim da je do nekih mplayerovih codeca ili je fajl loše encodiran bio. Tak da, uopće nije potreban dvojezgren procesor za 720p video.
![]() |
#17 |
-------
|
Nije potreban, ako imaš Pentium s HT-om ili bilo koji jednojezgreni procesor skombiniran s nekom vrstom softverskog rješenja poput CoreAVC-a. S tim da si sve to testiral na Linuxu, tj. Archu kojeg si neko sa znanjem poput tvojeg, podesi kak god ga volja. Cijeli OS moreš dovesti na čisti minimalizam, a da opet imaš sve kaj ti treba za normalan i ugodan rad. Dok je s Windowsima to praktički nemoguće, jer čim se počne petljati po sistemskim dijelovima, sve brze ode u qrac. Još su k tome video playeri na Linuxu kud i kam bolji od onih na Windowsima. Najobičniji (kolko sam imal sprobati i kolko se družim s Linuxom) GNOME MPlayer koji dolazi s LinuxMintom, je bolji od popularnog MPC-HC, te trenutno i bez ikakvih zastajkivanja pokreće bilo kakav HD materijal, a di su još bolji, opremljeniji i sređeniji playeri. Samo kad se nekome spomene Linux, pa čak i u najosnovnijim i najjednostavnijim distribucijama - ljudi samo kolutaju s očima. Mada im nije problem muku mučiti s codecima i codec-packovima na Windows strani, da bi se kasnije čudili kak im sve šteka i imaju visoko zauzeće sistemskih resursa. Daleko od toga da je dvojezgreni procesor nužan i izričitno potreban za HD, ali je kud i kam bolje rješenje od jednojezgrenih modela i svih dodatnih podešavanja koja su potrebna da bi se danas kakav-takav 720p i 1080p vrtel na tim procesorima, bez da se korisnik žrtvuje za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Slobodno se ubacim sa jednom HTPC konfom =) AMD X2 BE-2350 (slicno X2 3700+) @ 1GHz 1GB DDR2 RAM @800MHz ATI HD3200 onboard grafulja (nesto spusten takt) Na KMPlayeru vrti 1080p mkv materijal kao podmazano ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Tebi ionako grafulja zvace HD, procesor je tu najmanje bitan...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
-------
|
Dok god postoji grafička koja bude sve ili dobar dio preuzela na sebe, procesor može biti i jednojezgreni Atom, ARM Cortex ili nekaj deseto. Najbolji primjer je nVidijina ION (pa i Tegra) platforma. Procesori su čisti smeh, a integrirana (za ION) GeForce 9400M vrti HD ko da nema sutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
-------
|
Ta 8400GS je dugo vremena imala najbolji videoprocesor koji je nVidia u to vrijeme nudila. 8400GS je dolazila s VPU3, dok su primjerice 9800GTX modeli imali VPU2. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Imao sam sličnih problema sa 1080hd filmovima. Slika ide, a zvuk zaostaje. Instalirao sam CoreAVC i nakon toga ide bez ikakvih problema.
![]() |
#24 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
enejblani dxva support u video playeru dramaticno poboljsava situaciju. meni na mobilnom 2ghz intelu, doduse sasvim solidni proc je to ali zuauzece mu je oko 7-8 posto kad je dxva enejblan. svatko tko ima dileme dal ce mu komp radit probleme sa Hd fajlovima ako ima noviju graficku moez to rijesiti. drugi par cipela je sto misterijozno ni jedan titl mi vise ne radi ni u jednom playeru gdje sam omogucio dxva support. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
U tut je uključen i dxva i cuda dio http://imouto.my/configuring-kmplaye...itecture-cuda/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Znaci, OPREZ, otvoriti samo u prisustvu svog doma ![]() |
|
![]() |