Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.11.2004., 14:15   #1
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
HGSPOT imbecili

Vidno sam izivciran pa da dam sebi malo oduska medu ljudima koji me razumiju.

Svi znate kolike su cijene u Dubrovniku informaticke robe sve +20%. Tako ja prijatelju narucim iz HGSPOTA konfiguraciju od 9000kn. Prvo ga zajebavaju 15 dana da pola dijelova nemaju koji su u ponudi pa mora ici 3 puta na banku nadoplacivati. Onda mu nakon 15 dana posalju 2 paketa od 4 a dva ostave naravno u Zagrebu.

Tijekom svih tih dogadaja ja narucim majci Sony televiziju od 5000kn i danas meni stize overseesom paket jedan jako izivcirani gospodin koji mi urucuje Samsung televziju. Ja kazem to nije moje premda je moja naljepnica s imenom tu, a on se dere hoces uzet ili ne... ali to nije sad problem ja naravno je vratim.

Onda zovem zagreb uspijem ih dobit nakon sat vremena da bi me tip stavio na cekanje nakon prve sekunde i s nekim me spojio kome 15 minuta zvoni i on se nejavlja naravno.

Mislio sam uzeti pioneer radio i clarion pojacalo da ustedim naprama ovdje 1000kn ali platit cu ja za svoje zivce sve....
gospar je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2004., 17:54   #2
LuX.23
Premium

LuX.23's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Hehe, pa kaj se čudiš?

Ipak je to hg-šrot

Intel P4 1.8 Mhz
ASUS P4S533-E SiS 645DX
2 x 256MB DDR333 Samsung
HERCULES ATI Radeon 9800SE AIW 128 MB
HDD Seagate Barracuda 60 & 80 GB
NEC DVD RW+/-ND-2500
PSU Aopen 300W
Monitor EIZO 19" Flexscan
Microsoft IntelliMouse Optical
CoolerMaster Aerogate II
CoolerMaster Cool Drive 3
CoolerMaster 2 x 80mm vent LED Blue
Papst 120mm vent
SkyStar 2
Case InWin X710 Black
LuX.23 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.11.2004., 18:15   #3
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Ipak je to hg-šrot
ne kakati, no no....
ja vec godinama kupujem u HGspotu i nikad problema s dostavom niti icim.
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2004., 18:21   #4
LuX.23
Premium

LuX.23's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
hehe onda si stvarno u manjini

Intel P4 1.8 Mhz
ASUS P4S533-E SiS 645DX
2 x 256MB DDR333 Samsung
HERCULES ATI Radeon 9800SE AIW 128 MB
HDD Seagate Barracuda 60 & 80 GB
NEC DVD RW+/-ND-2500
PSU Aopen 300W
Monitor EIZO 19" Flexscan
Microsoft IntelliMouse Optical
CoolerMaster Aerogate II
CoolerMaster Cool Drive 3
CoolerMaster 2 x 80mm vent LED Blue
Papst 120mm vent
SkyStar 2
Case InWin X710 Black
LuX.23 je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2004., 19:52   #5
bude
Warcraft III TFT

bude's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Originally posted by LuX.23
hehe onda si stvarno u manjini
definitivno!
Saphire x700 pro
2x80 GB @ RAID0

bude je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2004., 20:16   #6
Virus7
Premium

Datum registracije: Jul 2003
Osobno sa hg spotom nemam loših iskustava, dok s linksom da.
Cekam na reklamaciju graficke vec mjesec i pol i siguran sam da od njih više ništ ne uzimam!!!!
Staro 24.11.2004., 20:35   #7
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
e vidis ja sam imao problema u linksu i nakon par ljepih rijeci se odnos promjenio na jaaaaako bolje. neznam mozda je do mene ali treba malo svakoga spustiti na zemlju i biti ce super .

jebiga od svih zala biras najmanje .

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2004., 21:25   #8
Virus7
Premium

Ma pun mi ih je kur.. da zivim u zagrebu odavno bi ta grafa bila kod mene, ali preko telefona ne mozes nist, jucer im posaljem mail kako nije u redu da je grafa na reklamaciji 50 dana dok je zakonski rok 45 oni se nisu ni usudili odgovorit!!!!
Staro 24.11.2004., 21:52   #9
big_B
Premium

big_B's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ma oni su u defektu kaj se tiče i Zagreba, a kak onda očekivat da neće biti izvan njega.
Staro 24.11.2004., 23:09   #10
aurellie
Premium

aurellie's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Kod linksa naručio dosad svega i svačega, sve stigno u rekordnom roku (24-36 sati - živim u dubrovniku), čak imam i karticu za popust
O linksu sve najbolje, iako i o ve-milu dubrovnik mogu reć sve najbolje!
Oglas

Oglas
Staro 25.11.2004., 10:29   #11
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Virus7
Ma pun mi ih je kur.. da zivim u zagrebu odavno bi ta grafa bila kod mene, ali preko telefona ne mozes nist, jucer im posaljem mail kako nije u redu da je grafa na reklamaciji 50 dana dok je zakonski rok 45 oni se nisu ni usudili odgovorit!!!!
Odi tamo i trazi novu. Imas na to pravo po zakonu, nije popravljena za 45 dana, oni ti moraju dat novu. Dobro procitaj garantni papir...

A osim toga, sam si kriv djelomicno. Kad krene odugovlacenje sa strane prodavaca, onda ga zoves svaki dan TELEFONOM i raspitujes se kad ce to bit gotovo jer tebi treba za posao / ovo ono. E-mailom se nista ne postize...
Staro 25.11.2004., 12:18   #12
Vedran_Links
Premium

Datum registracije: Feb 2004
Tomislave dobro ste upoznati kada je grafička istestirana da nemate garanciju na nju iz razloga što je došlo do oštečenja GPU-a. Znate isto tako da ste sva četiri kraja GPU-a potrgali. U samom razgovoru ste bili svjesni što ste napravili. Naš servis Vam je rekao da možemo probati reklamriati karticu te ako nama dobavljač riješi budete dobili zamjensku ali da se ne obavezujemo na rok isporuke iste neispravne ili zamjenske.

Sada nakon 44 dana tražite svoja prava a još ste pri predaji mogli uzeti natrag istu tu potrganu karticu jer garancija ne pokriva nestručno rukovanje te fizičko oštećenje robe. Nemoram Vam napominjati da sve takve ekstremne slučajeve slikamo te imamo slike do same kartice, Imamo mailove u kojima se vidi da ste toga svega svjesni pa smatram da nije baš primjereno tako govoriti kada niste u pravu.

Nažalost zbog Vama sličnih kupaca tj korisnika koji donesu robu na reklamaciju vrlo uspješno radite na tome da se takve oštećene stvari uopće niti ne zaprimaju više na reklamaciju.

Vedran

Links d.o.o.
Vedran_Links je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2004., 12:26   #13
mrtvi piksl
Marry me, Bill!

mrtvi piksl's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
grrrrrrrrrr... pazi ovo:

prošlu čet popodne: na webshopu naručim Audigy2 ZS retail
pet: zovem HGSPOT - di je paket, živim u centru zagreba - kažu dda će poslat tek u pon (???)
pon - zovem HGS- kažu da su dali Overseasu
uto - zovem Overseas - kažu da im HGS nije ništa dao
uto - zovem hgspot - kažu da će uskoro dati overseasu
sri - zovem overseas kažu da su poslali
sri - zovem hgspot - kažu da će stić taj dan
čet - HGspot me odjebe, ali zvučna stigla

7 DANA!!! 7 DANA! ZA ZVUČNU!!! Iz jednog dijela grada u drugi! SEDAM DANA!!! pička im materina...
mrtvi piksl je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2004., 13:19   #14
aurellie
Premium

aurellie's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Ma daj Vedrane...što slike nisi uploadao da se malo nasmijemo
Staro 25.11.2004., 13:57   #15
Denis@Links
Registered User

Nema potrebe. Uvijek može reči da to može biti bilo čija grafička ili da smo mi neku mogli sad oštetiti samo da bi dokazali da smo u pravu. Sve problematične reklamacije uz sebe imaju dokumentaciju i slike. Ono na što skrećem pažnju je Vedranova zadnja rečenica:

Nažalost zbog Vama sličnih kupaca tj korisnika koji donesu robu na reklamaciju vrlo uspješno radite na tome da se takve oštećene stvari uopće niti ne zaprimaju više na reklamaciju.

