|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Brisanje Windows 7 i instaliranje XP-a na recovery particiji
pozdrav kupio sam HP laptop sa original XP-om, več instaliranim. Imam i kopiju tog XP-a na recovery particiji. E sad, formatirao sam C: i stavio win 7, međutim nisam još 100% zadovoljan i htio bih natrag na XP. Tu dolazi do problema. Na XP-u sam imao soft HP Backup and Recovery koji je mogao putem recovery particije vratiti tvorničke postavke. Za win 7 te aplikacije nema, samo za Vistu, ali ta za vistu ne radi, tj. ne vidi mi recovery particiju. Pošto imam doma još jednu kopiju XP-a na CDu ubacio sam u lap s namjerom da instaliram taj drugi XP, skinem HP Backup and Recovery za XP i vratim XP koji mi je na hardu , tj na tvorničke postavke. JOK! Nakon kaj ubacim XP cd i pokrenem install, taman nakon formata mi baci error da nije u mogučnosti instalirati XP jer ne vidi HDD Naravno kontaktirao sam online support putem chata, obajsnio četiri puta sve, ali oni jedno te isto... "Možemo vam poslati kopiju XP koju budete platili" ![]() sigurno ima druga solucija,ne? Trebam samo instalirati bilo kakav XP, skidam program i stvar riješena, ali HELP!!! Zadnje izmijenjeno od: Pantera-N. 11.08.2009. u 21:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Stavi hard u ide mod. Milion puta receno...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa čak je i to lakše vratit(negdje je sigurno netko napravio kopiju), nego sad ovaj čudni problem s instalacijom… |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A jesu li slovo i fizički redni broj te recovery particije ostali isti?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
pa valjda , oko particije nisam ništ pehal uspio sam staviti XP, ali ne onaj koji sam dobio sa lapom. Instalirao sam HP recovery program za XP i opet ne prepozna particiju. Partition Magic normalno particiju vidi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Opcija sa F9, F10, F11 ti je nestala formatiranjem C particije jer si pregazio boot loader preko kojeg se dolazilo do te opcije. Po x-ti put se pokazalo da kod laptopa i skrivenih ili ne skrivenih particija prvo treba napravit backup cijelog hdd pa se tek onda "igrat" sa instalacijama drugog os - a. Da bi izašao iz gabule u koju si upao ima nekoliko rješenja a ovisi o vidljivosti recovery particije i u kakvom je obliku instalacija os - a (XP) na njoj. Ako je recovery particija vidljiva i na njoj se nalazi I386 folder onda je stvar dosta olakšana. Neke verzije partition menagera imaju opciju pregleda / kopiranja fajlova i kada je particija skrivena. U tom I386 folderu se nalazi instalacija XP, iskopiraj je na drugi komp, uzmi neki drugi XP install cd, sa WinISO ili UltraISO na tom drugom kompu napravi iso image tog cd - a, sada kroz spomenuti program zamjeni I386 folder, snimi kao novi ISO i isprži novi cd koji će tada sadržavati XP install koji je bio na recovery particiji. Da bi ponovno osposobio F9, F10, F11 traži dalje info na netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Ako vidiš particiju probaj ovo. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
jesam, aktivirao sam particiju. Ovako, nemam F11 ali prilikom bootanja imam za odabrati XP ili Recovery. Ako pokrenem Recovery krene fino HP logo i baci mi ERROR Sa uključenim Native IDE ili bez.... Čak probao opet sa HP Recovery softwareom, isto ne vidi particiju |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
STOP C000021a (Fatal System Error) The session manager initialization system process terminated unexpectedly with a status of 0xC000003a (0x00000000, 0x00000000). The system has been shut down. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |