Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 17.03.2010., 14:16   #1
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Memorija radi samo u paru

Imam maticnu ASROCK M3A770DE i memoriju kit 2x2GB DDR3 1333MHz G.SKILL PC 10600 kupljeno jucer! Prvo nisam mogo nista dok nisam u biosu maticne postavio manualno voltage, letencije i brzinu rama koliko pise na kutiji, dok to nisam stavio izbacivo mi blue screen cim pocnem dizat win! I sad rade normalno, ocitava 4gb i prolazi 3d mark i orthos na 15min (samo memorija)!

E sad: kada ubodem samo jednu od te dvije plocice ocitava normalno 2gb i sve radi, medutim kad ubacim ovu drugu plocicu samu upali se PC i cuje se bip na pocetku medutim monitor ne dobiva signal i crn erkran stalno! Probo sam mjenjat utore u maticnoj i nije do njih! Stavio sam i novi bios!

Kad mi je prvo izbacivo blue screen nosivo u links na reklamaciju i kazu da probam manualno sve stavit jel tako oni rade sa G.SKILL, i sad rade kad su u paru i ova jedna kad je sama! Ali neznam na koju foru ova druga plocica nece raditi sama! Narucio sam vec nove kingmax da mi zamjene jel mislim da su rami ne ispravni.

Dali moraju biti u paru ili mi je ova jedna plocica neispravna?

Zadnje izmijenjeno od: Izet Fazlinovic. 17.03.2010. u 14:44.
Izet Fazlinovic je offline  
Staro 17.03.2010., 19:12   #2
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp

Charmander's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
hmm, da. reko bih ja druga plocica malo faulty ili fkt ima neki lock na sebi da ne moze raditi sama. malo sam guglao i nisam naso nist slicno.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.03.2010., 19:47   #3
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Za mene cudno da boli glava, nemam objasnjenja, evo igram CoD4 bez problema, ne izbacuje blue screen ni nist al ipak u petak idem po nove jel ovi nisu ispravni cim se jedna sama ne moze dic!
Staro 18.03.2010., 09:15   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Probaj iskenirati memoriju sa MemTestom i to svaki keks posebno.
Staro 18.03.2010., 11:42   #5
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Jesam u paru, sa memtest86 dok nisam najmjestio latencije, V i brzinu i javio je error na 15%, sad kad sam namjestio letencije i sve nisam probo testirat! Radi sad sve normalno al cekam petak da ih odem zamjenit jel cim se nece upalit PC sa ovom jednom samom nesto nije u redu! Sumnjam da bi prosle memst posebno!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno