|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Pomoć sa postavkama memorije
Zanima me kako najbolje podesiti postavke memorije na mojoj matičnoj ploči, i kako podesiti da radi najbolje i najbrže i koja uopće čemu služi. Matična je DFI AD75 a memorija je 1x Samsung 512 MB, 333 Mhz. Dolje su opcije u BIOS-u. Opcije izvan zagrade su default a opcije u zagradi označavaju moguće postavke: DRAM CAS Latency - 2.5 (2.0, 2.5) Bank Interleave - 0 Bank (0, 2 i 4 Bank) Precharge to Active(Trp) - 3T (2T i 3T) Active to Precharge(Tras) - 5T (5T i 6T) Active to CMD(Trcd) - 3T (3T i 2T) DRAM FB Clock Delay - 0.0ns (0.0, o.5, 1.o, 1.5ns) DRAM REF Clock Delay - 0.5ns (0.0, o.5, 1.o, 1.5ns) DRAM Burst lenght - 4 (4 i 8) DRAM Queue Depth - 4 Level (2, 3, i 4 Level) DRAM Drive Strenght - Auto (Auto i Manual) Ako je manual: Min=0000 Max=003f DDR DRAM Command Rate - 2T Command (1T i 2T Command) Molio bih za objašnjenje znalaca, dali kojom opcijom ja mogu štogod ubrzati sustav, nekako ga clocknuti........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Na Overclock forumu imaš Sticky "Sve o postavkama memorija" http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6972
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da, vidio sam to ali ima nekih opcija koje mi jednostavno nisu jasne i neznam čemu služe a Kova nije ništa napisao. kao što su Bank Interleave, Active to CMD, DRAM FB Clock Delay, DRAM REF Clock Delay, DRAM Burst lenght, DRAM Queue Depth, DRAM Drive Strenght, DDR DRAM Command Rate. :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
od LemilicE
|
Probaj mijenjat jednu po jednu i nakon svake testirat u par programa. Kad skužiš koja je najbolja kombinacija onda lijepo sve napiši i postaj ovdje. Ne možeš uvijek očekivati gotove odgovore
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
|
Da si pogledao samo koje članke nudi PCE možda bi našao nešto i za sebe: http://www.pcekspert.com/articles/82-1.html Možda tu nađeš neke odgovore
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
http://www.pcekspert.com/articles/74-1.html Evo ti za 256MB - tvoja je sigurno malo lošija zbog većeg broja čipova.
![]() |
#9 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |