Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.06.2009., 20:20   #1
1bruno1
Registered User

1bruno1's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Očajno spore operacije u BootitNG-u

u svojoj konfiguraciji imam maticnu plocu DFI lan party TK p45-T2RS, procesor intel e8400, hd Hitachi 500gb 16 cachea. Kada u BootitNG-u radim image, sliding,resizing to traje doslovno satima. Prije sam imao kantu sa starim celeronom 2.0 i znatno sporijim diskom a te su mi operacije bile odradjene nekoliko puta brze. Do cega bi moglo bit? Mozda neka postavka u Biosu koju sam previdio? Neznam vise sta napravit,vec sam lud!!
1bruno1 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2009., 20:39   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Rekao bih da je to problem spomenutog softwarea. Kako se radi o ploći sa novijim chipsetom / sata kontrolerom a sw možda nema pravi driver u sebi pa radi u nekom sporom kompatibiility modu.
Probaj Acronis - ove programe za istu namjenu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.06.2009., 22:25   #3
1bruno1
Registered User

1bruno1's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
nije do softwarea sto posto! sad imam najnoviju verziju bootitNG-a(1.86a) a zaboravio sam spomenuti da sam na ovoj konfiguraciji prije imao maticnu plocu biostar sa p43 cipsetom i sa istom verzijom hitachijevog diska koja je to odradjivala puuuuno brze. Ali mi je na toj ploci bio los kontroler i sprzio mi dva diska pa sam je zamjenio za ovu skuplju i po cipsetu jacu DFI-jevu. Dakle sa istim softwareom ali na dvije razlicite maticne razlike u pravljenju imagea i svim drugim operacijama je neusporediva. S obzirom da sada imam jaci cipset,vrijeme operacija bi trebalo bit krace ili eventualno isto a nikako cak sedam osam puta duze nego prije. Sama DFI-jeva ploca ima puno vise postavki u biosu i mozda tu lezi kvaka, da moram nesto namjestit da bi sata 2 mod radio u punoj brzini. Neznam vise ni sam,al s obzirom na probleme sa biostarkom i sad ovo na ovoj novoj ploci, dodje mi da tu kasetu probijem nogom! Same windowse i fileove mi ucitava normalnom brzinom ali ove operacije backupa u bootitNG-u me doslovo ubivaju. Znam da nije do bootitNG-a jer ga koristim vec sedam-osam godina i nikad mi nije stvarao probleme i stvarno ODLICNO odradjuje svoj posao.
1bruno1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno