|
![]() |
#1 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Win 7 (primarni OS ) i nakon toga XP -dual boot
Znam da vec ima tema kako poslije XP-a staviti 7-cu gore.Zanima me kako dignuti XP posto imam 7 7100 bulid kao primarni OS, a na njemu nemogi igrati Counter Strike pa bih si dignuo i XP.Jel zna netko ukratko pojasnit?
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ukratko: XP mora ići na neku drugu particiju, kad to obaviš ubaciš dvd od 7-mice, bootaš je i napraviš repair tako da se ona opet boota prva. Skineš EasyBCD, instaliraš i dodaš boot za XP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Oslobodiš particiju gdje smještaš Wins 7 odeš u BIOS staviš da se boota sa DVD-a i opališ instalaciju nakon nekog vremena če ti isčitati sve particije i na slobodnu ga smjestiš i nemaš nikakvih problema do upisivanja cd-key-a poprilično jednostavno(kad sam ja sve poštelovao da radi) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Evo ja cu se samo nadovezati na temu da ne otvaram novu, zanima me posto ne mogu naci dvd od 7-ice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
nemos, vin 7 koristi drukciji tip boota od xp-a Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ok, bas se hebem sa ovakvom situacijom, samo je prica malo drukcija. uglavnom, na doticnom laptopu (ne mom) postoji neka ujebana verzija Viste Home premium, crackana, bla bla.. ne radi wiireless i itd.. uglavnom, puknem ja na drugu particiju instalaciju XP SP3, sve prodje ok, rade XP ok, no nemmogu vise u Vistu... instaliram Vista Bootpro, u njoj kao sve nariktam, ali opet nema izbornika gdje bih mogao odabrati koji OS zelim dignuti... instalaciju Viste nemam... ideje? inace mi je ova procedura radila, no ovdje nece... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
U Visti instaliraj VistaBootPro i tamo narihtaj drugi entry, te mu kao target stavi ntldr od XP-a. I ako je ikako moguće, nemoj napisati "neki error" nego napiši točno kaj si dobio. Obavezno moraš imati bootloader od Viste jer ona kuži XPe, a obrnuto baš i ne (što je i logično).
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
|
ma ovo sa ntldr.... daj pomagaj, moram u xp, inace nikad nisam imao s ovim problema, instalirao sam pod vistom EasyBCD, no ni s njim nikakve srece... pretpostavljam da je neko primitivno jednostavno rjesenje, no svugdje po netu nalazim ono sto sam napravio, no opet nece... izbornik imam, nudi mi vistu i xp, no kad prebacim na xp, nema bootanja... edit: nasao sam identican slucaj na netu, ista identicna stvar je kod mene... http://www.pronetworks.org/forums/ad...on-t90450.html e sad, nije mi bas najjasnije sto napravit, da li ovo radim iz viste, da li s ovim gubim vistu i boota mi samo xp direktno ili sto... EDIT2: probao i ovo ali ne ide... error cannot find the file specified... Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 03.07.2009. u 05:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
"bcdedit /set {ntldr} device partition=C: " Probaj pod device partition staviti D: Jerbo, ako si XP instalirao klasično na C:, te onda Vistu išao instalirati, ona se postavila na poziciju C, a sa stajališta Viste, XP je je na D:. Naravno kad uđeš u XP-e, oni su na C:. Koliko god to zbunjujuće zvučalo, tako je. Jedino kaj ti mogu preporučiti ak to ne radi je opet repair XP-a, čisto da ih uspiješ bootati, pa ponovno repair Viste. Možda si nekaj smandrljao.
![]() |
#19 |
Lika u mom srcu
|
imao sam Vistu na C:, pa sam naknadno instalirao winXp na D:, automatski se bootali winxp, pod winxp instal.irao vistabootpro, i odbio izbornik, uspio da se boota u ivstu, no vise izbornik nije funkcionirao za boot u winxp, bacalo da fali ntldr, bla bla.. uglavnom, ovo je rjesenje koje sam sinoc uspio nac, tako jednostavno, a nigdje ga nisu pisali, nego prave znanstvenu fantastiku od toga... http://www.howtogeek.com/howto/windo...ista-computer/ da samo iskopiram, najbitniji dio u cijeloj prici: If you get an error saying “unable to find ntldr” when trying to boot XP, you’ll need to do the following:
koja glupost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Meni je baš to normalno… |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
Samo jedno pitanjce. Kako to da se nemre nako instalacije XP-a poslije 7-ice bootati jedan i drugi? Pa zar nije dosta samo prije instalacije sačuvati boot sector od 7-mice i onda nakon instalacije XP-a strpat taj fajl u recimo C od windoza i onda pokazati na njega iz XP-a? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|