|
![]() |
#1 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) HP Compaq nw8240 - VGA i Quick Launch Buttons instalacija
Dakle, napravio sam čistu instalaciju windowsa xp professional [originalni windowsi, došli s laptopom] i lijepo sam instalirao sve, updateao bios na azdnju verziju i otišao na amd.com i tamo otišao na ati support da skinem drivere za ATI FireGL V5000... i skinuo sam 120mb drivera [i catalist i one idiotarije] i isao instalirati ali neželi...počne instalacija pa mi ati kaže da pokušavam instalirati drivere za karticu koju nemam...WTF pa jucer sam imao ispred sebe rastavljeni laptop i gledao u tu karticu i sastavio nazad laptop i sve je radilo apsolutno savršeno na 1920x1200 i jutros reinstaliram xp jer je nesto stekao i kifla...nemogu drivere instalirati... moje pitanje je da li je netko mozda susreo se sa takvim problemom jer je poprilicno iritirajuci moram vam priznati a neznam kako da ga rjesim naravno bio sam onda i skinuo sa softpedije ili tako neke strane samo drivere ali opet isto kaze da nemam taj hardver... dakle lap je nw8240 winxp sp2 s sp3 dodanim i evo sad sam ručnu mu rekao da ima v5000 [have disk opcija] ali opet kad idem instalirati CCC ili one gluposti s kojima dodju driveri opet nezeli nista prstom maknuti. btw sad mi makar želi prikazivati 1920x1200 i normalno radi na toj rezi [prije bez drivera bi namjestio rezu ali bi mi onda samo desktop pobjegao tj vidio bi cetvrtinu a sad se sve "skalira"] Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 12.10.2009. u 16:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovo govorim kao papiga već a ista tj. slična stvar kao sa sata drajverima, zbog deal - a ATI - Mirkosheet nemožeš (ako neznaš) instalirat obične Cataliste na mobile grafičke (mada je kod tebe workstation FireGL) jer u njihovom inf fajlu i popratnom setup data nema opisa pripadajuće kartice (po Device ID). Zašto ne instaliraš (barem za početak) driver paket koji si trebao imat na lapu ili skini sa neta: sp38797.exe Opis: ATI Video Driver and Control Panel - Type: Driver - Graphics - Version: 8.391.7.1-071218A-058654C (14 Mar 2008) - Operating System(s): Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Professional - File name: sp38797.exe (116 MB) Preporućam da ovo iz prethodnih pokušaja sve deinstaliraš, ako treba i sa DriverCleaner - om. Ako budeš želio iza ovoga experimentirat sa novijim drajverom na ATI downloads za ATI Mobility FireGL V5000 (ako si gore ispravno napisao) ima ATI FireGL/Pro/MV Software Suite (Version 8.583 - Operating System(s) Windows XP - Professional/Home - Release Date 4/8/2009 - File Size 101.2 MB) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
a prokleto smece ruzno...opet su me zaje*ali...ugl kuzim to za mobility radeon...ali sam mislio da je ova ipak pod firegl sekcijom a ne pod mobility radeon a radje sam isao skinuti drivere s amd-a nego s hp-ove strane jer su po datumu ovi s amd-a debelo noviji... a vec kad pitam evo još jedno...skinuo sam i qlb drivere...i instalirao ih...i onaj njihov sugavi softver koji nista nevalja...i sad kad ih instaliram onda me naravno trazi restart, restartam i WTF neradi mi ono za svjetlo...obicno kod QLB-a akd se mjenaj volume ili osvjetljenje na hp-u to se s onom debilnom "animacijom" prikaze na ekranu...ali kod mene nista...je imas koji savjet za to ![]() btw ispričavam se moderatorima što nisam u naslovu stavio opis problema...biće mi je touchpad kliknuo u prazno pa sam ja i u prazno tipkao ostatak teksta |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da bi imao status na ekranu, kod instalacije moraš odabrati i application stavku, a ne samo driver...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovo za grafu se da sredit uz malo manuale truda. Skini (ako nemaš) ovaj sp38797.exe, raspakiraj negdje, u Drivers nađi inf file a unutar njega po Device ID svoje kartice vidi inernu oznaku (sekcija na početku fajla). Sa tom informacijom lako urediš novi drajver (gore sam ti dao link) ako u njemu "nema" info za ugrađenu grafu. Ako bude problema samo pitaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
je evo sredio sam sad sve...sad rade i QLB i graf normalno...hehe sve u svemu ovaj qlb se valjda zbrejkao jer sam prije nejga nesto instalirao a nisam restartao...pa sam ga sad deinstalirao i instalirao samo drivere ![]() a ovi firegl driveri kao što rekoh trebalo ih je skinuti s hp-a a ne atija tj krive sam skinuo i spusio bezveze 120mb prometa na glupom tele internetu...al eto sve u svemu hvala na pomoći...ovo je riješeno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|