Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2009., 14:43   #1
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Komp usporen i internet ne radi - virus ili nešto drugo?

pozdrav

molim pomoć hitno je ... imam laptop i na njemu već dugo WinXp Home SP3 u zadnje vrijeme komp mi jako sporo radi internet uopće ne radi ... itd.
danas sam napravio repair ali ista situacija ....

u task manageru imam jedno par svchost.exe pokrenutih ... i kad sam htio ugasit onaj na networkingu upalio mi se onaj prijašnji blaster virus ... koji odbrojava 1 minutu i onda se resetira ... "RPC terminated unexpectedly"

češljao sam sa nodom ... avast remove toolom symantec remove blast ali ništa nemrem ga maknut ... da li vi znate kako da ga ubijem da ne moram formatirat jer imam dosta bitnih podataka a tako radi sve usporeno da ništa ne možeš radit ...

hvala
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2009., 14:48   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nije to virus, to je proces koji ti automatski gasi pc, blaster ga je samo automatski pokretao.

Btw, nisi od jucer na forumu, konfiguracija lap-a? Koliko procesa je aktivno?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2009., 14:49   #3
Xenon
Banned

1.6 celeron
40 gb HDD
1gb memorije
ati 256 MB

33 procesa ....

kad ga hoću resetirat i ugasit to ne uspijeva samo stoji i smrzne se oram ga ručno gumbom gasit

npr. hoću instalirat antivirus ili neki drugi program uninstalirat majstor krene i onda stane i tu stvoji cijelu vječnost .. disk ne radi i ništa se ne događa
Staro 10.10.2009., 14:52   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Daj se raspisi malo. Koliko procesa ti je aktivno, koliko je zauzece diska? Nije ti lap neko olicenje brzine, jos ako si ga zatrpao, najlakse ce bit format c, pa reinstalacija.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 10.10.2009., 14:59   #5
Xenon
Banned

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Daj se raspisi malo. Koliko procesa ti je aktivno, koliko je zauzece diska? Nije ti lap neko olicenje brzine, jos ako si ga zatrpao, najlakse ce bit format c, pa reinstalacija.
12 GB je free od 40 GB .. windowsi su već dosta dugo gore ... i radilo je čisto pristojno ... (čistio samja to sa ccleanerom i spybootom) onda je počelo zezat nekad se tako blokirao a onda je nekad dobro radio ...kloliko toliko ... kad sam napravio repaira sad je kleknuo skroz ...

6 svchosta je aktivno ...

npr. kad sam instalirao nod32 onjedno 5 minuta tis stoji od nod232 onaj početni prikaz prilikom ulaska u windowse ... pobrisao sam nekoliko programa i nešto drivera ... al kad radi uninstalll nemre to napravit jer javi da je neka druga aplikaija u pogonu ili neka instalacija u proaceesu ...

nešto ga koči a ne znam kaj ...

nod je našao 22 infected i izbrisao ali opet isto radi ... spyboot našao isto jedno 30 obrisao ali isto ...
Staro 10.10.2009., 16:27   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Backupiraj documente, favoritse, omiljeni p0rn i udri format c.

usput, otvori malo i pogledaj sistem hladjenja. Imam lagani osjecaj da je nes zastopano pa trotla odmah kod paljenja.

Staro 11.10.2009., 16:56   #7
Xenon
Banned

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Backupiraj documente, favoritse, omiljeni p0rn i udri format c.

usput, otvori malo i pogledaj sistem hladjenja. Imam lagani osjecaj da je nes zastopano pa trotla odmah kod paljenja.
STRUJA

riješio sam .... problem je bio u Toshibinom Power Saveru ... on mi je sve zbloko sad sam instairao novi i radi sve ok ....

ali sranje je kaj nemrem ostale utillyti aplikacije uninstalirat pa mi ne radi hotkeys

jel znaš kakav program koji može ukolnit programe ako im ne radi uninstall ? i nod mi se isto tak ne da maknut
Staro 12.10.2009., 19:54   #8
Xenon
Banned

nije ni to opet ga nekaj jebe .. kad mi ulazi u windowse ne digne do kraja one ikone u system trayu već stoji i tad ne možeš ništa radit ... onda kad ih nakon nekog vremena louda onda dalje normalo radi ali kad ga trebaš ugasti na shutdown onda se smrzne i tak stoji .....
Staro 15.10.2009., 23:43   #9
Xenon
Banned

problem je izgleda hadwerske prirode ... kad radim instalaciju windows dođe mi do installing network i tamo stane neće dalje ...

nakon restarta prošao je dalje .... ali opet se smrzava ....
probao sam zamjenit memoriju ali nije do nje, isključio sam lan i wlan nije ni do njih ... jedino ako nije do HDD-a ali sam njega provjerio od bad sektora nije ni on ... kaj bi moglo bit ?
možda disk ???
Staro 16.10.2009., 23:27   #10
Xenon
Banned

baterija ne valja ... sad sam je izvadio i nanovo instalirao windowse i sve sad radi stabilno i kako treba ...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno