|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
HDMI torture
Pozdrav. Nemam pojma kamo točno da stavim ovo pa sam stavio pod "ostalo" ![]() Dakle. Kupio sam HDMI kabel, 5m, neki šrot. Al i šrot treba radit, jelte. Imam jedan 24" (1920x1200@60hz) monitor, Benq v2400w, i jedan fullHD Philips lcd (1920x1080@60hz). Taj monitor spajam onim drevnim vga kabelom sa dvi konverterom, bio sam kupio jedan dvi al nije radio, poslije mi se nije dalo. E sad, imam groznih problema sa rezom, al ne otkad imam konfu, nego jedno pola vremena. Instaliram glanc nove winse, (xp, vista, 7, svejedno je), a max reza koju vidim je 1600x1200. Bolesno frustrirajuće. Moram sa power stripom dodat custom 1920x1200 rezu onda i jebat se s tim satima. Međutim natrag na aktualni problem. Ne mogu, da me ubiješ, spojit PC > HDMI > Monitor / TV. Probao sam kabel na frendovoj kompi, no signal. kod mene ne bude no signal, nego bude plavi ekran. ne znam šta je gore. Nekakve crtice-zapažanja: -kad se spoji hdmi u tv, slika na monitoru zatitra :O dobar znak, reko bi. -međutim nakon toga idem na detect displays u atijevom ccc-u, ne detektira mi ništa osim monitora kojeg vidi kao CRT, analog. (...) -JEDNOM sam nemam pojma kako uspio dobit sliku, al onda je bila ovakva: http://i3.photobucket.com/albums/y78...g?t=1264082021 E i još jedno pitanje, jel bitno u koji DVI port na grafi (4870x2) se uključi hdmi>dvi converter? Hvala unaprijed. : ( |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
HDMI kabel (isto kao i DVI) od 5 metara ako je shrotex, odnosno neko jeftino djubre možda ne mora propustiti zbog svojih fizičih osobina neš kaj cucla toliko bandwitha kao što je 1920x1200@60Hz-a Ali, ono što bi morao 100% moći je 1. Dopustiti normalno prepoznavanje panela (LCD/plasma monitora odnosno TV-a). 2. Sigurno raditi na nekoj manjoj rezoluciji. Isplatilo bi se probat sa 1024x768 rezolucijom @ 60Hz-a. Jer ako to kabel ne može pocuclati, onda je defektan (nevezano uz cijenu) IMO Mora raditi. Ne mora biti u mogucnosti propustiti 1920x1200@60Hz-a (iako iz iskustva bude, tocnije 1920x1080), ali mora sigurno propustiti recimo 1024x786. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 21.01.2010. u 15:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ok, ako ne radi kabel, idem ga vratit. Mislim mogu povuć paralelu sa mnogo stvari. Naprimjer, kupiš jeftinu papigu, koja JE MRTVA? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
E, sad mi je spojena, uključena i podešena na odgovarajući hdmi port televizija, i dobijem ovo: http://i3.photobucket.com/albums/y78...g?t=1264083587 :W |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
kao i kod svega postoji vise vrsta jeftinih kabela. Oni koji su jeftini zato sto zapravo vrijede trecinu te "jeftine" cijene koju trgovac za njega trazi i one koji zapravo nisu jeftini ali tako izgledaju kraj napumpanih cijena brandiranih iste kvalitete. Naravno, cilj je pogoditi ove druge ali nije to bas tako lagano. Volio bi da mogu reci da sve sto kupim u zivotu uzimam iz te skupine ali kao i svi ponekad popusim na prejeftinom ili preskupom. No na stranu filozofiju, kabel bez obzira na cijenu mora raditi. S obzirom da pricamo o 5 metara morao bi svaki ispravan raditi i na fullhd rezi, nije taj signal bas tako osjetljiv na gubitke. VGA je tu malo gori, lakse je popusiti. thopok je vjerujem naletio na neki totalno sjebani (ili vise njih, nije to tako cudno ljudima koji se s time vise bave od nas koji kupimo jedan pa zaboravimo na to iducih par godina) pa sad ima mracne teorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
Dobro, ajmo reći 1280x720 (to je 17% samo veći bandwith od 1024x768). Ali velika, ogromna većina 5 metarskih bi trebala (i može) propustiti danas "standardne" 1680x1050, ili 30% bandwitha više kod 1920x1200. Ali point is da ako kabel može bez problema propustiti 1280x720, nema se tko kaj žalit jerbo očito se kabel ne reklamira kao 1920x1080, 1920x1200 capable. Zato mi je žal kaj je hdtelevizija u onom prvom testu "ograničila" na krajnje male udaljenosti jer sa njima skoro pa sigurno neće biti problema. Meni je kroz ruke prošlo kojih 2,3,4 ~5 metarska HDMI kabela, ali eto, nije da je to dovoljno da mogu 100% utvrditi za sve. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
e a jesi vidio onu sliku gore šta sam stavio: http://i3.photobucket.com/albums/y78...g?t=1264082021 ne znam šta bi sad to trebalo značit. da kabel radi, al napola? najradije bi otišo u neku igraonicu da tip proba s tim kabelom spojit ps3 i hdtv neki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
Kaj se tiče igraone, odi. Probaj, kaj da ti kažem! |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
bitno je porucit da se to ipak ne moze nabavljat po lokalnim trznicama... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
bitno je poruciti korisnu informaciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
ja mu nista ne mogu ako na takvim mjestima nabavlja kabele upitne kvalitete(niti je na "meti" uopce bila forumska trznica), kao niti ako posjeduje nekompatibilni TV ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
A zašto su ti svi kvalitetniji HDMI kablovi deblji ?! Baš jučer gledam u jednom trgovačkom centru. Točno po debljini kabla su odredili cijene. Jest da ima raznih proizvođača, no to je nekakvo pravilo. I onda mene zanima, može li T-com uopće meni pustiti iole veću rezoluciju na Max-tvu od nativne za PAL preko one bakrene-telefonske žice ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|