Ovo je žalosno, ali je stvarno tako. Puno je pametnije kupcu vratiti stvar za koju je očito da ju je slomio, nego ju ići pokušati riješiti pod svaku cijenu. Na kraju krajeva kupac poput ovog gore nezadovoljan je u bilo kojem slučaju pa je stvarno bolje da je nezadovoljan odmah nego poslije 40 dana.
Denis@Links je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2004., 14:21   #16
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
...

ja nikad nisam imao problema sa linksom, ali niti sa hgspotom no u linksu mi je bolje kupovati jer u 90% slučaja imaju ono što mi treba dok u hgspotu nemaju a da o vecemilu ne govorim...
nazovem vecemil za svaki slučaj dali imaju komponentu koja mi treba(konkretno 1. put je bio ISDN modem a 2. put 2x256mb kingmax 433) i lik mi kaže da imaju.
Odem tamo i odjednom nemaju(još da imam auto nebi bio problem ali nemam a tamo tramvaj ne vozi...)
Ali zato mi je lik rezervirao 8rda+ na 1h nakon što sam ga zvao(bila je zadnja) i moram reći da mi je to najdraža komponenta koju sam ikada kupio(nikad nisam imao problema, jaaako sam zadovoljan OC mogućostima, itd...)
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2004., 15:11   #17
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Vidiš ti,tu špijuni iz trgovina
Ubuduče ću paziti kad budem pisao o mučenju svojih komponenti,da ne bi bilo ono,crkne mi proc,e clockali ste ga na 3.3Ghz,nema garancije
Šala,dečki iz Linksa
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2004., 15:22   #18
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ja imam dobra iskustva sa HG-spotom Split, kupio par ventilatora i sličnih pi*darija, sve OK
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2004., 15:49   #19
Denis@Links
Registered User

@Veki-Os : Samo ti muči na taj način nema tu problema s jamstvom. Kad fali pol GPU-a k'o da ga je dabar gricnuo onda već zna potrajati
Denis@Links je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2004., 15:54   #20
Vedran_Links
Premium

Problemi se ne događaju kod komponenata koje nisu mehanički oštećene. Nažalost ova grafička je unakažena na poseban način.

Malo čitajući forume vani ljudi koji se bave opasnim overclockom imaju recimo po dvije tri matične te kada im se koja pokvari daju je na reklamaciju te pričekaju i ipak su dovoljno pristojni da ne tjeraju pravdu sjekirom po stolu.
Staro 25.11.2004., 16:09   #21
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Ma ne želim se ja petljati u tu priču s grafičkom,nije moja briga,samo se malo šalim
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2004., 20:36   #22
Virus7
Premium

Kao prvo(1) ja ne trazim novu graficku,vec odgovor da znam dali da si kupujem novu grafu ili ne i ispricavam se svim serviserima ako sam im nanjeo ikakvu dusevnu bol.
Kao drugo(2) ja tu grafu nisam strgao vec zalman koji je bio dobro stavljen i jedan cijeli dan je grafa radila i sutra dan crkla pretpostavljam zbog prenosa kucista jer je ipak taj zalman mrcina!
Pa eto molim vas kad nesto saznate da mi javite na mail!!
Staro 25.11.2004., 23:36   #23
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Denis@Links
Na kraju krajeva kupac poput ovog gore nezadovoljan je u bilo kojem slučaju pa je stvarno bolje da je nezadovoljan odmah nego poslije 40 dana.
kako sam se strgo na ovu recenicu DD

nego ovako nezelim ni pricati da sam bio u svim trgovinama (tj sta sam sve dozivio u njima)

zasada moje preporuke ima kvark i ajde recemo links jer drugi su stvarno u kurcu ali TOTALNOM kurcu.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2004., 08:16   #24
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Svako ima svoja iskustva. Osobno mi je iz Linksa u Split dosta puta sve stiglo ispravno i uredno zapakirano. 0 primjedbi.
O Ve-milu u Splitu neću ni pričat. Tu sam imao masu robno-novčanih transakcija, kao i reklamacija na uređaje. Nikad nijedan problem. Uvijek sve riješeno odmah.
Dakle, recept je jednostavan. Ono šta nema ovdje u Ve-milu, naručim kod Linksa u Zagrebu.
Pravilo vrijedi dok me neko ne pokuša zajebat'.
Staro 26.11.2004., 09:45   #25
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

imam iskustva sa raznim trgovinama. sa hgspotom nisam imao nekih većih problema što se tiče robe, ali i to je zato jer dolazim po nju. već sam čuo od nekih ljudi koju banana dostavu ima HGS.
Ali ono što mi se nikako ne sviđa u HGSu je svakako ljubaznost djelatnika jer je ona na minimumu. da je malo niža čovjek bi rekao da su jako bezobrazni. ovako znaju biti samo ponekad bezobrazni.

jebiga, ima nas ljudi koji patimo na to da kad već dođem nekom u dućan da me taj dočeka, ako već ne sa smješkom, onda barem ne tako da imam feeling da nisam dobrodošao.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2004., 10:04   #26
Vedran_Links
Premium

Citiraj:
Kao drugo(2) ja tu grafu nisam strgao vec zalman koji je bio dobro stavljen i jedan cijeli dan je grafa radila i sutra dan crkla pretpostavljam zbog prenosa kucista jer je ipak taj zalman mrcina!
Ovo sve govori o Vašem poštenju te prozivanju drugih. Naime kada ste nosili robu na reklamaciju niste imali tri čiste to tako i reći. I šteta što ste jedna od onih osoba kojoj je uvijek netko drugi kriv a ne Vi. ( Ugrađena je hrpa Hladnjaka na VGA kartice te još niti jedna kartica nije došla tako potrgana na reklamaciju )

Od sada ćemo dalje komunicirati mailom.
Staro 26.11.2004., 10:09   #27
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Elven

jebiga, ima nas ljudi koji patimo na to da kad već dođem nekom u dućan da me taj dočeka, ako već ne sa smješkom, onda barem ne tako da imam feeling da nisam dobrodošao.
Najveće osmijehe čuvaju za bakice koje dolaze kupiti unuku računalo i ne znaju što kupuju, a najžalosniji su sa ruljom sa ovakvih foruma koji su picajzle i sami sklapaju računala, te im ne odgovaraju njihove strčno složene konfe sa P4/3400 procom i ASUS TNT2 grafičkom koja im ko zna otkad stoji na skladištu i koju će bakica sa početka priče uredno platiti 500kn

(btw, priča je malo nategnuta, ali istinit primjer iz života je bio p4/2400 i TNT2 asusica, ostavljam da pogodite o kojoj firmi se radi )
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2004., 12:16   #28
ZMAJ
Premium

...

ali najgore od svega je kad dođeš u dućan i kažeš šta trebaš a lik(ustvari ženske su češće) te onak glupo gleda kaj je to...
Od svih trgovina u kojim sam bio(Hgspot, Ve-mil, Formel, Kvark, Links, King...) vidim da se jedino dečki u linksu kuže u gotovo sve i bar kolko-tolko uživaju u poslu a ne ko oni kaj jedva čekaju da im dođe lik koji je uzeo kredit sa izjavom "ja bi kompjuter" i to 4ghz jer ima njegov frend pa mu onda unutra utrpaju neku složenu konfu sa celeronom 4ghz, Matsonic pločom i VGA onboard... i kaj je još gore te konfe bi u komponentama koštale bar 20% jeftinije...
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2004., 12:41   #29
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

da. frend je u HGSu kupovao miša koji lijepo i uredno piše na njihovom cjeniku. odnosno poslao je curu po to. i frajer njegovoj dragoj kaže "Kaj je to? Nemamo mi to".

Ona ga zove "koj k** si me poslao tamo (hgs je njoj na drugom kraju grada), kad oni nikad čuli za to?"

frend pogleda i kaže,:"ma imaju sto posto"

cura:"ma ima, sad mi je javio da imate na web stranici pogledajte"

prodavač:"ako je vidio na web stranici, recite mu vam kaže šifru proizvoda"

cura:"daj mi šifru proizvoda"
frend:"ma koju šifru? kaj nemre on sam pogledati..." ok, pogleda frend šifru

prodavac:"aha, ipak imamo tog miša (ma nemoj idiote op.a.), evo imate sreće ostao je zadnji"

ode na izdavanje robe i čeka, čeka, čeka... nakon dvadesetak minuta čekanja:"oprostite, prodali smo zadnjeg maloprije"

AAAAAAAAA!!!!! Ono, kad sam čuo tu priču imao sam feeling kao da se nalazim u nekom psihodeličnom filmu koji se opako igra sa mojim zdravim razumom .
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2004., 14:07   #30
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma gledaj .... u HG rade ljudi koji su anemični i komplet sve rade preko kurca

Jedini normalni tamo kjeg sam našao je pajdo iz vojske.

Trudio se oko gluhonjemog bračnog para. Nisam baš obraćao pažnju što su kupovali, ali čovijek se trudio iz petnih žila.

Nedostatak: internist, na probnom radu. Nema šanse da mu daju posao stalni - prijazan je prema mušterijama i trudi se. To se kosi s pravilima firme
Paske je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno