Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 09.03.2010., 09:46   #1
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
(riješeno) XFX ATI Radeon HD 4870, kako riješiti "trzanje" u igrama?

Pozdrav,..molim Vas iskusnije za malu pomoć pošto nemogu riješiti problem "trzanja" slike u igricama,..dakle problem je sljedeći:
Prije dva mjeseca kupio novu XFX 4870,512MB,DDR5,nova instalacija Windows 7,64bit,sve instalirano i radi ali od prvog dana u svakoj imalo zahtjevnijoj igri (COD6,Crysis Warhead i sl.) događaju mi se "trzajevi" pri igranju.
Trzajeve bi opisao kao zastoj pokreta u djeliću (desetinki) sekunde ali se okom itekako vidi,nisu vremenski pravilno raspoređeni,ali su stalni (nekada ih nema 15 min a nekada se pojavljuju svakih 30-tak sekundi)
E sad OCCT GPU test od jednog sata prolazi bez errora a temp. grafe su 56*C default/88*C load,dakle one nisu problem,mada i pri testiranju ona crvena dlakava pojava također svakih 15-20 sekundi "trzne".
OCCT CPU test od 1h također prolazi bez problema a temp procesora (AMD B45, X4) su 37 default/57full load,a hladi ga TT MaxOrb.
Instalirao sam i ručno zadnje drivere sa službene ATI stranice za Windows7 ,64bit...(10.2),...ali stanje se nije promjenilo.
Na šta još da obratim pažnju?,...napajanje je Corsair 400W,grafa je spojena sa 4 molexa na 2 6pinska konektora,a mema je Kingmax Mars DDR2,1066MHz,4x1GB,...može koji savjet Vas iskusnijih,..hvala unaprijed.
sina xx3 je offline  
Staro 09.03.2010., 15:10   #2
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp

Charmander's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
to se i meni dogadalo na staroj tipkovnici. da, dobro si proctiao, tipkovnici. naime, ako imas ps2 tipkovnicu onda ti se zna dogoditi da dok tipkovnica salje prekide i daljnje signale, da ti trzne. tako je i meni trzao cod4, a fpsa kolko hoces. ustekao sam usb tipkovnicu i od tog dana sve radi ko urica ^^
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.03.2010., 16:13   #3
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Charmander Pregled postova
to se i meni dogadalo na staroj tipkovnici. da, dobro si proctiao, tipkovnici. naime, ako imas ps2 tipkovnicu onda ti se zna dogoditi da dok tipkovnica salje prekide i daljnje signale, da ti trzne. tako je i meni trzao cod4, a fpsa kolko hoces. ustekao sam usb tipkovnicu i od tog dana sve radi ko urica ^^
Da se osvrnem samo na ovaj dio.
Ako je tako moze testirati da recimo u u igri stavi na lijevi gumb misa foward i tako sece okolo...

Moze probati, nista ne kosta. No nekako mi se cini da nije u tome problem...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline  
Staro 09.03.2010., 20:55   #4
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Evo problem ipak riješen novom instalacijom drivera grafičke,...verzija drivera 8.632.1.200 riješila problem trzanja slike u igrama.
sina xx3 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno